Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To nie jest samochod, to jest VSP czyli pojazd do jazdy ktorym wystarczy zdac egzamin z prawa o ruchu drogowym, typowa bryka zabojadow co potracili prawko
W Polsce do prowadzenia czterokołowca lekkiego potrzeba PJ kat. AM lub dowolnej wyższej. Dotyczy to również osób, które urodziły się przez 12.01.1995.
A że tak podpytam... To co to za autko jest? Nie potrzeba prawa jazdy czy że co?
Dziękuję za info z góry 😌
Potrzebna kat. AM🙂
Potrzebna kat. AM🙂
Czyli to będzie takie cuś, co waży do 350kg?
Bo na motorower nie wygląda ...
Nigdy takiego na ulicy, przynajmniej u mnie, nie widziałam...
Tak dokładnie do 350kg i mx 45km/h. Jeżdżą dziadki tymi gównami a nie mają pojęcia że na to też trzeba mieć kwit co prawda kartę motorowerową ale trzeba mieć
Tak dokładnie do 350kg i mx 45km/h. Jeżdżą dziadki tymi gównami a nie mają pojęcia że na to też trzeba mieć kwit co prawda kartę motorowerową ale trzeba mieć
Dziadki zaraz... O córce pomyślałam 😁
Minimum PJ kat. AM, żeby zdać potrzebny jest kurs praktyka i teoria i państwowy egzamin, karty motorowerowej nie ma od lat.
Masa własna do 350kg, DMC do 550kg, od motoroweru różnią się jeszcze silnikami, bo motorowery mają je o pojemności do 50ccm, a tu ograniczeń nie ma, przeważnie to diesle ok. 600ccm. Cecha wspólna z motorowerami to konstrukcyjne ograniczenie prędkości do 45km/h.
W praktyce jest jeszcze różnica w cenie, nowe takie "autka" to koszt 70-tys-100tys. zł.
Ja je widywałem na wsiach gdzie jeździły nimi nielegalnie dziadki bez PJ i czasami widzę w W-wie pod podstawówkami i liceami, dzieciaki zapewne mają PJ kat. AM , bo można je uzyskać od 14 lat.
Minimum PJ kat. AM, żeby zdać potrzebny jest kurs praktyka i teoria i państwowy egzamin, karty motorowerowej nie ma od lat.
Masa własna do 350kg, DMC do 550kg, od motoroweru różnią się jeszcze silnikami, bo motorowery mają je o pojemności do 50ccm, a tu ograniczeń nie ma, przeważnie to diesle ok. 600ccm. Cecha wspólna z motorowerami to konstrukcyjne ograniczenie prędkości do 45km/h.
W praktyce jest jeszcze różnica w cenie, nowe takie "autka" to koszt 70-tys-100tys. zł.
Ja je widywałem na wsiach gdzie jeździły nimi nielegalnie dziadki bez PJ i czasami widzę w W-wie pod podstawówkami i liceami, dzieciaki zapewne mają PJ kat. AM , bo można je uzyskać od 14 lat.
Do 100 tys?? Toż to sioook!😲
Co to jest za gównowóz? Silnik chyba od kosiarki, a karoseria z gumy, bo obija się, a wgnieceń nie widać.
To czterokołowiec lekki. Nie samochód a nie taczka. Plastikowy i silnik diesla 0.4 l.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów