Zdjęcia pochodzą z: facebooka, zafganistanu.pl i różnych portali informacyjnych.
Reszta w komentarzach.
Każdemu kto nazywa naszych ŻOŁNIERZY najemnikami, wielki murzyński kutas w dupę. Nauczcie się zjeby genetyczne czym jest najemnik i nie pierdolcie głupot. Nasi żołnierze wbrew temu co wam się wydaje (bo żaden z was tam nawet kurwa nie był) odwalają kawał dobrej roboty rozwalając te szmatogłowe ścierwa. Na północy Afganistanu gdzie udało się wytępić talibów, nagle "całkowicie przypadkiem" przestali ginąć ludzie, zaczęły powstawać szpitale, szkoły i nawet od 1.5 roku zaczęli przybywać tam turyści. Przed przybyciem sił ISAF, ginęło tam wcale nie mniej ludzi. Zresztą talibowie nie byli i nie są żadną legalną władzą, to zwyczajni bandyci, więc co jak co ale nasi robią tam niezłą robotę i chwała im za to.
Chwała naszym żołnierzom!
A wy pacyfistyczne pizdeczki, nie zapominajcie że poniekąd dzięki naszym wojakom możecie bezkarnie wypisywać takie brednie.
@kawkaman
"mozecie mówić co chcecie ale jakby nie patrzeć biorąc udział w tym całym ROPNYM konflikcie staliśmy się najemnikami. Bo za darmo nasze chłopaki tam nie walczą i nie giną. "
Pokaż mi w historii ludzkości wojnę, która była toczona bezinteresownie. Albo żołnierzy, którzy walczyli za darmo. Ja tam wolę żeby wojowali za granicą niż w kraju. Powstań, zrywów i heroicznych obron mieliśmy aż nadto. Wreszcie przydałoby się parę okupacji.
Jacy to "żołnierze polscy". To zwykli najemnicy, którzy za grubą kasę jadą służyć dowództwu USA (nie mam nic przeciwko, ale nie nazywajmy komercyjnych szmat polskimi żołnierzami. Jedzie taki do Afg, panoszy się jak hitlerowiec, zabija cywilów, a potem płacze, bo ktoś śmiał do niego strzelać. Niegodni są nosić orzełki na czapkach. Dla mnie to pajace i cioty. Żołnierz broni kraju z obowiązku, a ciota jedzie stosować przemoc za pieniądze. Chętnie dorwał bym takiego żołnierzyka w pojedynkę bez kolegów i bez jego śmiesznej bazooki.
A wypowiadają się, komentują i rzucają oszczerstwami ludzie którzy wojsko i wojnę widzieli w grach komputerowych! Najemnicy? No ktoś tu ewidentnie myli pojęcia, bez komentarza, odsyłam do Wikipedii! Co do określenia "miejsce dla patologii i psycholi" to chyba komuś się epoki pomyliły, albo mu się państwa mylą! Nie wiem, czy słyszeliście o profesjonalizacji Wojska Polskiego!? Teraz do wojska nie biorą "z łapanki" zwanej poborem, nie stają na dwóch krańcach wsi Stary 266 i nie zbierają "młodzieży". Teraz w armii pracują Ci którzy chcą i wcale nie jest łatwe to osiągnąć. Zdajecie sobie sprawę jak jak ciężko dostać się do szkoły oficerskiej na przykład? Ile to kosztuje potu, wysiłku, nauki, wyrzeczeń? Nie od razu Kraków zbudowano, Polska Armia mimo swej nie najlepszej sytuacji powoli pnie się w górę, ale to zauważą tylko ludzie, którzy mają z Nią styczność. Wszyscy, którzy źle mówią o Polskim Żołnierzu, czy nawet żołnierzu innego państwa nie są dla mnie nic warci jako ludzie, i bardzo żałuję, że w razie "W" będę musiał walczyć za Wasze tłuste dupska, żebyście mogli dalej siedzieć przy swoich komputerkach. I jeszcze jedno! Armia jest po to, by bronić państwa. To pojęcie jest szersze niż wam się wydaje. To nie tylko ochrona granic, ale także likwidowanie zagrożeń od nich oddalonych! Jeżeli jesteście tylko prowokatorami do dyskusji to gratuluję, dałem się podejść, ale jeżeli naprawdę myślicie tak jak piszecie to idźcie się utopić, bo nie jesteście nic warci, a śmieci trzeba sprzątać!
@Maligi
Nikt im nie każe tam jechać, do Afganistanu jadą ochotnicy
To w takim razie, wszyscy polscy (i nie tylko) bohaterowie z II WŚ to patologia i psychole?
Up
A widzisz żebym gdzieś napisał, że popieram tą wojnę? Jestem przeciw niej, bo jak sam napisałeś (tak jak i ja), jest to tylko w interesie USA. Czytaj uważniej...