18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 40 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Siemanko, siemanko, drogie piwniczaki. Wrzucam wykres wzrostu koszt publicznego pieniądza na przestrzeni 30 lat. Co on oznacza? Mniej więcej to, ile państwo musi oddać inwestorom, głównie zagranicznym, bysmy mogli pić, palić i ruchać laski w hybrydach i po ondulacji za te wszystkie kacze plusy. Każde 500 plus na bąbelka kosztuje skarb państwa od niedawna jakieś 600, a będzie drożej. Spodziewane są nowe podatki, cięcia budżetowe i wzrost inflacji, która dr facto łagodzi skutki deficytu budżetowego. Nie jestem pewny czy wy wogole rozumiecie co ten wykres mówi i o czym pisze, ale w przyszłym roku odczujecie. A jeśli Kaczysci przerżną wybory, a wszystko na to wskazuje, i do głosu dojdą profesjonalni ekonomiści a nie oszuści i propagandyści, wówczas budżetówka, emeryci, drobni przedsiębiorcy oraz 90% rolnikow będą mieć orzejebane jak w zasadzie nigdy dotąd. Bo skończy się dodruk pieniądza, i rusza reformy przywracające równowagę budżetowa. Na pewno pojawi się ktoś taki, przy ktorym Balcerowicz to socjalista. W tej chwili jesteśmy na Titanicu płynącym na górę lodową. Podstawowe wskaźniki ekonomiczne Polski są podobne do tych Rosyjskich, o to przecież Russia ma wszystkie możliwe embarga i pakiety restrykcyjne a nie Polska. Od zawsze tak było, że koszt społeczny zawirowań gospodarczych w największym stopniu ponoszony jest przez biedotę. Bal się kończy, życie za darmowy pieniądz także. Rolniki już teraz mają klepniete obcięcie dotacji obszarowych i pozostałych o połowę, i to przez dwóch debili z PIS morawieckiego i Lewandowskiego. Będzie hustane na sznurze w stodole,co zresztą krzyczeli na manifestacjach Agrounii, ale to każdy wie, kto rozumie cyfry i oś czasu. Inni, jak biedota, emeryci i budżetówka, dramatycznie zmiebianstyk życia, będą kupować mniej, taniej, a z wielu rzeczy zrezygnują. Internet także będzie luksusem, wielu piwniczakow z sadola zniknie co nie będzie ich stać na internet.

Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
silwerbalk 2022-10-13, 23:03
Zgłoś
Szangti 2022-10-13, 23:07
bo za malo wszystkiego darmo UPAdlincom...
Zgłoś
dżonyłojlker 2022-10-13, 23:09
zlaskipanskiejbozydarr napisał/a:

dr facto

Dobra panie ekonomista, sprawdźmy czy wiesz o czym piszesz; co ci przypomina lewa strona tego wykresu?
Zgłoś
lechulechu 2022-10-13, 23:21
Sadolki i Sadole !
silwerbalk napisał/a:

Będzie hustane na sznurze w stodole

Zgłoś
zlaskipanskiejbozydarr 2022-10-13, 23:21
HenrykS. napisał/a:

Dobra panie ekonomista, sprawdźmy czy wiesz o czym piszesz; co ci przypomina lewa strona tego wykresu?

Siemanko krytyczny, mam zgadnąć co tobie ona przypomina? Mi różne rzeczy, zgaduje że jeśli nie to samo co tobie, to pewnie będziesz pierdolić głupoty że jednak moje tezy są do bani. Dziwna logikę stosujesz.
Zgłoś
dżonyłojlker 2022-10-13, 23:25

Siemanko krytyczny, mam zgadnąć co tobie ona przypomina? Mi różne rzeczy, zgaduje że jeśli nie to samo co tobie, to pewnie będziesz pierdolić głupoty że jednak moje tezy są do bani. Dziwna logikę stosujesz.

Normalną logikę, każdy kto ma coś wspólnego z rynkami finansowymi widzi to samo.
Zgłoś
zlaskipanskiejbozydarr 2022-10-14, 0:20
HenrykS. napisał/a:

Normalną logikę, każdy kto ma coś wspólnego z rynkami finansowymi widzi to samo.

Głosujesz na PiS? Każdy, żaden, wszyscy, nikt, podstawowy błąd logiczny, mówisz za siebie, i tylko za siebie. Szklanka może być do połowy pełna lub pusta w zalesnslosci od obserwatora i jego emocji.
Ja na wykresie widzę nadciągający shitstorm, a okoliczności wewnętrzne, jak złodziejki i przestępczy rząd, oraz okoliczności zewnetrzne, wojna ,covid, perspektywa ogólnego światowego burdelu, wysnułem swoje wnioski.
Zgłoś
dżonyłojlker 2022-10-14, 10:46

Każdy, żaden, wszyscy, nikt, podstawowy błąd logiczny, mówisz za siebie, i tylko za siebie.

No właśnie nie, schematy i formacje są takie same dla każdego i tu nie ma że zobaczysz czy wyrysujesz sobie coś co sam chcesz zobaczyć.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem