S................n
2012-12-28, 23:29
P.S. Droga administracjo proszę nie usuwać posta z powodu "Post nie wnoszący nic do tematu", ponieważ w temacie jest wątek j. śląskiego tak więc każdy kto zna odrobinę śląskiego wie o co mi chodzi.
Przepraszam, za moje wywody, ale taka już ta administracja jest. Trzeba "kawę na ławę" tłumaczyć
.
wyciepłeś na hasiok ??
jak nie to wyciep bo bydzie fest epić
i................g
2012-12-29, 0:47
O kurwa! co zrobiłeś z Hedwigą?
Przyjedź do nos na śląsk to Ci szybko powiymy
c................d
2012-12-29, 12:32
nawa1952 napisał/a:
Pisz po POLSKU nie po niemiecku.
Wybacz to już się więcej nie powtórzy..... Hah żartowoł żem nie równej śląskiej godki ze szwabskom bo my nie hitlery a dzięki nom 3/4 polski mo ciepło w rzyć ... kaj sie nie lukniesz tam gruba-(kopalnia)
Ci godom, mosz fest szczęście, pierona, że ci kajś jakiś skacowany gorol tematu w kosmos nie dupnył, jo żech tu ciepnył dziś sztywnego kota, i ciul jedyn go wziąl i wydupcył, bo do konwencji forum nie pasuje.
Pieruńskie Gorole
c................d
2012-12-29, 18:39
Up. bo gorole sie nos boją
Możesz to napisać po Polsku ? W Polsce jesteśmy i tu sie kurwa po polsku rozmawia !
Fakt jest taki, że dzisiaj na Opolszczyźnie, Śląsku mieszkają w pewnej ilości wnuki Niemców, którzy głosowali w plebiscytach właśnie za przynależnością do Polski. Dzięki temu armia czerwona nie wykurzyła ich z tych ziem a my mamy taką ciekawą różnorodność językową na terenie kraju. I komu to przeszkadza?
@c3ns0r3d
smutna ta wasza śląska nacja. Jedyny argument jaki macie na swoją obronę, to kurwa zawsze ten jebany węgiel. Nic innego. Wniosek z tego taki, że wy możecie wypierdalać kopać wasz ukochany węgiel gdzie indziej! Śląsk zasiedlimy Polakami i sami sobie będziemy grzać w piecach. Ot, co!
Kurwa, dlaczego tak jest, że inne nacje, jak np. łemkowie, kaszubi, czy nawet górale, nie narzucają innym w tak kurewsko denerwujący i ułomny sposób swojej mowy i zwyczajów? Wszyscy żyją sobie spokojnie, kultywują swoje tradycje i obyczaje, starają się promować swoją kulturę, tylko kurwa nie zajebisty śląsk! I do kogo, kurwa, te żale, że wam język zamiera?! Uczyć swoje śląskie bachory waszej gwary, a nie płakać, że to wszystkich wina, tylko nie wasza! Tak kurwa dbacie o własne korzenie?! Żal! Wkurwiają mnie ślązacy, jak mało kto w tym kraju, a potrafię być naprawdę bardzo tolerancyjna. Niestety, na was moja cierpliwość się kończy :/
ja pierdole opis zdjęcia brzmi jak przemówienie Hitlera ;S
Śląska gwara została już tylko w Chorzowie. A jak wiadomo - Chorzów to Niemcy, więc... mówiąc bardzo grzecznie - mów po polsku ;]
bez pozdrowień
śląski to w zasadzie dialekt opart w przeważającej części na języku staropolski (baza) z domieszką języka niemieckiego i czeskiego. Do autora następnym razem zamiast martwej sowy proponuję znaleźć słownik języka polskiego, będzie pomocny w komunikowaniu się z pozostałymi forumowiczami.