📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
usb laptopa czy ładowarka?
Desire HD... on ogólnie ma ciut porytą gospodarkę energetyczną. Ale tak, przez kompa często nie nadąża ładować.
Poczytaj o napięciach portów usb
przez gniazdko 2-3h od 0%-100%, przez usb z 8 godzin
nic w tym dziwnego, po prostu port USB z laptopa daje zbyt maly prad, tylko 500mA, a telefon do poprawnego naladowania musi miec wiecej, np. iPhone 1000mA, ale bedzie ladowany z portu USB o mocy 500mA, natomiast iPad musi miec ladowarke o mocy 10W 2100mA.
Standart dla USB 1.0 i 2.0 to 500mA, dla USB 3.0 to juz 1500mA.
Standart dla USB 1.0 i 2.0 to 500mA, dla USB 3.0 to juz 1500mA.
Tak. Dodam jeszcze że ładowanie przez USB trwa dłużej niż przez ładowarkę sieciową. Myślę że ta informacja będzie przydatna ponieważ jeszcze nikt nie napisał o tym w komentarzu
przyznaj się że tylko chciałeś się pochwalić telefonem.
jakby chciał się pochwalić, to dałby zdjęcie innego telefonu
A myślałeś o zmianie telefonu na taki, który zużywa mniej prądu? Taki w wersji "eko", np nokia 3310?
wcale nie miałem zamiaru chwalić się telefonem bo ten ze zdjęcia nie jest mój. Sam używam HTC Sensation którego mam zamiar zmienić.
@romanbomba poczytaj o podstawach elektroniki...
Napięcie USB ma 5V i wydajność 500mA (pół ampera)
Ładowarka ma także 5V tylko wydajność 2000mA (dwa ampery)
Po co głupoty piszesz człowieku, jeszcze debile dają takiemu piwska, a reszta potem pierdoli głupoty, bo przeczytała na sadistic, a że dali mu piwa to musi mieć racje... Szerz głupote, taa!
edit: Dla ścisłości dodam, że mówiłem w przypadku USB o USB 2.0
Napięcie USB ma 5V i wydajność 500mA (pół ampera)
Ładowarka ma także 5V tylko wydajność 2000mA (dwa ampery)
Po co głupoty piszesz człowieku, jeszcze debile dają takiemu piwska, a reszta potem pierdoli głupoty, bo przeczytała na sadistic, a że dali mu piwa to musi mieć racje... Szerz głupote, taa!
edit: Dla ścisłości dodam, że mówiłem w przypadku USB o USB 2.0
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów