Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
A i dobrze mu tak , chciało się być skejterę / hipsterę to ma ! Tak jestem Polakiem Cebulakiem
@kufel01
,,Rumianek jest cudownym ziołem działającym rozluźniająco na system nerwowy, jak i dobrodziejstwem dla układu pokarmowego. Doskonały dla niemowląt i dzieci, używany był setki lat temu.j, która łagodzi napięcia jamy brzusznej, pomaga w łagodzeniu kolki u niemowląt, rozładowywuje gazy, uśmierza ból. Poprzez regulowanie pracy jelit, rumianek pomaga w leczeniu zarówno rozwolnienia, jak i zatwardzenia. Rumianek znany jest od lat z łagodzenia wszelakich dolegliwości związanych z układem trawiennym, szczególnie jeśli chodzi o bóle żołądka związane z nerwowością, napięciem i stresem. Rumianek wpływa korzystnie na poprawę apetytu oraz przyspiesza trawienie. Zauważono, że olejki lotne zawarte w rumianku pomagają w zapobieganiu wrzodów, oraz przyspieszają proces gojenia się wrzodów już istniejących. Dlatego też rumianek można stosować wewnętrznie, jak i zewnętrznie. Właściwość olejków lotnych kreuje rumianek jako wspaniały, naturalny środek domowy na zapalenie żołądka, wrzody, oraz żylaki na nogach. Rumianek jest wysoce antyseptyczny, działający przeciwko bakteriom, między innymi dobry środek na pleśniawki (Candida albicans).(...). Nasiadówki rumiankowe łagodzą hemoroidy i zapalenia pęcherza moczowego. Herbatka rumiankowa służy również do przemywania oczu, jest polecana przy takich skórnych chorobach jak egzema i grzybica."
Od rumianku to ty się odpierdol dobra?
To ja Ci powiem ciekawą historie jak mi się przydarzyła, było lato i jak wiadomo większośc czasu spędzało nad jeziorem i wtedy ugryzła mnie taka muszka (my mówimy na nią końska mucha) taki człowiek skurwiel. Zrobiła mi sie lekka opuchlizna na przedramieniu i zapomniałem o tym . Jakiś tydzień pózniej pod prysznicem zauważyłem jak od miejsca ugryzienia idzie taka gruba czerwona kreska i jest juz jakieś 5 cm od serca gdyż była to lewa ręka. Pojechałem na pogotowie miejscowe w Kup Opolskie i kurwa baba do mnie :
no mamy tu zakażenie to zrobi pan sobie 2x dziennie okład z rumianku .......
Ja rozumiem jak by to było poczatkowe stadium. Pojechaliśmy do Opola na Katowicką o od razu dostałem zastrzyk bo było już blisko serducha , lekarz mi nie wierzył z tym rumiankiem więc weż sobie ten rumianek i sie odpierdolcie ode mnie ok?
W przypadku złamania kości udowej wystarczy zrobić naciąg i usztywnienie złamanej kończyny aby praktycznie zniwelonwac ból do znośnego poziomu. Mięśnie w obrębie uda mają to do siebie, że sie kurczą przy złamaniu i kości trą o swoją powierzchnię powodując bardzo mocny ból. Przerabiałem to wielokrotnie na różnych poszkodowanych i nawet dzieci przestawały płakać po takim zabiegu, więc cos w tym jest.
Gorsze jest już tylko złamanie miednicy no i oczywiście kręgosłupa
to to wiadomo
eej dlaczego tak nie ładnie wykropkowałeś moj cyctat, tak sie nie robi kolego
To ja Ci powiem ciekawą historie jak mi się przydarzyła, było lato i jak wiadomo większośc czasu spędzało nad jeziorem i wtedy ugryzła mnie taka muszka (my mówimy na nią końska mucha) taki człowiek skurwiel. Zrobiła mi sie lekka opuchlizna na przedramieniu i zapomniałem o tym . Jakiś tydzień pózniej pod prysznicem zauważyłem jak od miejsca ugryzienia idzie taka gruba czerwona kreska i jest juz jakieś 5 cm od serca gdyż była to lewa ręka. Pojechałem na pogotowie miejscowe w Kup Opolskie i kurwa baba do mnie :
no mamy tu zakażenie to zrobi pan sobie 2x dziennie okład z rumianku .......
Ja rozumiem jak by to było poczatkowe stadium. Pojechaliśmy do Opola na Katowicką o od razu dostałem zastrzyk bo było już blisko serducha , lekarz mi nie wierzył z tym rumiankiem więc weż sobie ten rumianek i sie odpierdolcie ode mnie ok?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów