Żółw jaszczurowaty- wyjątkowo agresywny skurwiel, gatunek inwazyjny, występujący również w Polsce
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Taki żółw może wygląda i porusza sie wolno po lądzie ale w wodzie dość szybko pływa a sam jego zagrys jest też w chuj mocny mało osób wie ale on faktycznie potrafi odgryźć palec bez najmniejszego problemu,
Od 10 min ładnie pokazane
Od 10 min ładnie pokazane
Jeżeli:
to MUSI potem być nie:
ale odgryŚć.
;>>>
Quassar napisał/a:
jego zagrys
to MUSI potem być nie:
Quassar napisał/a:
odgryźć
ale odgryŚć.
;>>>
Skorpucha jaszczurowata nie występuje w Polsce, została sprowadzona przez dziwnego gościa w latach 90, ale w większości została odłowiona lub zginęła. Spotyka się ją czasami, ale na pewno nie są to pozostałości z lat 90 tylko współczesne wprowadzanie do środowiska, prawdopodobnie na zasadzie znudzenia się zwierzęciem
Ten ślad po shotgunie na dupie wskazuje, że już niejedno starcie wygrał z czlowiekami
Brawo dla żółwia, wyjątkowo agresywnego skurwiela.
chciał się tylko przywitać a ta odrazu w krzyk
Czy ma ktoś przepis na smalec z żółwia?
Juzwa napisał/a:
Po kiego wała ona go chciała pogłaskać? Ma za dużo palców?
Ma więcej palców niż IQ, dlatego...
psotna_cipka napisał/a:
Smalec nie ale Gesslerowa gotowała kiedyś zupę z żółwia
psotna_cipka napisał/a:
Okoliczne psy się skończyły, czy sobie dietę chcesz urozmaicić?
Juzwa napisał/a:
Po kiego wała ona go chciała pogłaskać? Ma za dużo palców?
Bo całe życie inni ludzie, bajki oraz podania ludowe tłukły nam do głowy, że żółw to pokraczna, powolna i niezdarna istota. Patrz związek frazeologiczny "powolny jak żółw", bajka "Żółw i zając",. A tu proszę, są gatunki szybkie i zwinne na lądzie, oraz szybkie i zwinne w wodzie. Podobną sieczkę z mózgu robi się ludziom robiąc z niedźwiedzia misia, co doprowadziło do nie jednej tragedii. Mówi się też "ptasi móżdżek" I o ile gołębie faktycznie nie są durne, ale wręcz tępe (notabene rozjechałem godzinę temu jednego, który stał na jezdni), o tyle krukowate czy papugi można porównywać inteligencją z naczelnymi.
radek225 napisał/a:
gołębie faktycznie nie są durne, ale wręcz tępe (notabene rozjechałem godzinę temu jednego, który stał na jezdni)
W tym ich mądrość, w ten sposób schodzą z tego świata... świadomie, to ich rodzaj eutanazji. W ubiegłym roku poświęciłem takiemu drogowemu gołębiowi ponad pół godziny obserwując go. Nie bał się aut, z lekka się tylko odsunął, gdy zbliżyłem się z macro obiektywem. Miał przymknięte oczy i po prostu czekał na śmierć pod kołami. W przypadku gołębi jest to częsty widok
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów