jeszcze kurwa nie widziałem reklamy, która w tak głęboki sposób opisuje żywot Polaka na emigracji. Ba! nawet filmów takich nie robią :/
Lata wyrzeczeń, upokorzeń, ciężkiej pracy z dala od rodziny. A wszystko to dlatego, że w krainie "mlekiem i miodem płynącej", Polską zwaną, nie dałby dziecku szans na dobre wykształcenie i lepszą niż własna przyszłość
kto pracował za granicą, powinien widzieć o czym mówię
A moim zdaniem na większy szacunek zasługują Ci, którzy nie podwinęli ogona i zwiali tylko zostali i podjęli walkę - zrobili studia, mają pracę, mieszkanie, dzieci i dają radę mimo "polskiej rzeczywistości".
A moim zdaniem na większy szacunek zasługują Ci, którzy nie podwinęli ogona i zwiali tylko zostali i podjęli walkę - zrobili studia, mają pracę, mieszkanie, dzieci i dają radę mimo "polskiej rzeczywistości".
Tacy ludzie nazywają się "frajerzy".
"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, żydku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"ci co piszą że dali mu butelki żeby je oddal za 8 centów po sztuce jesteście delikatnie jebnięci. Ogarnij reklamę naprawdę nie trzeba znać innych jeżyków żeby zobaczyć ze gość wysyła smsa z kodem z butelki żeby wygrać wyjazd na euro 2012 w tym przypadku wyjazd do domu.
Sam jesteś delikatnie jebnięty. Wiesz co to ironia ?
jeszcze kurwa nie widziałem reklamy, która w tak głęboki sposób opisuje żywot Polaka na emigracji. Ba! nawet filmów takich nie robią :/
Lata wyrzeczeń, upokorzeń, ciężkiej pracy z dala od rodziny. A wszystko to dlatego, że w krainie "mlekiem i miodem płynącej", Polską zwaną, nie dałby dziecku szans na dobre wykształcenie i lepszą niż własna przyszłość
Też mnie wkurza to co się dzieje w Polsce, ale do cholery to co piszesz to zwykłe kłamstwo. Póki co to szkoła jest tu za darmo. Co do poziomu nauczania to poważne kierunki mają niezły poziom jeśli chodzi o wykładowców i sposób nauczania. Byłam na wymianie w Holandii i w Niemczech i widziałam jak to tam jest. Oprócz drogiego sprzętu, który i tak stoi i się kurzy to nauczanie jest tam gorsze. Większość prac wykonuje się w grupach, a to jest dla mnie bzdura. Później nie potrafią czegoś zrobić od początku do końca.
Pierdolisz jak to nie ciężko. Myślisz, że ja tutaj pracując w Polsce mam zajebiście! Te Twoje lata wyrzeczeń, upokorzeń... mam codziennie, tylko, że rodzina blisko a co miesiąc kurwa ta sama nędzna wypłata ale jakoś człowiek daje radę i kształci dzieci a nie płacze jak pizduś jak to mu źle...
Tacy ludzie nazywają się "frajerzy".
Powiedz to swoim rodzicom. Chyba że oni tez są imigrantami i szorują gary dla brytoli.
Jeśli uważasz, że w Polsce wykształcenie idzie w parze z zarobkami to się grubo mylisz.
Aha i nie mówie tu o socjologiach, psychologiach, zarządzaniach i innych gównach bo to hobby a nie wykształcenie.
soqman napisał/a:
jeszcze k***a nie widziałem reklamy, która w tak głęboki sposób opisuje żywot Polaka na emigracji. Ba! nawet filmów takich nie robią :/
Jeśli uważasz, że w Polsce wykształcenie idzie w parze z zarobkami to się grubo mylisz.
Aha i nie mówie tu o socjologiach, psychologiach, zarządzaniach i innych gównach bo to hobby a nie wykształcenie.
pie**olisz jak to nie ciężko. Myślisz, że ja tutaj pracując w Polsce mam zajebiście! Te Twoje lata wyrzeczeń, upokorzeń... mam codziennie, tylko, że rodzina blisko a co miesiąc k***a ta sama nędzna wypłata ale jakoś człowiek daje radę i kształci dzieci a nie płacze jak p*zduś jak to mu źle...
@Halibut
Jeśli chcesz chłopczyku rozsądnie zarabiać, to same studia nie wystarczą. Potrzeba jeszcze w chuj kursów, ze 3 języki. A skąd chłopczyku weźmiesz pieniążki na dodatkowe kwalifikacje? Rodzice pracujący za granicą (przynajmniej część) naprawdę pomaga swoim dzieciom przede wszystkim finansowo. Dlatego nie płacz, że płacą ci chujowo jak ani me ani be w obcym języku, a do tego nic ponad umiejętność ściągania ze studiów nie wyniosłeś.
@Prostowoczy
Jeśli pracujesz w Polsce za grosze i ledwo wiążesz koniec z końcem, to tym bardziej powinieneś docenić poświęcenie rodziców, którzy żeby ułatwić dzieciom przyszłość, zdecydowali się na ciężkie rozstania. To jest dopiero prawdziwe rodzicielskie poświęcenie
Dodatkowo napisałem, że zwiększa to szansę, a nie że na pewno będzie dzieciom lepiej
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów