Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Trochę chęci i wizyta u okulisty, nic więcej. Kierowca postanowił wyprzedzić dostawczaka, już mając w zasięgu wzroku znak "przejście dla pieszych",a nie zrównać się z nim prędkością, co według mnie świadczy o tym, że jest idiotą.
@Antek01 Ale kurwa widzimy tu czasem materiały na których samochód, który się zatrzymuję zasłania jadącemu na innym pasie osoby, które chcą przejść przez pasy i nie ma siły, żeby zareagował w tym samym momencie
Pomijając już to, że nie da się zareagować w tym samym momencie co drugi kierowca, to jak widzisz, że na drugim pasie samochód się zatrzymuje, to raczej nie dla swoje "widzimisię", tylko z jakiegoś powodu.
Problem jest w tym, że dużo kierowców jak jedzie, to patrzy jak koń z klapkami - tylko przed siebie. Nie zwracają w ogóle uwagi na pobocza, chodniki, ani też na to co się dzieje na pasie obok. I nawet jeżeli coś się zdarzy nie z Twojej winy, to nie chciałbyś by ktoś wylądował pod Twoim autem. Niestety do większości to dociera dopiero gdy kogoś pierdolną.
po drugie wystarczy, że ktoś jedzie czymś cięższym nawet nie mając ochoty wyprzedzać i tak się nie zatrzyma w tym miejscu co osobówka, która stwierdzi, że ustąpi pieszym.
Tu się zgodzę. Sam nigdy nie jeździłem niczym co wymagałoby chociażby samej kat. C, ale zdaję sobie doskonale sprawę, że takiego kilkutonowego wozu nie da się zatrzymać tak szybko jak 1,5t. osobówki.
I wcale nie staję w obronie pieszych, bo Ci też często odpierdalają takie cyrki, że się w głowie nie mieści.
Praw fizyki nie złamiesz, ale zapierdalać jak ta Fiesta też nie musisz. Zresztą zobacz ile wcześniej przed pasami kierowca Focusa zaczął hamować. Ten w Fieście po prostu jechał nieuważnie i nie zobaczył manewru Focusa. Dlatego bezskutecznie spalił gumę.
jak widzisz, że na drugim pasie samochód się zatrzymuje, to raczej nie dla swoje "widzimisię", tylko z jakiegoś powodu.
Oj różnych widziałem, albo ktoś kogoś wysadzał, albo zapomniał sobie klapkę zamknąć od wlewu paliwa, czy idioci, którzy zamiast szukać miejsca do zjechania to patrzą na dziurę w gumie, z lewego również skręcają, bądź zawracają, tak że jest cała paleta różnych zachowań, ale to nie o to mi chodziło. Przecież każdy jeden człowiek na świecie się zagapi lub czegoś nie przewidzi + droga hamowania i tu buforem bezpieczeństwa powinien być piętnowany obowiązek dla pieszego a obecnie zaczyna się to wszystko przerzucać na kierowców, no bo pieszy nie ma rejestracji i nie było by komu dojebać mandatu.
@saves, Wcale tego nie neguję, nie rozpatruje tego konkretnego przypadku a chcę zwrócić uwagę, że idiotycznym jest przerzucanie całej winy na kierowców, gdzie wiele sytuacji jest prowokowanych również przez pieszych i ich nawet nie tyle nie uwagę co mają dupie bezpieczeństwo, bo chcą chyba udowodnić, że im wolno iść i chuj. Każdy z nas chodzi pieszo, ale myślę, że ktoś kto porusza się również samochodem, nie wpierdoli się na dwupasmówkę nie widząc co się dzieje na kolejnym pasie
Mnie ciekawi jedna rzecz, na żółtym możesz przejechać, jeżeli uznasz że nie zatrzymasz się bez stworzenia groźnej sytuacji, czyli gwałtowne hamowanie itd. Ale gdy pieszy się wpierdoli na pasy, lub samochód na drugim pasie zahamuję, to masz swój pojazd zatrzymać w miejscu tak jakby nagle fizyka przestała istnieć i chuj nie ma tłumaczenia. Co gorsza jakaś moda na uczenie pieszych, że jak jeden zwalnia to on może swobodnie się na drogę wpierdolić, bo jak nie to prawko komuś zabiorą.
Jeśli Ty tak uważasz(chodzi o wjazd na żółtym ), bo jesli policja ma materiał video z Twojego czynu to możesz sobie tłumaczyć ...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów