Może kojarzycie tą panią z filmiku:
Ta pani to taka australijska feministka co walczy ze wszystkimi o to aby akceptowali otyłość i przyklaskiwali grubasom... i pływa 2.5km dziennie (hahahah)
Pierdoliła wiele razy w różnych programach tv australijskiej, że nie ma żadnych problemów ze zdrowiem a waga nie ma żadnego związku z jakimikolwiek chorobami i problemami zdrowotnymi.
No i teraz zaczyna się robić zabawnie
(tłumaczone luźno, źródło na dole)
Marge Swanson, aktywistka walcząca o akceptację otyłości, która pomogła w pionierskim koncepcie "szczupłych przywilejów" zmarła na zawał serca.
Miała 34 lata.
Swanson zasłynęła ze stawiania tezy gdzie waga i zdrowie nie mają ze sobą nic wspólnego. Uwielbiała farbować sobie włosy, nosić okulary i umawiać się na randki z murzynami.
"Nie jestem chudo-fobem" raz powiedziała na wykładzie.
"To grube kobiety były zniewolone i represjonowane przez kapitalistów już za długo i jestem zła z tego powodu"
Swanson urodziła się jako 3cie dziecko z 5 osobowego rodzeństwa w rodzinie z klasy pracującej w zachodniej Virginii.
Była już gruba jako dziecko i w klasie maturalnej ważyła ok. 350 funtów (~160kg).
Opisywała swoje nastoletnie lata jako najtrudniejszy okres jej zycia.
"Ludzie potrafią być bardzo nietolerancyjny do innych osób" napisała.
"Moi koledzy z klasy byli osądzającymi, uprzywilejowanymi dupkami"
Na studiach Swanson znalazła akceptację wśród grupy feministek. (No a jakże by inaczej )
"Najpierw nauczyłam się kochać siebie i to pomogło mi być szczęśliwszą osobą. Potem dowiedziałam się o wyższości białej rasy i przywilejach szczupłych osób, i to mnie wkurwiło"
(ja pierdolę..... )
Po studiach Swanson się wyprowadziła do nowego mieszkania.
Miała problemy z utrzymaniem pracy na pełen etat ze względu na "uprzedzenia i dyskryminację" więc założyła bloga (no kurwa nawet nie trzeba z łóżka wychodzić).
(bla bla bla, skracamy)
Kobiety w większych ciałach są niedostatecznie reprezentowane pośród sportowców i modelek.
Opresja i dyskryminacja są jedynym logicznym wyjaśnieniem tej sytuacji.
(ja pierdolę...)
(ciach...)
Kiedy ludzie dowiadują się, że ważę 412 funtów (~187kg) z góry zakładają, że nie jestem aktywna i mam problemy zdrowotne.
Jestem właściwie jedną z najzdrowszych osób jakie kiedykolwiek poznacie. Mit, że otyłość ma jakikolwiek związek ze zdrowiem jest zupełnie absurdalny.
W 2015r u Swanson zdiagnozowano poważne problemy z sercem i woreczkiem żółciowym.
Może i mam kilka zepsutych komórek ale moje zdrowie tego nie odczuło.
Przywileje szczupłych osób mają o wiele gorszy wpływ na zdrowie niż posiadanie kilku dodatkowych krągłości
15 marca 2017r. zmarła w wieku 34 lat na zawał serca.
(oczywiście nie miało to związku z jej wagą )
źródło: culturalmarxism.net/fat-acceptance-activist-dead-from-heart-attack-at-34/