Poważny wypadek miał miejsce we wtorek rano, 26 marca w Uly Dala w Nur-Sultan. W kolizji brały udział trzy autobusy, karetka pogotowia i kilka samochodów. Według doniesień medialnych, w wyniku wypadku dwie osoby zginęły - kierowca i pasażerka autobusu, kolejne 25 rannych osób zostało zabranych do placówek medycznych, stan około połowy rannych ocenia się jako poważny.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wiadomo cos o przyczynach? kierowca kimnal czy cos z hamulcami?
wujekslepy napisał/a:
wiadomo cos o przyczynach? kierowca kimnal czy cos z hamulcami?
Niestety źródło nie podaje przyczyny zdarzenia- śledztwo jest w toku...
Rozróżniamy dwa rodzaje linii autobusowych, linia zwykła i pośpieszna
Nieźle zaorał Ciekawe jaka przyczyna
pewnie zamieniali sie miejscami
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów