Forrest Gump? Nie. Tym razem prawdziwa, realistyczna alegoria życia. Jeśli chodzi o tło akcji: Smoking Man [Palacz], chyba najczarniejszy charakter filmowy w historii kina, postanawia zerwać ze swoją pracą w agencji rządowej, w której przez lata zabijał [nawet Kennediego] ludzi i tuszował afery. Pisze książkę o swoim życiu. Wszyscy wydawcy uznają, że książka jest denna i zupełnie nierealna, a postacie przerysowane. W końcu jednak pojawia się wydawca oczarowany jego książką i mówi, że zostanie ona wydana w czasopiśmie w egzemplarzach. Palacz podpisuje kontrakt, rzuca palenie i jednocześnie zawiadamia agencję, ze odchodzi z pracy. Jak się potem okazuje, jego książka pojawia się jedynie wewnątrz czasopisma fragmentarycznie, jako tanie i kiczowate science fiction. Załamany siada z papierosem i z czekiem na 2500$, wygłasza tezę o życiu, tuż koło menela jedzącego czekoladki. Ostatecznie mógłby dać ten czek bezdomnemu, ale od czego jest najczarniejsza postać filmowa? Oczywiście drze czek na kawałki i wrzuca do śmietnika.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Forrest Gump? Nie. Tym razem prawdziwa, realistyczna alegoria życia. Jeśli chodzi o tło akcji: Smoking Man [Palacz], chyba najczarniejszy charakter filmowy w historii kina, postanawia zerwać ze swoją pracą w agencji rządowej, w której przez lata zabijał [nawet Kennediego] ludzi i tuszował afery. Pisze książkę o swoim życiu. Wszyscy wydawcy uznają, że książka jest denna i zupełnie nierealna, a postacie przerysowane. W końcu jednak pojawia się wydawca oczarowany jego książką i mówi, że zostanie ona wydana w czasopiśmie w egzemplarzach. Palacz podpisuje kontrakt, rzuca palenie i jednocześnie zawiadamia agencję, ze odchodzi z pracy. Jak się potem okazuje, jego książka pojawia się jedynie wewnątrz czasopisma fragmentarycznie, jako tanie i kiczowate science fiction. Załamany siada z papierosem i z czekiem na 2500$, wygłasza tezę o życiu, tuż koło menela jedzącego czekoladki. Ostatecznie mógłby dać ten czek bezdomnemu, ale od czego jest najczarniejsza postać filmowa? Oczywiście drze czek na kawałki i wrzuca do śmietnika.
Najlepszy serial jaki powstał. Browar!
Polecam odcinek "Musings of a Cigarette Smoking Man". Tam jest opowiedziana historia jego młodości, między innymi zamach na Kennedy'ego.
Fazi
Mój chuj dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Polecam odcinek "Musings of a Cigarette Smoking Man". Tam jest opowiedziana historia jego młodości, między innymi zamach na Kennedy'ego.
up
Nie gadaj. Lepsze są "Band of Brothers ", "Twin Peaks " i "Deadwood".
Nie gadaj. Lepsze są "Band of Brothers ", "Twin Peaks " i "Deadwood".
ja tam się bałam Tumsa, który wyjadał wątroby i czaił się w kratkach wentylacyjnych
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Kurwa jak ja się bałem tego serialu. Ale był zajebisty. Człowiek lepiący gniazda z ludzkich wątrób, wchodzący do domu przez kibel, potwór ze śmieci, który pilnował czystości na dzielnicy. To było coś.
Serial miał klimat, choć zabrakło momentami lepszego scenariusza.
Życie jest jak pudełko czekoladek ...
jeśli masz uczulenie na orzechy to masz przejebane oraz u grubasów szybko się kończy.
jeśli masz uczulenie na orzechy to masz przejebane oraz u grubasów szybko się kończy.
Jeżeli ktoś pamięta jeszcze trzech Samotnych Strzelców to polecam spin-off - The Lone Gunmen.
Wychowałem się na tym serialu (jak większość mojego pokolenia). Na początku rodzice nie pozwalali mi oglądać, więc oglądałem przyczajony za drzwiami. Muzyka z czołówki nadal wywołuje dreszcze. Ale jakiś rok temu chciałem do niego wrócić i wydał mi się boleśnie kiczowaty, sztampowy, płaski i ogólnie chujowy. A dzieciństwo rozsypało się jak domek z kart....
edit
@chlusniembousniem
Lone Gunmen zajebiste. Jak zobaczyłem odcinek z zamachem na world trade center, nakręcony PRZED faktycznym atakiem, rozjebało mi mózg to chyba pierwszy odcinek jest.
@Policeman
czeki są zwykle na konkretne nazwisko
edit
@chlusniembousniem
Lone Gunmen zajebiste. Jak zobaczyłem odcinek z zamachem na world trade center, nakręcony PRZED faktycznym atakiem, rozjebało mi mózg to chyba pierwszy odcinek jest.
@Policeman
Cytat:
Ostatecznie mógłby dać ten czek bezdomnemu, ale od czego jest najczarniejsza postać filmowa? Oczywiście drze czek na kawałki i wrzuca do śmietnika.
czeki są zwykle na konkretne nazwisko
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów