📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak to się mialo udać, wierzył w to że Jezus będzie te drewienka od dołu podtrzymywał?
Prędzej Józef. To on był cieślą i jest patronem stolarzy.
Aż mu potem światło odcięło
Loaloa napisał/a:
Wiadomo, że Józef był cieślą. A wiecie w czym się specjalizował?
Tyle lat na sadolu i ten dalej jedzie po katolach i polaczkach...
Po co? kompletnie tego nie rozumiem, przecież to jest brak jakiejkolwiek logiki i zwyczajne marnowanie czasu.
Oczywiście jeśli jest to forma rozrywki i potem spuszczasz się w majtasy czytając płacze i gniewne wpisy równie pozbawione sensu i logiki co twoje, to się nie wpierdalam. Róbta co chceta, ja po prostu wyrażam swoje zdziwienie.
frajerzy to ustawka
to miała byś kamera z monitoringu?
to miała byś kamera z monitoringu?
Cytat:
Tyle lat na sadolu i ten dalej jedzie po katolach i polaczkach...
Po co? kompletnie tego nie rozumiem, przecież to jest brak jakiejkolwiek logiki i zwyczajne marnowanie czasu.
Oczywiście jeśli jest to forma rozrywki i potem spuszczasz się w majtasy czytając płacze i gniewne wpisy równie pozbawione sensu i logiki co twoje, to się nie wpierdalam. Róbta co chceta, ja po prostu wyrażam swoje zdziwienie.
Nie mam pojęcia w którym miejscu mojej wcześniejszej wypowiedzi widzisz jazdę po katolach i polaczkach. Zakładając, że biblijny Józef istniał i żył w opisywanym czasie i miejscu i był cieślą, to jest niemal stuprocentowo pewne, że produkował m.in. krzyże. Jak wiadomo z historii Rzymianie stosowali karę ukrzyżowania, a lista występków, za które ją zasądzano była dość długa. Nawet zakładając, że krzyże były wielorazowego użytku, a skazany niósł na miejsce kaźni tylko poprzeczną belkę, to i tak ktoś te belki musiał wcześniej przygotować. W rejonie prawie zupełnie pozbawionym drzew profesją cieśli zapewne nie parało się zbyt wielu ludzi, zatem można śmiało założyć, że w małym miasteczku był maksymalnie jeden cieśla. Skoro biblia każe nim być Józefowi, to pewnie musiał on dostarczać te krzyże lokalnemu przedstawicielstwu rzymskiego wymiaru sprawiedliwości.
Cytat:
@up w takim razie przepraszam, możesz mieć rację. Miłego dnia!
Ło kurwa! Sadol napisał do sadola "przepraszam" i przyznał, że mógł się mylić. Aż mi z wrażenia piwo z dłoni wypadło. Łap je czym prędzej
Loaloa napisał/a:
Ło kurwa! Sadol napisał do sadola "przepraszam" i przyznał, że mógł się mylić. Aż mi z wrażenia piwo z dłoni wypadło. Łap je czym prędzej
Raz napisałeś coś z sensem to nie dziwota. Pisz z sensem czasami to przestaną po Tobie jechać
Zapomniałeś napisać, że Św Józef nie wiedział, że na jednym z jego wyrobów umrze jego pasierb/przysposobiony??
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów