Ta sprężyna jest ściśnięta chłop powoli ją rozkręca lecz nie użył tu ściągacza marna bedzie jego praca. Klucz poleci dość wysoko oby nie przyjebał w oko.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Bezmózgi debil...
FunkyKoval5 napisał/a:
Bezmózgi debil...
Obstawiam że zrobił to celowo. Gdyby nie miał ściągaczy, to mógłby sprężynę powiązać jakimiś taśmami lub drutami, cokolwiek, nawet na trytki robią.
widać, że robione na pokaz. a kamerzysta debil. zjebał w najlepszym momencie. znowu
Mógł się od góry patrzeć jak odkręcał był by efekt sprężynowania
Spróbujcie sobie siłownik rozebrać, może się uda drugi raz jak przeżyjecie za pierwszym
Wystarczy położyć na ziemi, najlepiej na trawie i nogą docisnąć sprężynę. Odlatuje, delikatnie i części odlatują na 1m. Wiele razy tak robiłem. Można było złożyć bez ściągacza używając do tego karoserii(kielicha) auta. Do rozbierania ściągacze zdecydowanie nie są potrzebne.
To ja rzucę ciekawostką: ściśnięta sprężyna waży więcej od nieściśniętej.
Co to ma wspólnego z filmem? Nie wiem.
Jak do tego doszedłeś? Postawiłeś sprężynę na wadze...sprawdziłeś wynik...docisnąłeś i wynik wyszedł większy?
@olbi13
Nie spał na fizyce.
Nie spał na fizyce.
olbi13 napisał/a:
Jak do tego doszedłeś? Postawiłeś sprężynę na wadze...sprawdziłeś wynik...docisnąłeś i wynik wyszedł większy?
Właśnie się pochwaliłeś żeś zwykły cymbał.
TłustyManat napisał/a:
To ja rzucę ciekawostką: ściśnięta sprężyna waży więcej od nieściśniętej.
To prawda.
Dlatego że, jak odkrył Albercik Einstein, energia i masa to to samo (Energia=masa*ckwadrat). Ściśnięta sprężyna ma więcej energii, a więc ma więcej masy.
O ile więcej? O ułamek ułamka. Tak mało że ja pierdole. Ale jednak waży więcej.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów