1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną JEST ZOBOWIĄZANY korzystać z drogi dla rowerów, drogi dla pieszych i rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić...
1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną JEST ZOBOWIĄZANY korzystać z drogi dla rowerów, drogi dla pieszych i rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeżeli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
80% ścieżek w miastach jest z polbruku
Ścieżki te, powstały przy kooperacji, z fachowcami z polmosu...
raczej w kooperacji wójta ze znajomym brukarzem..
a raczej układaczem polbruku, znajdźcie mi teraz brukarza, który połupie kamienie i z nich ułoży drogę czy nawet ścieżkę. w tamtym roku w lesku odwiedziłem 4 "stolarzy" szukając grubościówki i za każdym razem słyszałem "grubościówka? my z płyt meble robimy.."
ja tam czasem pedalarzy rozumiem jak jeżdzą asfaltem a nie ścieżką. wystarczy przejechać się rowerem po ścieżce z polbruku.. plomby wypadają po 500 metrach o powybijanych nadgarstkach nie wspomnę, a myślę że 80% ścieżek w miastach jest z polbruku
Jeżdżę i rozumiem. Jadę sobie ścieżką, a tu dołek przy każdym wyjeździe z posesji. Gdzieniegdzie kostka którą się czuje bez amortyzatora. Asfalt polepiony z resztek. Korzenie powodujące nierówności na ścieżce i wiele innych.
W autach macie AMORTYZATOR i SZEROKĄ OPONĘ dzięki czemu tego nie czuć, a przy półtora cala oponie nawalonej 5cioma barami jak nie 11stoma barami czuć każde gówno.
Dobrze że mam gravela i mi te 4-5 barów starczy.
Jeżdżę i rozumiem. Jadę sobie ścieżką, a tu dołek przy każdym wyjeździe z posesji. Gdzieniegdzie kostka którą się czuje bez amortyzatora. Asfalt polepiony z resztek. Korzenie powodujące nierówności na ścieżce i wiele innych.
W autach macie AMORTYZATOR i SZEROKĄ OPONĘ dzięki czemu tego nie czuć, a przy półtora cala oponie nawalonej 5cioma barami jak nie 11stoma barami czuć każde gówno.
Dobrze że mam gravela i mi te 4-5 barów starczy.
A ty kurwa czaisz, że ważniejsze od twojego komfortu jest bezpieczeństwo? Jak cię dupa boli od jazdy na rowerze, to albo przesiądź się na hulajnogę, albo wypierdol tą kozę na której jeździsz i kup coś z amortyzacją. Ja pierdole. Przymus to powinien być, owszem. Przymus rozjechania każdego pedalarza który mając ścieżkę rowerową, nie korzysta z niej (bo dupa boli).
ja tam czasem pedalarzy rozumiem jak jeżdzą asfaltem a nie ścieżką. wystarczy przejechać się rowerem po ścieżce z polbruku.. plomby wypadają po 500 metrach o powybijanych nadgarstkach nie wspomnę, a myślę że 80% ścieżek w miastach jest z polbruku
W polbruku to cię wystrugali.
Można jeździć nocą przez las w środku stycznia w śniegu do korby a Tobie nadgarski wybija od krzywo ułożonej koski ? :o
motorowerem xd chyba na głowe upadles wiesz co to motorower to skutery lub pojazdy quad,cros,scigacz o pojemnosci do 50cm i jezdzi sie po ulicach,drogach jak samochodami
sam artykul wyglada tak i nie ma w nim nic o motorowerach
Art. 33. (Obowiązki i zakazy dotyczące kierującego rowerem lub hulajnogą elektryczną)
A ty kurwa czaisz, że ważniejsze od twojego komfortu jest bezpieczeństwo? Jak cię dupa boli od jazdy na rowerze, to albo przesiądź się na hulajnogę, albo wypierdol tą kozę na której jeździsz i kup coś z amortyzacją. Ja pierdole. Przymus to powinien być, owszem. Przymus rozjechania każdego pedalarza który mając ścieżkę rowerową, nie korzysta z niej (bo dupa boli).
Polecam spryskiwacze przy omijaniu włączyć. Najlepiej w trybie spryskiwania szyby + reflektory.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów