Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:31
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:04
Zawracanie
BongMan • 2012-03-21, 14:46
Postanowiłem zilustrować i wyjaśnić pewien problem drogowy, bo jak po raz n-ty widzę jak jakiś niedojeb blokuje skrzyżowanie, to krew się we mnie gotuje.

Jeśli nie jesteś kierowcą to proszę, nie komentuj.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
deniZ 2012-03-21, 14:49 177
popros soltysa, zeby ci rondo wybudowal
Zgłoś
.................. 2012-03-21, 14:51 4
Znasz takie coś?

poznan.naszemiasto.pl/artykul/1034981,dodatkowe-linie-na-skrzyzowaniu-...
Zgłoś
BongMan 2012-03-21, 14:55
Sosnowiec to nie Poznań. Stan dróg w moim pięknym mieście pozostawia wiele do życzenia. Przypuszczam, że w wielu innych miastach jest podobnie. Najlepsze jest to, że taki tępy chuj źle stanie, zablokuje mnie i jeszcze skurwiel macha mi łapą i drze pizdę, że to ja niby źle stoję. Wtedy to normalnie mam ochotę wysiąść i wbić kutasowi kodeks drogowy do pustego łba za pomocą buta.
Zgłoś
.................. 2012-03-21, 14:57 19
BongMan, e, pewnie jak sam śmigasz swym matizem to cały czas lewym pasem.
Zgłoś
kokinosz 2012-03-21, 15:02 11
Źle wyrysowałeś. Niepotrzebnie właśnie na Twoim rysunku kierowcy przecinają sobie drogę. Chodzi o jak najmniej kolizyjne manewry.
Zgłoś
B................o 2012-03-21, 15:04
Po Poznaniu to się wogóle ciekawie jeździ. Zwłaszcza na Ratajowym rondzie, gdzie ustępujesz wjeżdżającym na rondo.
Zgłoś
.................. 2012-03-21, 15:06
Basco napisał/a:

na Ratajowym rondzie, gdzie ustępujesz wjeżdżającym na rondo

Jeśli sygnalizacja świetlna jest włączona.
Zgłoś
J................o 2012-03-21, 15:16 3
cilofan napisał/a:

Źle wyrysowałeś. Niepotrzebnie właśnie na Twoim rysunku kierowcy przecinają sobie drogę. Chodzi o jak najmniej kolizyjne manewry.

Kurwa czlowieku co ty pierdolisz? Zarejestrowałes się ledwo co i pierwsze posty, jakie tu piszesz to kompletne banialuki. Przecinają? Gdzie się pytam?Ty wiesz w ogóle cokolwiek z zasad ruchu drogowego oprócz czerwone stój, zielone idź? Krechy krechami, mogą mieć punkty wspólne, gorzej jak przez takich imbecyli w tych punktach spotykają się rozpędzone samochody..
Zgłoś
G................l 2012-03-21, 15:29 52
Kurwa, Jacek Gmoch wrócił.
Zgłoś
kokinosz 2012-03-21, 15:38 28
@ jaczuro

1. To, kiedy się zarejstrowałem, nie ma nic do wartości merytorycznej. Z twojej strony błąd logiczny.

2. Jeżeli uważasz coś za banialuki, podaj kontrargumenty, a nie określenia bez pokrycia.

3. Jeżeli kogoś nazywasz imbecylem, to wyłącznie siebie, bowiem wynika to z braku rzeczowości.

4. Podaj, gdzie w kodeksie masz poparcie na to, co mówisz. Dokładny paragraf.

5. Aktualnie obowiązujące przepisy nie regulują kwestii takiego kolizyjnego/bezkolizyjnego przejazdu jaki został przedstawiony na rysunku. Zaleca się jedynie, w zależności od rozległości samego skrzyżowania oraz jego rozmiarów, wyminięcie pojazdów bezkolizyjne.

6. Nie spinaj się, bo będziesz krótko żył i nie będzie kto miał pracować na moją emeryturę.
Zgłoś
bloodwar 2012-03-21, 15:45 4
Mnie uczyli, że kierowca skręcający w lewo ustawia się po prawej skrajnej stronie, czyli tak, żeby po ustąpieniu pierwszeństwa ludziom z przeciwległego (do poprzedniego kierunku ruchu) pasa pojechać prosto na swój pas, kierowca zawracający ustawia się jak najbliżej swojej lewej krawędzi (w tej sytuacji oczywiście nie może bo to widocznie miejsce z zakazem zawracania czego Geniusz Autor nie uwzględnił w oznakowaniu, ale przy "normalnym" skrzyżowaniu z możliwością zawrócenia jest miejsce dla czterech pojazdów - dwóch zawracających w przeciwnych kierunkach i dwóch skręcających w lewo z przeciwnych kierunków, gdyby wszystkie te pojazdy ustawiły się do manewru w tym samym czasie utworzyłyby coś w stylu LPLP (czyli "lewy" zawracający, prawy skręcający, lewy skręcający i prawy zawracający)

Na obrazku zakratkowanych białych "paneli" pasa środkowego nie powino być, w ten sposób można zawrócić "bezkolizyjnie" w taki sposób w jaki opisałem (byłaby to pozycja "0" na rysunku), jeżeli nie ma tak szerokiego skrzyżownia i nie ma zakazu zawracania to oczywiście normalny kierowca wybiera opcję "3"
Zgłoś
longlong7 2012-03-21, 16:47 1
czym się przejmujecie? polaków nie nauczycie, zawsze będzie jakis cwaniak
Zgłoś
wasek 2012-03-21, 17:08 29
Zgłoś
J................o 2012-03-21, 18:10 2
cilofan, napinaczu^^
Już kiedyś kłóciłem się kiedyś z kimś o "sam se szukaj paragrafów"...
Ale wystarczy, że uzasadnisz mi jazdę pod prąd (co wyraźnie obrazują czerwone linie) i cofnę swoje słowa. Poszukaj sobie w taryfikatorze ile za to jest, mi się nie chce.
Ps. nie wyzywaj ludzi. ja tego nie zrobiłem w twoim przypadku. naucz się czytać i rozumieć pisany tekst zanim zaczniesz się udzielac. A może napisać interpretację użytego słowa "imbecyl", wyjaśniając, kogo mam na myśli (podpowiem, użyłem liczby mnogiej!).
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem