Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
On to ma wpisane w swoją naturę, to dzikie zwierzę, uznał że ta łapa jest dla niego zagrożeniem, więc się bronił.
W przypadku żółwi, to ludzie wytworzyli sobie błędny obraz, że to powolny milusiński słodziak.
Tymczasem miliony lat ewolucji sprawiły, że jak żółw chce żyć, to żadne inne zwierzę ma się nie zbliżać - tylko pustak Dżejsika o tym nie wiedziała.
Bo całe życie inni ludzie, bajki oraz podania ludowe tłukły nam do głowy, że żółw to pokraczna, powolna i niezdarna istota. Patrz związek frazeologiczny "powolny jak żółw", bajka "Żółw i zając",. A tu proszę, są gatunki szybkie i zwinne na lądzie, oraz szybkie i zwinne w wodzie. Podobną sieczkę z mózgu robi się ludziom robiąc z niedźwiedzia misia, co doprowadziło do nie jednej tragedii. Mówi się też "ptasi móżdżek" I o ile gołębie faktycznie nie są durne, ale wręcz tępe (notabene rozjechałem godzinę temu jednego, który stał na jezdni), o tyle krukowate czy papugi można porównywać inteligencją z naczelnymi.
Dokładnie!
Animacje studia Disneya też swoje dołożyły.
Te żółwie są troche jak typowe sadole, małe, brzydkie, chowają się w skorupie i w dodatku agresywne.
Jeszcze walą konia po kątach.
Bo całe życie inni ludzie, bajki oraz podania ludowe tłukły nam do głowy, że żółw to pokraczna, powolna i niezdarna istota. Patrz związek frazeologiczny "powolny jak żółw", bajka "Żółw i zając",. A tu proszę, są gatunki szybkie i zwinne na lądzie, oraz szybkie i zwinne w wodzie. Podobną sieczkę z mózgu robi się ludziom robiąc z niedźwiedzia misia, co doprowadziło do nie jednej tragedii. Mówi się też "ptasi móżdżek" I o ile gołębie faktycznie nie są durne, ale wręcz tępe (notabene rozjechałem godzinę temu jednego, który stał na jezdni), o tyle krukowate czy papugi można porównywać inteligencją z naczelnymi.
Jednym z głupszych ptaków jest również... sowa. ;>
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów