Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rzymianie mieli jakiś dziwny system zapisu liczb i nie znali zera.
Pewnie ten co prowadzi sondę uliczną sam nie wiedział ....kiedyś ktoś go zrobił w h🤬ja a teraz udaje mądrzejszego naczelnego nabijając się z kolegów
Masz rację. Ciągle zerka czy dobra odpowiedź.
[ Dodano: 2025-03-24, 17:55 ]
Czasem sie zastanawiam, czy to mozliwe, zeby takie debile chodzily po swiecie.. moze to jakis fejk.. oby.
To cz🤬chy czasem nawet bez pierwszych 3 klas podstawówki.. poza tym na świecie jest 8mld ludzi, a mamy pojęcie o kilkuset milionach, o reszcie żadne info nawet w wiadomościach do nas nie trafia xD
prawda jest taka, że matematyka przyszła do europy z afryki.
Dlatego dla niepoznaki nazywany obecnie używane cyfry arabskimi. Które zresztą Arabowie (a dokładniej Persowie) zdobyli kradnąc hindusom sanskryty, zresztą tak jak cyfrę zero.
podpis użytkownika
Ten kto pisze "Upadlina"Czopkiem w dupie jest Putina.
Dlatego dla niepoznaki nazywany obecnie używane cyfry arabskimi. Które zresztą Arabowie (a dokładniej Persowie) zdobyli kradnąc hindusom sanskryty, zresztą tak jak cyfrę zero.
w starożytnej grecji, kolebce naszej cywilizacji, nie uznawano liczby 1, to dopiero była heca.
[ Dodano: 2025-03-24, 20:02 ]
U nas jest podobny program Matura to bzdura. I poziom pytanych też podobny mimo innego koloru skóry.
był 20 lat temu. niezły refleks.
Bardziej z terenów obecnych Indii lub z Mezopotamii (obecny Irak).
Nie odróżniasz zapisu liczb od samych liczb. Rzymianie mieli zapis swój, Grecy jeszcze inny, u jednych i u drugich matematyka działała zupełnie dobrze, mimo że jeszcze nie znali zapisu tzw. arabskiego, czyli pozycyjnego.
Ogólnie litość mnie ogarnia na widok ofiar reform szkolnictwa od czasów ministra Handkego, ale nie wszystko jest jego winą - człowiek, który się urodzi inteligentny, sobie poradzi.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie