18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Znakowanie
głodujoncymarvin • 2020-05-23, 18:25
Cytat:

Metody znakowania i kolczykowania bydła obowiązujące w UE i na świecie:

- wypalanie lub wymrażanie znaków na ciele – stosowane głównie w stadach bydła mięsnego w Ameryce Północnej, Brazylii i Argentynie. Wypalanie jest jednak bolesne i mało trwałe do odczytania (źle wypalony znak zostaje słabo widoczny), za to na zawsze oszpeca i uszkadza skórę. Wymrażanie znakowania bydła wywołuje zmianę pigmentu sierści w tym miejscu na biały, lecz również nie jest to trwała, za to bolesna metoda. Przez wypalanie cyfr próbowano też znakować rogi, lecz pojawienie się mięsnych ras bezrogich i zabiegi dekornizacji w stadach mlecznych wyeliminowały celowość tego pomysłu

Właściwa akcja od 1:00

Twardy skurwysyn
Zgłoś
suchysongoful 2020-05-23, 21:37
Kurwa same ślusarze na tym portalu
Zgłoś
Quassar 2020-05-23, 22:05
Znakowanie bydła
Zgłoś
martils 2020-05-23, 23:42

marvel321 napisał/a:

Źle słyszałeś. Jestem spawaczem z zawodu i wiele razy sie oparzylem rozgrzanym do czerwoności metalem. Boli jak sto chuji, od pierwszej milisekundy przez następne kilka dni. Najebany jest dlatego nie drze ryja. Następnego dnia bedzie tego żałował.

A ja kiedyś rozgrzałem prawie do białości gwóźdź i przez przypadek dotknąłem kciuka. Zadymiło i nic nie poczułem - zero. Skóra się jakby stopiła , zrobił się brązowy rowek zgrubienie na palcu w kształcie gwoździa i nic nie bolało ! Skóra się stopiła jak plastelina i zastygła z powrotem. Mega dziwne uczucie miałem że nie boli
Zgłoś
MadDave 2020-05-23, 23:51 2
panzerwafel napisał/a:

mikroczipy i transpondery – metoda nowoczesna i obecnie coraz częstsza u bydła. Identyfikacja poszczególnych osobników odbywa się tu elektronicznie. Transpondery w fermach bydła (szczególnie mlecznego) występują w postaci specjalnych obroży lub opasek z nadajnikami, zapinanych na kończynach. Te aparaty elektroniczne służą nie tylko samej identyfikacji zwierząt, ale też kontroli zadawania odpowiedniej ilości paszy treściwej w czasie doju, kontroli wydajności mlecznej i długości laktacji, a także jako sygnalizator porodu i swoisty klucz do bramek na trasach technologicznych dla bydła. Metoda wielofunkcyjna, bardzo bezpieczna, bezbolesna i trwała. Wadą tego typu znakowania jest to, że odczyt numeracji mikroczipa może być robiony tylko przez dopasowany firmowy czytnik oraz tylko na bliską odległość, więc wyszukiwanie konkretnej krowy na pastwisku czy w oborze wolnostanowiskowej jest trudne.
Polacy ! Już niedługo!

Kolejny najebany czy zapomniałeś dzisiaj wziąć swojej dawki leków? o czym ty właściwie pierdolisz?

może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.
Zgłoś
Grymson 2020-05-24, 0:07
Twardy jak chuj przed stosunkiem... Szkoda ze najebany tak ze na drugi dzien pewnie nie bedzie pamietal skad to ma ...
Zgłoś
Gruby4200 2020-05-24, 0:49

marvel321 napisał/a:

Źle słyszałeś. Jestem spawaczem z zawodu i wiele razy sie oparzylem rozgrzanym do czerwoności metalem. Boli jak sto chuji, od pierwszej milisekundy przez następne kilka dni. Najebany jest dlatego nie drze ryja. Następnego dnia bedzie tego żałował.

nie koniecznie, spawaczem nie jestem, ale zdarzyło się mocno sfajczyc skóre, identycznie jak na filmiku i przez 5-10 minut 0 bólu, a potem ból jak sto chujów

Bshjsjsjsnsnnsns.
Zgłoś
Karboksylator 2020-05-24, 10:39
~HAL9000/2 napisał/a:

a dlaczemu krzyż a nie chiński cytat: 如果人不照顧自己,天地將毀滅他。 讓每個人照顧自己,邪惡的靈魂就跑開了。?

wiesz, już myślałem, że napisałeś tam coś na admina, a ty przysłowie wrzuciłeś. jestem zawiedziony

z każdym dniem wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Zgłoś
alucard321 2020-05-24, 10:53
Znakowanie idiotów? Jestem jak najbardziej za.
Zgłoś
AdamBrown 2020-05-24, 19:43
MadDave napisał/a:

Kolejny najebany czy zapomniałeś dzisiaj wziąć swojej dawki leków? o czym ty właściwie pierdolisz?

Myślę, że koega ma na myśli stara technologię, teraz Bill G. wymyslił jakies tatuaże elektroniczne, bezie to mozna odczytać antenami 5G pewnie.
A kto wie czy nie będzie to technologia tzw. "smart dust" czyli nanochipy rozmieszczone w ciele, głównie w mozgu, wstrzyknięte strzykawką z fejkową szczeponką, wtedy "Polacy już niedługo" bedą praktycznie zdalnie sterowani jak drony.

Ateizm jest dziełem teologów.
Hugo Dionizy Steinhaus
Zgłoś
mazga50 2020-05-24, 20:47
HAL9000/2 napisał/a:

a dlaczemu krzyż a nie chiński cytat: 如果人不照顧自己,天地將毀滅他。 讓每個人照顧自己,邪惡的靈魂就跑開了。?

Zdążyłby wytrzeźwieć po pierwszym wersie.
Zgłoś
bodzio667 2020-05-24, 22:55
Bydło trzeba oznakować.

Tak właśnie myślałem...
Zgłoś
MadDave 2020-05-25, 11:09
AdamBrown napisał/a:

Polacy już niedługo" bedą praktycznie zdalnie sterowani jak drony.

Zdalnie srani. Mamy tak pojebane społeczeństwo że nie wiem czy to by nam nie wyszło korzystniej.
Mało rzeczy mnie ostatnio wkurwia bardziej niż nowa fala neofoliarzy i ich oderwane od dupy teorie spiskowe.

może i nie najlepszy komentarz ale jako tako.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów