📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na jednym zdjęciu jest reklama pokazu lotniczego
czy fejk to nie wiem
czy fejk to nie wiem
Na cpn-ie kupil kombinezon i hot doga, a za punkty wzial maske z tlenem.
to chyba reklama Air Show, zwróćcie uwagę na blokadę lewego koła samolotu.
Pominąwszy domysł, że F-16 nie są na ropę (czarny "pistolet").
Foto świetne.
Foto świetne.
A do samolotów (wszelkiego rodzaju) nie trzeba przypadkiem specjalnego paliwa lotniczego?
Odrzutowce polecą nawet na g**ej jakości nafcie (serio), ale samoloty ze śmigłami (czyli silnikami spalinowymi tłokowymi) rzeczywiście potrzebują specjalne paliwo lotnicze. Dla tego np zrobienie licencji na samoloty liniowe (czyli kilka lub nawet kilkanaście osobnych licencji, kosztuje nieznacznie więcej niż licencje na helikoptery (te dopiero potrzebują zajebiste paliwo, w dodatku bardzo dużo...).
Tankuje wlot powietrza... To na pewno nie jest fejk. To nie może być fejk
pewnie Diesla tankował, bo tańszy
"Pominąwszy domysł, że F-16 nie są na ropę (czarny "pistolet")." Na bank u nas są przymiarki do zamontowania w nich 1.9 TDI więc wszystko przed nami.
W jakim helikopterze masz silnik tłokowy?
chodzi mi o jakieś sensowne helikoptery nie popierdułki typu robinson
chodzi mi o jakieś sensowne helikoptery nie popierdułki typu robinson
cola1111 napisał/a:
Odrzutowce polecą nawet na g**ej jakości nafcie (serio), ale samoloty ze śmigłami (czyli silnikami spalinowymi tłokowymi) rzeczywiście potrzebują specjalne paliwo lotnicze. Dla tego np zrobienie licencji na samoloty liniowe (czyli kilka lub nawet kilkanaście osobnych licencji, kosztuje nieznacznie więcej niż licencje na helikoptery (te dopiero potrzebują zajebiste paliwo, w dodatku bardzo dużo...).
Z tego co wiem to jest właśnie na odwrót. Silniki tłokowe potrzebują dobre paliwo wysokooktanowe 95/98 itp, a odrzutowe właśnie paliwo lotnicze które jest DUŻO tańsze niż te znane nam ze stacji. O ile mnie pamięć nie myli to paliwo lotnicze ma 60-70 oktanów. Co do helikopterów to nie mam pojęcia co tam się wlewa.
Edit: Za komuny często mieszano paliwo wysokooktanowe z lotniczym, co nawet w jakimś polskim serialu było ujęte. Było to tak zwane "chrzczone" paliwo. Niektórzy sądzą że wałek polegał na dolewaniu wody.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów