📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Krypt0 napisał/a:
Nudne są już te filmiki, dajcie coś mniej przewidywalnego...
Mówisz i masz
Pannukakku:
Składniki:
Szklanka mąki pszennej np. tortowejPół litra - ok. 2 szklanki - mleka2 duże jajka2 - 3 łyżki cukru2 - 3 łyżki masłaSzczypta soliUlubione konfitury, owoce lub bita śmietana do podania.
Przygotowanie:
Rozpuszczamy masło (nie może się przypalić), odstawiamy do wystudzenia
Do miski wlewamy mleko, dodajemy jajka, cukier, sól, mąkę i na koniec rozpuszczone masło. Składniki miksujemy na gładką masę (niektórzy w pierwszej kolejności ubijają jajka przez kilka minut, potem - nie przerywając miksowania - dodają pozostałe składniki).
Ciasto odstawiamy na ok. kwadrans, po czym wlewamy je do wyłożonej papierem do pieczenia blachy.
Pannukakku pieczemy w temperaturze 220 stopni (na programie góra – dół, bez termoobiegu) przez ok. 20 - 25 minut. Podczas pieczenia ciasto będzie się unosić, po wyjęciu z piekarnika nieco opadnie, zwłaszcza boki. Gotowy naleśnik kroimy na kawałki - prostokąty, kwadraty, trójkąty... Można podawać od razu z dodatkami lub zjeść na zimno.
Pozdrawiam cieplutko.
Krypt0 napisał/a:
Nudne są już te filmiki, dajcie coś mniej przewidywalnego...
ależ zdarzyło się coś nieprzewidzianego - kierowca zielonej ciężarówki zatrzymał się , a przecież zazwyczaj jadą dalej ....
Zjebali nagrania, chciałem zobaczyć zaskoczoną minę kierowcy, co zrobił.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów