📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ano niby komuna, a tak szczerze w TV dawali znać do czego nadaje się rodzima piłka nożna skopana.
dla tych wszystkich co z nostalgią PRL wspominają
gabrychchch napisał/a:
dla tych wszystkich co z nostalgią PRL wspominają
No Ty najwięcej kurwa pamiętasz PRL i masz co złorzeczyć, skoro wg Twojego profilu, w momencie tej audycji miałeś roczek i srałeś w tetrę.
i co z tego? Ja na przyklad z nostalgią wspominam zacne czasy dynastii Ming. Az lezka sie w oku kreci...
po raz kolejny padłam
Cała prawda o tamtych czasach. Papier był wówczas wart tyle, co teraz najnowsza gra na PC.
To były czasy. Kto miał papier rządził. Ja miąłem tyle szczęścia że mój tata nie był jakimś tam zwykłym inżynierem czy doktorem tylko kierowcą w RUCHU. Największe figury na dzielnicy. W tamtych czasach byli jak maklerzy na giełdzie papierów toaletowych. Pamiętam że jak szedłem z mamą do przychodni i czekaliśmy do rejestracji (a kolejki w rejestracji gigantyczne) to zawsze jakaś pielęgniarka podchodziła i pytała mamę czy nie ma może kremu nivea albo szamponu. Ja pierdole co się działo jak powiedziała że ma kilka kremów w domu. Po kilku sekundach okazywało się że my jesteśmy już zarejestrowani a za minutę wchodzimy do lekarza. A Pani doktor pierwsze pytanie jakie zadała to: A ma Pani może jeszcze papier toaletowy?
Jak miałem 3 lata to tego nie rozumiałem i mnie to dziwiło że ludzie o papier pytają przecież my mamy cały worek .
Jak miałem 5 lat to w wakacje jak przedszkole było zamknięte jeździłem z tatą w "trasę" czyli z towarem po kioskach ruchu. Co to się działo jak podjeżdżaliśmy pod kiosk. Nagle nie wiadomo skąd pojawiały się tłumy.
Jak miałem 3 lata to tego nie rozumiałem i mnie to dziwiło że ludzie o papier pytają przecież my mamy cały worek .
Jak miałem 5 lat to w wakacje jak przedszkole było zamknięte jeździłem z tatą w "trasę" czyli z towarem po kioskach ruchu. Co to się działo jak podjeżdżaliśmy pod kiosk. Nagle nie wiadomo skąd pojawiały się tłumy.
kustoszpan wystarczy mi wiedza historyczna i opowiadania starszych z mojej rodziny, którzy nie zapisali się do partii po to aby sąsiadów pałować
Dla wszystkich - PAPIER (i to toaletowy!!!) wtedy miał większą wartość, niż węgiel na Zimę... . Oj tak.
kustoszpan napisał/a:
No Ty najwięcej kurwa pamiętasz PRL i masz co złorzeczyć, skoro wg Twojego profilu, w momencie tej audycji miałeś roczek i srałeś w tetrę.
No i co z tego? Za to dorastaliśmy w tym co PRL za sobą zostawił i pamiętam, że kiedy pod koniec lat 90 wyjechałem na wymianę uczniowską do Belgii to przeżyłem ja i wszyscy bez wyjątku koledzy i koleżanki szok cywilizacyjny i każdy zadawał sobie pytanie "boże, w jakim my kraju żyjemy?"
@kustoszpan
Może dzięki temu jest w stanie z dystansem spojrzeć na te czasy i dzięki temu właściwie je ocenić.
Może dzięki temu jest w stanie z dystansem spojrzeć na te czasy i dzięki temu właściwie je ocenić.
Nie było papieru ale były gazety, KOMUNO WRÓĆ!!
Aha, wiecie więcej rodząć się po PRL-u, niż osoby w nim żyjące.
Nie ma co dyskutować.
Całuję serdecznie :*
Nie ma co dyskutować.
Całuję serdecznie :*
więc nie mogę wypowiadać się o III rzeszy czy imperium Aleksandra wielkiego bo nie żyłem w tamtych czasach w takim wypadku ty i twoje 33 lata mogą jedynie milczeć na sadisticu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów