18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Zamach na klasę Robotniczą czyli wzrost cen alkoholu.
s................s • 2013-09-06, 17:03
Cytat:

Podczas piątkowej konferencji prasowej premier Donald Tusk zapowiedział, że w przyszłym roku zdrożeją spirytusowe alkohole. Akcyza ma zostać podniesiona o 15 proc.
Premier Donald Tusk nazwał to "urealnieniem cen wódki o tyle, ile wynosiła inflacja. od czasu
ostatniej podwyżki".

Akcyza nie była podnoszona od 2009 roku. Liczona jest kwotowo za sto litrów 100-proc. alkoholu i wynosi 4960 zł. Od przyszłego roku zostanie podniesiona o 15 proc. To znaczy, że najtańsze wódki zdrożeją wobec tego o niecałe 2 zł. Im droższy alkohol wysokoprocentowy, tym cena bardziej podskoczy, bo sprzedawcy będą musieli sobie odbić tę część ceny za butelkę, która będzie szła do budżetu..

Bo właśnie o budżet państwa chodzi, czego premier Tusk nie ukrywa. - Oczywiście powodem tego jest dodatkowy przychód i najmniej szkodliwy społecznie, nawet jeśli wkurzający - wyjaśnia Tusk.

Zapytany na konferencji przez jednego z dziennikarzy o to, czy nie boi się po takiej wieści rozruchów na ulicach, zapewnił, że będzie dziś spał spokojnie: - Wiem, że dla wielu konsumentów to poważna sprawa. Ale przez kilka lat bez zmian akcyzy wysokoprocentowe alkohole stały się tanie i teraz dokonujemy po prostu waloryzacji tych cen.

Piątkowa konferencja premiera Donalda Tuska została zorganizowana po rządowej debacie na temat przyszłorocznego budżetu. Dziura w kasie państwa może bowiem mieć w przyszłym roku rozmiar aż 55 mld zł. To rekordowo dużo. Gospodarka ma się już rozpędzać, ale i tak czekają nas podwyżki podatków.

Pierdoleni idioci waloryzują ceny a nie waloryzują pensji. Generalnie nie przypominam sobie aby w ostatnich latach alkohol stanial. Wręcz przeciwnie jest coraz droższy.
Debile chcą łatać dziure budżetową a nie zdają sobie sprawy, że wzrost cen wódeczki niesie za sobą powrót "melin" i chuja zarobią.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
B................o 2013-09-07, 10:53
Czyli wóde na wesele lepiej kupić już teraz...
Zgłoś
Maharaja18 2013-09-07, 18:44 2
To będzie ich gwóźdź do trumny
Zgłoś
BoKoR 2013-09-07, 18:58 2
Z utęsknieniem oczekuję czasu aż znajdzie się jakiś przywódca który poruszy tłum i wyjdziemy na ulicę przegnać tą bandę.

Jakby taki się taki znalazł, mam propozycję aby zamiast 460 posłów, robić wybory po 1 osobie z każdego powiatu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Powiaty_w_Polsce). Da nam to 380 ludzi których znamy i widzimy co robią, a nie od 20 lat widzę ciągle te same mordy w polityce.
Zgłoś
Lang 2013-09-07, 18:59 1
Prawda jest jednak taka, że jak szedłem na studia lata temu, to wóda kosztowała tyle co teraz. A chleb wtedy był po 1.60 PLN najwyżej.
Zgłoś
joystik1337 2013-09-07, 19:10 2
Może 11.11 coś się ruszy. Trzeba ruszyć dupska sprzed monitorów i zrobić gnój.
Zgłoś
i................y 2013-09-07, 19:18 2
Mi się to kurwa podoba, ale pewnie tylko dlatego, że nie piję. Chcecie chlać, musi być was stać. Lepiej żeby ci, którzy piją płacili więcej za picie niż żeby wszyscy płacili za samo istnienie.
Zgłoś
Jarrt 2013-09-07, 19:20 6
joystik1337 napisał/a:

Może 11.11 coś się ruszy. Trzeba ruszyć dupska sprzed monitorów i zrobić gnój.

Będziesz grał w GTA V na konsoli?
Zgłoś
ofiara_bigosu 2013-09-07, 19:21 3
a dla mnie alkohol powinien być drogi to może większość meneli,żuli byłaby zmuszona na przymusowy odwyk, a pili by Ci których naprawdę stać i naprawdę wiedza jak pić bo pić też trzeba umieć. Z drugiej strony nie popieram łatania dziury budżetowej czym popadnie. Jedna wybierając miedzy droższym cukrem a wódą to wybiorę droższa gorzałkę.
Zgłoś
popierdolony 2013-09-07, 19:26 1
kurwa, nie tutaj miałem napisać.
Zgłoś
Archon 2013-09-07, 19:27 2
Tego już kurwa za wiele. Trzeba wyjść na ulice!
Zgłoś
Kuriki 2013-09-07, 19:33
Ilekroć dowiaduję się o kolejnym genialnym sposobie ratowania kraju przez Tuska i jego kompanię, to zawsze się zastanawiam nad jedna rzeczą, a mianowicie; albo nasza rządowa ekipa ratownicza- nasz cholerny dream team- nie ma kompletnie jakiegokolwiek pojęcia o ekonomii albo celowo działają by polską gospodarkę zniszczyć.

Zgłoś
Rusznic 2013-09-07, 19:37
To co panowie? Robimy zapasy!
Zgłoś
Winterstorm 2013-09-07, 19:38 6
ofiara_bigosu napisał/a:

a dla mnie alkohol powinien być drogi to może większość meneli,żuli byłaby zmuszona na przymusowy odwyk, a pili by Ci których naprawdę stać i naprawdę wiedza jak pić bo pić też trzeba umieć.

Żule nie piją "drogich" alkoholi, tylko tanie wina za 4 złote. To teraz zamiast 4 złote będą musieli wyżebrać 4,50, czyli zaczepić kilka osób więcej. Ot i cały odwyk dla żulerstwa. Idź pan w chuj z taką logiką.
Zgłoś
S................e 2013-09-07, 19:50 3
To będzie przysłowiowa iskra, która rozpali gniew polaków i wreszcie wyjebiemy cały rząd w pizdu jego mać
Zgłoś
K................z 2013-09-07, 20:02 1
Jako osoba która siedzi w żywnosci powiem wam jedno. Nie ważne już picie, ważne ze SETKI ludzi straci robote. W Wolsce przemysł alkoholowy jest najbardziej skomplikowany w europie. Na wszystko trzeba miec chorą ilość papierów, a rolnikom bardziej się opłaca wyrzucić "odpady" niż oddać do przerobienia na alkohol co za granicą jest normą. W tym kraju żyć się nie da. Setki ludzi wyleci z roboty, a morda tego pawiana rudego powoduje u mnie mdłosci. Niestety nie ma na kogo głosować
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem