Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up
No, fajną trumnę na kółkach kiedyś wystrugali
Bo to specjalnie zaprojektowana strefa zgniotu (wyhamowanie karoserią), dla bezpieczeństwa ludzi podróżujących w bagażniku.
Ciekawe jak czuli się projektanci widząc swoje dzieło
Ja bym się pod tym za chuja nie podpisał.
W ogóle jak można później żyć ze świadomością, że np jakaś rodzina podróżuje twoim cackiem ...i umierają po małym zderzeniu, nie mówiąc o tym co na teście.
(Kurwa, aż z niedowierzania w necie sprawdziłem czy on silnika z tyłu nie miał, że go tak sprasowało - o dziwo nie...)
Bo to specjalnie zaprojektowana strefa zgniotu (wyhamowanie karoserią), dla bezpieczeństwa ludzi podróżujących w bagażniku.
Ciekawe jak czuli się projektanci widząc swoje dzieło
Ja bym się pod tym za chuja nie podpisał.
W ogóle jak można później żyć ze świadomością, że np jakaś rodzina podróżuje twoim cackiem ...i umierają po małym zderzeniu, nie mówiąc o tym co na teście.
(Kurwa, aż z niedowierzania w necie sprawdziłem czy on silnika z tyłu nie miał, że go tak sprasowało - o dziwo nie...)
A mniej więcej tak:
@up
No, fajną trumnę na kółkach kiedyś wystrugali
Sprostowanie:
Cały czas coś mi nie pasowało z tym zgniataniem z tyłu i wygrzebałem z netu, że:
Jest to filmik z "testu" w którym w bagażnik był załadowany 375 kilogramami worków z piaskiem, a samochód pierdolnął w ścianę przy 100km/h.
"Special testing of new facility in 1992. Car was loaded with 375 Kg /827 lb of sand and was 100Kmh into a solid wall not alloy honeycomb. Not a real test of the car"
Wiec chuj Ci w dupę "siwybis" za wklejanie filmu ze spierdolonym opisem, bez sprawdzenia źródła.
To tyle w temacie.
Sprostowanie:
Jest to filmik z "testu" w którym w bagażnik był załadowany 375 kilogramami worków z piaskiem, a samochód pierdolnął w ścianę przy 100km/h.
375 KG czyli 4 dorosłych mężczyzn + jakieś duperele w bagażniku pokroju Koła dojazdowego, trójkąta etc zostało by zmasakrowanych pewnie nawet przy 60 a co dopiero przy 100 po uderzeniu np. w inny pojazd . co nie zmienia faktu ze to
wyrób samochodopodobny ... nawet 126p był bezpieczniejszy
375 KG czyli 4 dorosłych mężczyzn + jakieś duperele w bagażniku pokroju Koła dojazdowego, trójkąta etc zostało by zmasakrowanych pewnie nawet przy 60 a co dopiero przy 100 po uderzeniu np. w inny pojazd . co nie zmienia faktu ze to
wyrób samochodopodobny ... nawet 126p był bezpieczniejszy
Twoja teza jest prawidłowa, pod warunkiem, że wszyscy będą siedzieli w bagażniku.
Maluch miał silnik z tyłu. A do setki żeby się rozpedził to musiałbys go chyba pchać...
Nie no, żartuje, z górki, przy dobrym wietrze, szedł nawet 130...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów