Mimo, że jestem za posiadaniem broni przez normalnych obywateli to czy rabusie nie zacznął profilaktycznie pierwsi strzelać do ofiar?
Nie.
Mimo, że jestem za posiadaniem broni przez normalnych obywateli to czy rabusie nie zacznął profilaktycznie pierwsi strzelać do ofiar?
Niekoniecznie. Uzbrojona ofiara to mniejsze zagrożenie. Większe to postronni ludzie którzy w normalnym ustroju też są uzbrojeni i bandyta wie że w każdej chwili może zarobić kulkę z kierunku którego się nie spodziewa. Broń powinien mieć każdy. Bandyci już dawno ja mają.
Niekoniecznie. Uzbrojona ofiara to mniejsze zagrożenie. Większe to postronni ludzie którzy w normalnym ustroju też są uzbrojeni i bandyta wie że w każdej chwili może zarobić kulkę z kierunku którego się nie spodziewa. Broń powinien mieć każdy. Bandyci już dawno ja mają.
Tak naprawdę każdy ma broń (no, prawie każdy). Możesz uciekać, możesz jebnąć pięścią, ale nie w tym rzecz. Broń dobiera się do sytuacji, do zagrożenia itd. Inaczej obrona nie ma sensu.
Były tu kompilacje z USA użycia broni przez przypadkowych świadków napadu , niektóre incydenty były bardzo efektowne i optymistyczne w treści
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów