Co w tym sadystycznego? Może to, że owa firma ma w dupie to, czy jej użytkownicy mają 10 czy 60 lat i śmieje się w twarz polskiemu prawu od 3 lat. W maju wpłynął ze strony pozywamy-zbiorowo.pl zbiorowy pozew. Ciekawe jak to się skończy...
Co w tym sadystycznego? Może to, że owa firma ma w dupie to, czy jej użytkownicy mają 10 czy 60 lat i śmieje się w twarz polskiemu prawu od 3 lat. W maju wpłynął ze strony pozywamy-zbiorowo.pl zbiorowy pozew. Ciekawe jak to się skończy...
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak by kto szukał zemsty....
Ja powiem tak, ogarnąłem dokładnie ta stronę i tak jak chuj stoi wielki napis ze pierwsze 10 dni jest bezpłatne w trakcie których można rozwiązać umowę tak po prostu. po upływie 10 dni od rejestracji (jeżeli umowy nie zerwiemy) zostaje podpisana umowa na najniższy abonament który wynosi około 100zł a odsetki za niepłacenie są zawarte w regulaminie tzn. że wystarczy czytać. Więc z jednej strony nie rozumiem tej draki a to ze gówniarze się rejestrują to już jest problem w tym że większość to analfabeci a u dorosłych analfabetyzm wtórny
to jest kurwa przykre
Eh trolu chyba nie wiesz jak ta strona wyglądała 2, 3 lata temu. Nie było żadnych takich informacji.
Druga sprawa oni co chwilę modyfikują regulamin tak żeby im pasował, nie informując o tym nikogo. Tutaj to jest kolejny argument że bez oporu można olać ich wezwania.
Trzecia sprawa, regulamin to nie jest umowa.
Żenada.
Miałem z nimi już kiedyś problem. Wystarczyło napisać maila z prośbą o dane firmy (głównie o NIP i KRS) w celu złożenia zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa przez ich firmę. Od tamtej pory skończyli do mnie wypisywać.
Pozdrawiam.
@sadystaxx
Coś ty się nażarł na noc, że masz takie grube pismo?
KURWA NIE WYTRZYMIE! Sprawa która broni piractwo. Bo nie pierdolcie wiadomo co się ściąga-tylko rzeczy objęte prawami autorskimi.
dla przykładu fbi potrafiło bez sądu rozpierdolić megaupload gdy im nie pasował (nie żebym temu przyklaskiwał), ale polaczki biedaczki pozwalają jebać w dupsko wymiar sprawiedliwości i tępych internautów przez bandę cwaniaków. za to gdyby człowiek zapierdolił chleb w sklepie to bez mrugnięcia by go udupili.
wkurwiłem się.
Pierwsze co zrobiłem, to napisałem, że chcę zerwać wszelkie relacje z ich spółką, że żądam usunięcia konta i rezygnuję z ich usług (bo umowę można zerwać do 3 miesięcy, a oni wysyłają te groźby szybciej niż po 3 miesiącach). Ale zasadniczą linią mojej obrony było co cytuję poniżej:
Dodatkowo chciałbym zauważyć, iż rejestracja i założenie konta na Państwa portalu nie mogą zostać uznane w tym wypadku za ważne i wiążące zawarcie przeze mnie umowy z Państwa spółką z uwagi na fakt, iż złożenie przeze mnie rzekomego oświadczenia woli w rozumieniu przepisu art. 60 ustawy z dnia 23.04.1964 r. Kodeks cywilny Dz. U. Nr 16, poz. 93 z późn. zm. było naznaczone wadą o której mowa w art. 82 Kodeksu cywilnego – mianowicie z pewnych powodów znajdowałem się wtedy w stanie wyłączającym świadome i swobodne powzięcie decyzji oraz wyrażenie woli. Stąd domniemane przez Państwa złożone przeze mnie oświadczenie woli zgodnie z Kodeksem cywilnym jest obwarowane sankcją bezwzględnej nieważności.
Gdyby ktoś dopytywał co konkretniej miałem na myśli, to utrzymuję, że byłem wtedy najzwyklej totalnie pijany, a z człowiekiem który jest pijany nie można w żadnym wypadku zawrzeć wiążącej umowy. Ten przepis jest zresztą doskonałą furtką i piętą achillesową na wszelkie umowy które zawarło się przez internet, ponieważ druga strona nie ma przecież możliwości sprawdzić w momencie zawierania umowy czy jesteśmy trzeźwi i tym podobnych rzeczy.
Nie wiem, czy wygrałbym ewentualny proces w sądzie, ale myślę, że zeznanie, że było się kompletnie pijanym wystarczyłoby, bo w razie pozwu, to oskarżyciel musiałby wykazać moją winę, czyli udowodnić, że jednak nie byłem pijany... a to praktycznie niewykonalne.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów