Policjanci i prokuratorzy z Bielska-Białej ustalają szczegółowe okoliczności z 10.01.2014. Wieczorem w Godziszce (koło Bielska-Białej) odnaleziono zwłoki 58-letniej kobiety i jej 59-letniego męża. Policjanci zatrzymali 30-letniego mężczyznę, podejrzewanego o zabójstwo swojej matki i ojca.
Wczoraj około 22.00 siostra zatrzymanego zadzwoniła na telefon alarmowy informując, że jej brat wszczął awanturę, w czasie której zadał rodzicom śmiertelne ciosy siekierą. Zgłaszająca wspólnie z dwójką swoich dzieci zdołała uciec z mieszkania. Na miejsce natychmiast skierowano policjantów. Mężczyzna w dalszym ciągu przebywał na terenie posesji, groził policjantom. W pewnym momencie usiłował się samookaleczyć, odcinając siekierą lewą dłoń. Szybka i skuteczna interwencja mundurowych doprowadziła do obezwładnienia i zatrzymania sprawcy, który został przewieziony do szpitala. Dzisiaj w godzinach popołudniowych mężczyzna trafił do policyjnego aresztu. Jutro o jego dalszym losie zadecyduje prokuratura i sąd.
Może dla Was drodzy sadole to nic nadzwyczajnego, lecz dla mnie jest to rzecz naprawdę przykra i ... nowa ! w okolicy w której mieszkam nigdy nie słyszałem o tak bestialskim zachowaniu. Podobno koleś miał problemy psychiczne i z narkotykami.
Dla zaciekawionych dodam, że wrzucę jeszcze jednego news'a na temat okolicy mojego zamieszkania.
Pierwszy post, więc panie i Sadole wiecie co z tym zrobić
żródlo kPp Bielsko-Biała