Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:31
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:59
Zawracanie
BongMan • 2012-03-21, 14:46
Postanowiłem zilustrować i wyjaśnić pewien problem drogowy, bo jak po raz n-ty widzę jak jakiś niedojeb blokuje skrzyżowanie, to krew się we mnie gotuje.

Jeśli nie jesteś kierowcą to proszę, nie komentuj.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
pakicito 2012-03-22, 18:29
@up
chyba co dopiero prawko zrobiles, ze przepisy znasz
Zgłoś
rufus90 2012-03-22, 18:30 1
bongman jesteś idiotą. Nawet blondynka wie lepiej od ciebie jak się powinno jeździć. Przypuszczam, że w Polsce nie ma takiego skrzyżowania, które narysowałeś, ale nawet jakby było to byłyby tam światła lub znaki pierwszeństwa. Tak czy inaczej lepiej jest zawracać skracając tę drogę i nie tworzyć kolizji tak jak to narysowałeś.
Zgłoś
.................. 2012-03-22, 18:35
O, kolejna strona, nie mogę tak bez komentarza zostawić jej. Na każdej jakiś mam.
Zgłoś
Przyczajonykangur 2012-03-22, 18:40 1
BongMan ma rację chociaż dopiero co zrobiłem prawko (większe prawdopodobieństwo znania przepisów, więcej pamiętam jestem świeżo po egzaminie) jeżeli pokierujesz się czerwoną kreską to niestety wjedziesz na lewy pas ( a jak wam pewnie wiadomo w Polsce jeździmy po prawej stronie a nie po lewej) przez co utrudniasz przejazd jesteś na kursie kolizyjnym z pojazdami jadącymi prosto. I choćbyś srał pod siebie w tym momencie dostajesz mandat/nie zdajesz egzaminu bo się wpierdalasz na przeciwległy pas ruchu kurwa jego mac.
Zgłoś
BongMan 2012-03-22, 18:48 1
rufus90 napisał/a:

Nawet blondynka wie lepiej od ciebie jak się powinno jeździć.

Pod prąd, blokując przy tym innych?
rufus90 napisał/a:

Przypuszczam, że w Polsce nie ma takiego skrzyżowania, które narysowałeś, ale nawet jakby było to byłyby tam światła lub znaki pierwszeństwa.

Są światła, ale kolizyjne (czyli bez strzałek), więc debilom to niewiele daje. Masz tu przykład dzisiejszy z mojego miasta.

Nawet widać jak jakiś imbecyl jedzie pod prąd.
rufus90 napisał/a:

Tak czy inaczej lepiej jest zawracać skracając tę drogę i nie tworzyć kolizji tak jak to narysowałeś.

Nie tworzyć kolizji jadąc pod prąd... Ciekawe.
rufus90 napisał/a:

bongman jesteś idiotą.

I kto tu jest idiotą?
pakicito napisał/a:

chyba co dopiero prawko zrobiles, ze przepisy znasz

Od dwóch lat mam. Ma to jakieś znaczenie?

Zostawiam teraz ten temat sam sobie, bo ogrom debilizmu w niektórych komentarzach mnie przeraża. Cytując Geralta z Rivii - "sami babrajcie się w swoim gównie".
Zgłoś
wiorekw 2012-03-22, 19:00
Zawracanie powinno kończyć się na lewym pasie, a nie na prawym. Jeśli tym niebieskim zawracał to powinien bardziej ściąć, nie tworzy kolizji bo z podporządkowanej nie może mu nic wyjechać, bo mają czerwone światło.
Zgłoś
skylar 2012-03-22, 19:00
sie pisze "tempe huje" no!
Zgłoś
Nygus93 2012-03-22, 19:05
wedlug mnie właśnie rysunek powinien byc odwrotnie narysowany, zwykle na mniejszych skrzyzowaniach zawracanie po czerwonych strzalkach jest prawidlowe bo wtedy na wzajem sie nie blokujecie.
Zgłoś
Sołtys 2012-03-22, 19:32 1
deniZ napisał/a:

popros soltysa, zeby ci rondo wybudowal

Podanie można złożyć na PW.
Zgłoś
~PowerBoBass 2012-03-22, 20:07 5

Pierwszeństwo ma ten, kto ma Autocasco!
Zgłoś
Ratilt 2012-03-22, 20:13 2
Kurwa, ludzie, to jest proste jak jebanie

Nie pierdolcie tu nic o kolizjach itp, bo już ktoś dobrze zauważył że NIE WJEŻDŻA SIĘ NA SKRZYŻOWANIE JAK NIE MA Z NIEGO WYJAZDU. A w waszym wypadku nie robi się nic innego jak jedzie pod prąd

I jeszcze jeden schemacik, jakby to debilnie wyglądało

A1 zawraca
A2 skręca w lewo
A3 jedzie prosto
Zgłoś
dabster 2012-03-22, 20:22
O rany, BongMan, skoro to skrzyżowanie wygląda tak jak na zdjęciu satelitarnym, i w dodatku posiada sygnalizację świetlną, to oczywistym jest że śmigasz tuż przy wysepce żeby zawrócić czy też skręcić.

W przeciwnym razie dojdzie do sytuacji pokazanej na rysunku któregoś użytkownika i wszyscy nawzajem się poblokują, jak na rysunku pierwszym.

Natomiast drugi sposób jest jak najbardziej poprawny, mijasz się bezkolizyjnie prawymi drzwiami, a pod prąd nikt Ci nie wyjedzie, gdyż czerwone światło mówi mu wyraźnie "stój!"

Co innego kiedy nie ma świateł, owszem, ustawiamy się na swoim pasie, a za nami już nikt nie powinien wjeżdżać na krzyżówkę.

Ot, co.
Zgłoś
m................a 2012-03-22, 22:56 1
@dabster, takie coś jest możliwe na "przełączkach" - wtedy jedziesz od lewej co by bezkolizyjnie było
ale jeżeli jest to skrzyżowanie to musisz jechać swoim pasem, nie pod prąd
Zgłoś
dmz1991 2012-03-23, 1:44
cycuhaha napisał/a:

Nikos ale ty jestes popierdolony. Wg twojego rozumowania ruch na skrzyżowaniu powinien wyglądać tak:Obrazek

No po prostu kurwa zajebiscie bezkolizyjnie, ustalmy zasady ruchu drogowego tylko pod zawracajacych

Coś mało cycuhaha widziałeś na świecie, bo i takie skrzyżowania, jak na rysunku, się zdarzają i żebyś wiedział, skrzyżowanie jest pod zawracających

jadą*
Zgłoś
c................a 2012-03-23, 2:34
Na pewno znawco, są skrzyżowania pod zawracających i mają wydzielony specjalny pas do tego, ba, są nawet miejsca w których można wyłącznie zawrócić, tylko że jeśli rozmawiamy o tym konkretnym skrzyżowaniu, bez specjalnych oznaczeń to nie można tak jak mówi Nikos zapierdalać pod prąd.Tym bardziej jeśli jest tak jak tutaj : po skręcie w lewo masz jeszcze drogę na kilka metrów, że dwa auta się zmieszczą, to tam nie masz prawa jechać pod prąd bo się okaże, że ci co jadą prosto z bocznej będą musieli zyzgzakiem popierdalać przez to skrzyżowanie. Więc nie wyskakuj do mnie z takim tekstem bo ja ci zaraz powiem, że widziałem takie jedno skrzyżowanie co miało remont i nie można na nie było wjechać więc chuj, na to pewnie też nie można wjechać. Ta sama zasada
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem