Takie tam małe bum.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:40
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:40
Nadkład – w geologii: część górotworu przykrywająca określoną jednostkę geologiczną. W węższym znaczeniu, w górnictwie odkrywkowym – skały płonne przykrywające złoże kopaliny użytecznej.
Masz (znowu) 20-ste i fruń...
BongMan napisał/a:
Tak przy okazji, chciałem Ślązakom życzyć smacznego.
Ślązacy pewnie też ci życzą smacznego. Bez ich pracy wydobywczej węgla nie miał byś w prądu, a bez niego swobodnego dostępu do jedzenia czy wypisywania głupot w internecie.
Wysadzenie kontrolowane przypomina trochę to, z kontrolowanego wyburzenia WTC 11 września.
Sylarr napisał/a:
Ślązacy pewnie też ci życzą smacznego. Bez ich pracy wydobywczej węgla nie miał byś w prądu
Na to czekałem!
Śląski węgiel jest taki drogi, że Polsce bardziej opłaca się sprowadzać węgiel z takich krajów jak Rosja, Ukraina, Kazachstan czy - uwaga - USA, Kolumbia, Australia.
Bo rząd nakłada na niego coraz to nowe podatki ? 37 ich jest, coś koło tego. A poza tym "Jak podkreślają specjaliści, rosyjski węgiel jest gorszej jakości i szybciej się pali. Żeby wytworzyć tyle samo ciepła, potrzeba go o blisko 20 proc. więcej niż polskiego węgla" kup rosyjski Januszu biznesu
Sylarr napisał/a:
Ślązacy pewnie też ci życzą smacznego. Bez ich pracy wydobywczej węgla nie miał byś w prądu, a bez niego swobodnego dostępu do jedzenia czy wypisywania głupot w internecie.
Wysadzenie kontrolowane przypomina trochę to, z kontrolowanego wyburzenia WTC 11 września.
Bez pracy mojej i moich kolegów nie jedliby mięsą ani żadnych produktów odzwierzęcych. Ale nie oczekuje jakiś przywilejów w stylu "państwo dopłaca do prywatnego biznesu" oraz nie pale opon w warszawie. To śląskie bydło powinni wysłać w pizdu do niemiec i niech sie pierdola per rectum.
kurwa, ale równo
Piotrek z łaski swojej zamnikj ryj gniocie jebany i odjebaj się od slązaków i reszty rodaków
Bongman nie podpuszczaj bo te zjeby antyśląskie mnie wkurwiają
Bongman nie podpuszczaj bo te zjeby antyśląskie mnie wkurwiają
Zwykłego górnika się czepiać nie wypada, wypada się czepiać tych co kopalnią zarządzają.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów