📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
O żesz ty kurwa... Słyszałem i widziałem różne zboczenia, ale to mnie zagięło, może nie ze względu na przedmiot w piździe, ale na motyw. Tylko skończony wariat by o tym na poważnie pomyślał...
Co było dalej? Kurczak to chłopiec czy dziewczynka? Jak mu dała na imię?
medowski napisał/a:
@up Jest napisane.
To zależy gdzie jak się mówi, podobnie jak z wyjściem na pole czy na dwór.
@ODkurzaczu - nie, jeżeli opisujesz coś, że było lub jest gdzieś napisane (jako cytat) to jedyna akceptowalna forma to "jest napisane" albo "było napisane", jeżeli używasz "piszę" to tylko i wyłącznie w formie teraźniejszej jako opisanie czynności np. "Mamo piszę do Ciebie wiersz, może ostatni, na pewno pierwszy".
@up ale można jeszcze powalczyć o jakieś świętości w języku polskim
monitor odświeża obraz 60 razy na sekundę więc można powiedzieć że pisze
Tutaj "pisze" można potraktować jako czasownik w 3 os w odniesieniu do lekarza, więc się odpierdolcie
Ale on cały czas odświeża, więc cały czas je na nowo "pisze" na naszych monitorach...
Nie potraficie pisać i potem jest tłumaczenie typu "Monitor odświeża się 60 razy na sekundę". Jeśli coś zostało już wcześniej napisane, to jest to napisane i koniec. Nie ma od tego żadnych odstępstw, chyba że ktoś akurat w danym momencie coś pisze.
Chodzą słuchy, że offtop tu się robi.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów