18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Zimbabwe i jedzonko.
staruchazpalcemwd • 2017-04-15, 17:38
Życie weryfikuje pewne decyzje

Dla nieznających angielskiego, w skrócie:

1. 2014 rok. "Biali farmerzy, macie się wynosić!"
2. 2015 rok. "Biali farmerzy, wracajcie!"
3. 2016 rok. "Biali ludzie dajcie 'piniondze' bo umrzemy z głodu"
Zgłoś
mygyry 2017-04-15, 17:42 143
4. 2017 rok. "Czarni wymarli z głodu"
5. 2018 rok. "Biali ponownie zasiedlają wymarłe tereny"
6. 2019 rok. "Zimbabwe staję się rolniczą potęgą w Afryce, gospodarka kwitnie dzięki eksportowi jedzenia"
Zgłoś
vasik 2017-04-15, 17:44 11
/natura jest piękna i niech czyni swój cud skoro wyżywić się nie potrafią
Zgłoś
S................e 2017-04-15, 17:45 6
Tak w sumie to nie wiem po co te dotacje czy tam inne pomoce zagraniczne. Dajmy się im rządzić samym. Za jakieś 30 lat poza RPA no i powiedzmy kilkoma innymi krajami, Afryka znowu będzie do skolonizowania.
A co lepsze nie będzie tam prawie żadnego tubylca
Zgłoś
W................. 2017-04-15, 17:48 10
Było mówione to już setki razy i omawiane tysiące. Przyjechał biały pan, rozwalił plemienne/zbierackie tradycje, czarni się nie znaleźli w nowej rzeczywistości, jest dramat.
Zgłoś
mygyry 2017-04-15, 17:53 15
W.S.N.R. napisał/a:

Przyjechał biały pan, rozwalił plemienne/zbierackie tradycje

Tu się zgadzam
W.S.N.R. napisał/a:

czarni się nie znaleźli w nowej rzeczywistości

A tu się nie zgadzam. Czarni się bardzo dobrze odnaleźli i kapnęli, że po co robić cokolwiek skoro ONZ zrzuci żarcie, łachy i leki a wystarczy pozować ze smutną miną do zdjęć i mówić jak jest chujowo i że trzeba pomocy
Zgłoś
staruchazpalcemwd 2017-04-15, 17:55 2
@Sabajone te fundacje są po to żeby prać kasę, a i tak to co trafia do Afryki jest marnowane. Nie masz racji co do RPA, biali uciekają (albo są wypędzani- patrz temat), choćby dlatego, że to taka "stolica gwałtów" (na białych w szczególności) u nich. Coś jak u nas Szwecja
Zgłoś
Ronoaro 2017-04-15, 18:11 58

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
Insaner 2017-04-15, 18:32 33
Niech wszyscy wymrą co do ostatniego darmozjada, który by tylko leżał w szałasie z wydętym brzuchem i głodował.
Powtarzałem to wiele razy - gdyby Afryka była zasiedlona przez białych ludzi to dam rękę sobie uciąć, że byłaby bardzo dobrze prosperującym kontynentem z rozwiniętą turystyką i eksportem JEDZENIA na cały świat. Najprawdopodobniej też szalenie drogą dla turystów, ale z dobrym zapleczem i infrastrukturą do podróżowania po najładniejszych miejscach.

Oni mają wszystko pod nosem i wiecznie głodują, albo wzajemnie się zabijają. Wyganiają białych, a potem wyciągają łapy po pieniądze. Już o złożach mineralnych nie wspomnę. Gdyby byli mądrzejsi i wiedzieli co się wydobywa w ich kopalniach to te kraje byłyby pokryte miastami pokroju Dubaju.

No, ale skoro nie potrafią sobie studni wykopać tylko wolą chodzić 50 kilometrów z wiadrem na głowie, żeby pić brudną wodę z jakiegoś bajora, a potem zaczną się rozmnażać jak króliki zarażając przy okazji pół wioski HIVem...
Zgłoś
S................e 2017-04-15, 18:41 3
staruchazpalcemwd napisał/a:

@Sabajone te fundacje są po to żeby prać kasę, a i tak to co trafia do Afryki jest marnowane. Nie masz racji co do RPA, biali uciekają (albo są wypędzani- patrz temat), choćby dlatego, że to taka "stolica gwałtów" (na białych w szczególności) u nich. Coś jak u nas Szwecja

Wiem wiem ale RPA jednak jakoś ciągnie. Ja nie mówię że to jest raj na ziemi ale jako tako tam dają rade i pewnie się utrzymają na powierzchni. Ja nie porównuję RPA do jakiegoś kraju w Europie tylko skupiam się na kontynencie afrykańskim. No Somalia to to nie jest.

Insaner napisał/a:

No, ale skoro nie potrafią sobie studni wykopać tylko wolą chodzić 50 kilometrów z wiadrem na głowie, żeby pić brudną wodę z jakiegoś bajora, a potem zaczną się rozmnażać jak króliki zarażając przy okazji pół wioski HIVem...

Ja się ogólnie z Tobą zgadzam tylko zapominasz że ten kontynent był swoistym laboratorium do testowania wszystkiego co tylko może kogoś zajebać. HIV się nie wziął z powietrza. Do tego najeżdżany i eksploatowany do granic a wszystkie dobra leciały do Europy. Oni nic z tego nie mieli. Oczywiście teraz mimo że nadal mają bogactwo w ziemi nie potrafią z tego zrobić pieniędzy bo wolą się tłuc albo brać do własnej kieszeni. No cóż, czarnuchy. Ale to i tak nie zmienia faktu że biali ich wyeksploatowali jak na polu bawełny. Ale też gdyby dalej tam biały był panem a czarny pracował (nie jako niewolnik, po prostu pracownik) to Afryka by inaczej stała.

Cytując klasyka:

Cytat:

A czy ty myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce, złapać w siatkę silnego, zwinnego Murzyna i wywieźć go za ocean?
– Chyba nie.
– No jasne, że nie. Udało im się to, ponieważ wywozili tylko takich, co nie potrafili spierdolić przed siatką albo byli największymi głąbami w plemieniu i wódz ich sprzedawał za paczkę fajek, bo i tak nie miał z nich żadnego pożytku.

Zgłoś
staruchazpalcemwd 2017-04-15, 19:29
@Sbajone no RPA jakoś ciągnie. A to, że jest w tym kraju najwięcej białych (% co do reszty krajów afrykańskich) to pewnie przypadek
Zgłoś
S................e 2017-04-15, 19:52 2
staruchazpalcemwd napisał/a:

@Sbajone no RPA jakoś ciągnie. A to, że jest w tym kraju najwięcej białych (% co do reszty krajów afrykańskich) to pewnie przypadek

No to jest własnie to co pisałem wyżej. Czarny do roboty a biały zarządza. Nie jakieś niewolnictwo czy chuj wie co ale zwyczajne firmy z wynagrodzeniem i urlopami. Tak jak u nas. Zaraz by tam to wszystko ruszyło z kopyta. Ale chyba komuś bardzo zależy aby Afryka była taka jaka jest.
Zgłoś
sirapacz 2017-04-15, 20:10
@sabajone Poczytaj genezę powstania HIV
Zgłoś
S................e 2017-04-15, 20:10
sirapacz napisał/a:

@sabajone Poczytaj genezę powstania HIV

Nie wierze w takie bajki. USA i inni dobrze tam testowali broń biologiczną. Powiedz mi dlaczego taka epidemia HIV nie wybuchła w Europie, Azji, Ameryce czy Australii a akurat w Afryce? Hmmm?
Zgłoś
mrokussw 2017-04-15, 20:18 3
@up bo pierdola sie oni ze wszystkimi jak leci ? Chlopie pomysl oni nie wiedza nawet dzis co to condom
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów