Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
BHP kosztuje. Traktowanie pracowników nie jako niewolników (w sporej części przypadków dosłownie!) kosztuje. Nie-groszowe wypłaty dla pracowników kosztują. Praca 40 godzin a nie 996 (6 dni w tygodniu, 9am-6pm) kosztuje.To jest właśnie ta nieuczciwa chińska konkurencja... bo oni przecież nie mogą produkować samochodów taniej niż Europa, więc na pewno oszukują. Pierdolony eurokołchoz. Jak ktoś nie wie, to tydzień temu dopierdolili dodatkowe 35% cła na samochody z Chin.
Czyli aby konkurencja była równa, mamy wybór: albo też traktować ludzi jak bydło, albo ustanowić cła dla krajów które traktują ludzi jak bydło.
Czemu ty chłopcze takie bzdury piszesz? Nie masz o czymś pojęcia a się udzielasz.
Weź zachowaj resztki ruskiej godności.
oświeć nas omnibusie
BHP kosztuje. Traktowanie pracowników nie jako niewolników (w sporej części przypadków dosłownie!) kosztuje. Nie-groszowe wypłaty dla pracowników kosztują. Praca 40 godzin a nie 996 (6 dni w tygodniu, 9am-6pm) kosztuje.
Czyli aby konkurencja była równa, mamy wybór: albo też traktować ludzi jak bydło, albo ustanowić cła dla krajów które traktują ludzi jak bydło.
Aha, może 30 lat temu. Wiesz, że średnie wynagrodzenie w Chinach jest obecnie wyższe niż w Polsce przy wielokrotnie niższych kosztach życia? Również wspomniany przez Ciebie system 996 jest przeżytkiem. Chińskie prawo limituje tydzień pracy do 44h. Owszem w wielu sektorach wciąż pracownicy zderzają się z 996, ale presja społeczna stopniowo to redukuje. Poza tym chyba nie załapałaś myśli, która stała za moją wypowiedzią - tam coraz częściej pracują roboty, a nie przysłowiowe małe chińskie rączki za miskę ryżu.
oświeć nas omnibusie
Musisz się za swojego chłopaka wypowiadać i go bronić? Ma rączki więc niech on się ukorzy i napisze.
[ Dodano 2024-10-12, 20:12 ]
Aha, może 30 lat temu. Wiesz, że średnie wynagrodzenie w Chinach jest obecnie wyższe niż w Polsce przy wielokrotnie niższych kosztach życia? Również wspomniany przez Ciebie system 996 jest przeżytkiem. Chińskie prawo limituje tydzień pracy do 44h. Owszem w wielu sektorach wciąż pracownicy zderzają się z 996, ale presja społeczna stopniowo to redukuje. Poza tym chyba nie załapałaś myśli, która stała za moją wypowiedzią - tam coraz częściej pracują roboty, a nie przysłowiowe małe chińskie rączki za miskę ryżu.
W sumie myliłem sienno do Ciebie. Myślałem że jesteś zwykłym prorosyjskim prostakiem. Ale ty jesteś zwykłym foliarzem z pogranicza małopolskiego i podkarpackiego. Byłeś kiedyś w Chinach chłopczyku? Jak ty nawet w tej swojej ukochanej Rosji nie byłeś. Nie będę ci tłumaczył jak statystyka działa co do najniższej krajowej bo dojdzie do ciebie że praca na Orlenie przy nalewaniu paliwa cię dobije. Skąd czerpiesz tą super wiedzę? Z gościa niedzielnego czy „na polu usłyszałeś”. Naprawdę dostarczasz mi nieładna rozrywki. Hahaha
W przypadkach kiedy potrzeba dużej siły i precyzji (np. montaż samochodów) faktycznie są roboty, robienie tego ręcznie byłoby bardzo kosztowne. Ale szycie koszulek czy montaż iPhonów wykonują właśnie małe chińskie rączki, dzieci które dostaną miskę ryżu i są na noc zamykane do wspólnej zagrody.Poza tym chyba nie załapałaś myśli, która stała za moją wypowiedzią - tam coraz częściej pracują roboty, a nie przysłowiowe małe chińskie rączki za miskę ryżu.
spoko i tak bedziemy brać od nich w chuj części do naprawy naszych oraz ich gówien
Oraz wiele wiele innych rzeczy
spoko i tak bedziemy brać od nich w chuj części do naprawy naszych oraz ich gówien
Dobre, cło dopierdalają a sami dobrą kasę wzieli też od nich na ostatnim Euro za reklamę marki BYD
Dobre, cło dopierdalają a sami dobrą kasę wzieli też od nich na ostatnim Euro za reklamę marki BYD
Nie zapomnij o podatku od sprzedaży, plus usługi typu serwisy , naprawy, przeglądy , i samo prowadzenie salonu
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów