📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Lekcja historii w picułce
- teraz popularne
Wycinarki plazmowo-gazowe są zajebiste i huj!!
Gdyby nie to że rudy jestem to znalazł bym pracę i se taką kupił!!
Mógłbym wtedy te szyny kolejowe(zajumane bo jestem rudym cyganem) pociąć...!!!
mimo to zgadzam się że maszyna jest genialna!
kamanes napisał/a:
Jakie to niesprawiedliwe
Up@ to z dowodu masz??
Caps Lock, kazanie wypierdalać, brak polskich znaków w takim słowie jak gówno i idź, przemiotniki z "nie" pisane rozłącznie, powtórzenie...
No i jak wiśnia na torcie - zjebanie pięknego, polskiego słowa kurwa. Serce boli widząc takie coś...
a) Ile prądu czy czegoś to żre ( chodzi mi o oszacowanie kosztów na godzinę ) ?
b) jakiej szerokości jest cięcie wykonane taką maszynką ?
a) Ile prądu czy czegoś to żre ( chodzi mi o oszacowanie kosztów na godzinę ) ?
b) jakiej szerokości jest cięcie wykonane taką maszynką ?
operowałem cuś podobnego. .. fajna sprawa.
Jakbym miał taka maszynę to dziś bym nie siedział na sadisticu lecz w czerwiuśieńkim Ferrari
@motoguru
Co to prądu to zależy co tniesz, jaką grubość ma materiał ( im grubszy tym więcej Amperów ustawiasz ), oraz to czy tniesz gazem, czy plazmą.
Co do szerokości cięcia to już zależy wyłącznie jak zaprogramujesz/ustawisz. Są maszyny na programach typu WRYKRYS, gdzie sporządzasz rysunek ( np rysujesz blaszkę i kopiujesz wzory obok siebie w zależności ile tego chcesz i ile masz materiału ) i są wymagające napisania programu, ta na filmie jest 3D, jednak do wypalania zwykłych blaszek wystarczy program w osi Y,Z taki jak w prostych frezarkach.
Co to prądu to zależy co tniesz, jaką grubość ma materiał ( im grubszy tym więcej Amperów ustawiasz ), oraz to czy tniesz gazem, czy plazmą.
Co do szerokości cięcia to już zależy wyłącznie jak zaprogramujesz/ustawisz. Są maszyny na programach typu WRYKRYS, gdzie sporządzasz rysunek ( np rysujesz blaszkę i kopiujesz wzory obok siebie w zależności ile tego chcesz i ile masz materiału ) i są wymagające napisania programu, ta na filmie jest 3D, jednak do wypalania zwykłych blaszek wystarczy program w osi Y,Z taki jak w prostych frezarkach.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów