Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
@camson Nie po to nasi przodkowie ginęli za kraj, żebyś stąd spierdalał.
Jak za kilka lat będziesz próbował utrzymać rodzinę i zechcesz mieć swój dom z pensji otrzymywanej w tym kraju, żyjąc w tych absurdach matki Madzi i krzyża i uświadomisz sobie, że nie dasz rady to mam nadzieję, że winę poczujesz na sobie, a nie zwalisz ja na Państwo i system. A to w jakim kraju żyjesz nie ma znaczenia wobec tego skąd pochodzisz i jak dumnym Polakiem się czujesz.
Świat należy do odważnych nie do wydyganych.
Jak za kilka lat będziesz próbował utrzymać rodzinę i zechcesz mieć swój dom z pensji otrzymywanej w tym kraju, żyjąc w tych absurdach matki Madzi i krzyża i uświadomisz sobie, że nie dasz rady to mam nadzieję, że winę poczujesz na sobie, a nie zwalisz ja na Państwo i system. A to w jakim kraju żyjesz nie ma znaczenia wobec tego skąd pochodzisz i jak dumnym Polakiem się czujesz.
W chwilach ucisku trzeba walczyc. Nie ma wymówek.
To ja powinienem to napisac!!!
camson,
Wiesz co? Ty mówisz o odwadze?
Spieprzyłeś jak szczur i śmiesz mówić o odwadze. Na miejscu było by podkulenie ogonka i nie rozwieranie jadaczki zbyt szeroko.
Nie znoszę kiedy na temat "odwagi", "trudu", "umiejętności" wypowiadają się ludzie, którzy z braku tych cech wyjechali z tego kraju, żeby wykonywać pracę poniżej własnych aspiracji, ale za to "w porównaniu" dobrze płatną.
Oczywiście zaraz spotkam się z tyradą pięknych historii jak to jestem tu cenionym i powszechnie szanowanym specjalistą, jak to tu spełniam się jako fryzjerka, manikjużystka, barman, kucharz.
Jasne...
Jakiś czas temu czytałam artykuł we Wproście Gaji Grzegorzewskiej, o krakowiakach, którzy wyjechali do Edynburga, Oslo i Londynu. Początkowo, przeglądając tylko fragmenty, myślałam, że to ludzie w wieku 20 - 25 lat, którzy zdecydowali się wystartować z życiem jak w hollywoodzkiej produkcji.
"Młody człowiek, przenosi się do dużego miasta, gdzie wykonując jakąś dorywczą pracę realizuje swoje pasje i marzenia.... by nagle... poznać kobietę, odkryć spisek, zostać superbohaterem etc."
Jednak nie, to byli 30-35 latkowie, uciekający od rzeczywistości z którą spotkali się w dorosłym świecie. Nagle okazało się, ze to nie lukrowany obraz rzeczywistości serialowej, a niezbyt przyjemna codzienność, z masą innych ludzi, z ich problemami i nawarstwiającymi się obowiązkami, z którymi coraz trudniej sobie radzić.
Po co ta odpowiedzialność? Po co to myślenie? Po co planowanie? Po co zdobywanie umiejętności?
Lepiej wyjechać, dorwać jakąkolwiek pracę... i dalej żyć jak nastolatek, tak przynajmniej do 40stki.
Dorosłe życie nie jest ani łatwe, ani szczególnie przyjemne. Nie jest lekko radzić sobie z obowiązkami i odpowiedzialnością. Czasem też chce rzucić to wszystko w cholerę i wrócić do swojej marnej roboty w UK, ale trzeba chyba troszkę więcej wymagać od siebie...
Gdyby Warszawiacy nie chcieli HGW to by jej nie wybierali na dwie kadencje. To są akurta wolne wybory, a nie takie jak do Sejmu.
Jak człowiek jest przedsiębiorczy i ogarnięty to wszędzie znajdzie pracę, albo założy własną firmę, czy też będzie wykonywał wolny zawód. Możliwości jest dużo, trzeba tylko podnieść wzrok ze swoich butów i ruszyć głową.
Co ty człowieku pierdolisz,znajdź się w sytuacji gdzie nie masz grosza na start.Tak jak ty pierdolą tylko bananowe dzieci bogatych rodziców. Nie wiesz w jakim kraju żyjesz bo jeszcze nie dostałeś po rajtach.
P.S. 4.40 za jednorazowy bilet to jest jakaś jebana kpina - chyba kurwa autokarem który śpiewa i tańczy,niech od razu dopierdolą 10zł (bo i do tego dojdzie) a co się będą cackać.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów