Gdzie popełnił błąd?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nowa technologia weszła w życie.Do szybkiego gaszenia używa sie wysokooktanowej benzyny.
Pękł zbiornik paliwa, przepalił się, albo ciśnienie z węża pomogło. A dalej już wiadomo.
Will70 napisał/a:
Pękł zbiornik paliwa, przepalił się, albo ciśnienie z węża pomogło. A dalej już wiadomo.
W 00:12 dokładnie widać co zrobił - przekręcił dyszę na wąski strumień i skierował do wlewu baku, z którego benzyna wytrysnęła prosto na jego głupi ryj.
motylekwbrzuchu napisał/a:
W 00:12 dokładnie widać co zrobił - przekręcił dyszę na wąski strumień i skierował do wlewu baku, z którego benzyna wytrysnęła prosto na jego głupi ryj.
Widziałem to, ale mógł to być odbity strumień wody, a paliwo uwolnione z pękniętego zbiornika po prostu się z tą wodą zmieszało i go zalało. Nie widzę sensu, żeby lał wodę do zbiornika. Chyba aż tak głupi nie jest.
Bo benzynę gasi się piana a nie woda
Zmienił prąd gaśniczy na zwarty i skierował go do baku, a paląca się ciecz ( benzyna, ropa) średnio lubi się z wodą, i powstał efekt "Bleve". Stąd też w taktyce działań gaśniczych przy takich działaniach używa się piany , zwilżaczy, proszku. Szkoda chłopa bo widać, że jakiś fachowiec z tyłu go kierował, oszczędzi przez długi czas na golarkach.
Medyk998 napisał/a:
Zmienił prąd gaśniczy na zwarty i skierował go do baku, a paląca się ciecz ( benzyna, ropa) średnio lubi się z wodą, i powstał efekt "Bleve". Stąd też w taktyce działań gaśniczych przy takich działaniach używa się piany , zwilżaczy, proszku. Szkoda chłopa bo widać, że jakiś fachowiec z tyłu go kierował, oszczędzi przez długi czas na golarkach.
Jak uzywasz slow typu bleve to upewnij sie co oznacza, tu bardziej pasowalo by wykipienie, pocwicz turbolku
Zapalony strażak
Paliwa nie gasi się wodą, jeszcze skierował strumień wody do baku i efekt widać.
Ale wy widzicie że to kobieta? Widać to jak pląsa nóżkami.
Cała reszta tłumaczenia jest zbędna.
Cała reszta tłumaczenia jest zbędna.
Pjoterff napisał/a:
Jak uzywasz slow typu bleve to upewnij sie co oznacza, tu bardziej pasowalo by wykipienie, pocwicz turbolku
W punkt
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów