18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Według notatki, do której dotarł prawicowy publicysta Stanisław Michalkiewicz, kwestia restytucji mienia żydowskiego wróci po wyborach parlamentarnych w Polsce. Do tej pory strona amerykańska liczy na porozumienie z Żydami na stopie nieformalnej.

Notatka pochodzi z 25 października ubiegłego roku. Dotyczy rozmowy, która odbyła się w MSZ z udziałem ambasadora Jacka Chodorowicza, pełniącego również funkcję pełnomocnika ministra spraw zagranicznych ds. kontaktów z diasporą żydowską z Thomasem Yazdgerdim - jego amerykańskim odpowiednikiem. Jak tłumaczył Michalkiewicz, dokument zawiera swego rodzaju harmonogram działań polskiej i amerykańskiej dyplomacji ws. restytucji mienia.

Ciekawe jakie oszustwo i szwindel kombinuja by zrobić skok na kasę. Przypomne że chodzi o zwrócenie mienia osób, które zgineły podczas wojny i nie mają spadkobierców. W prawie nie ma takiej mozliwości, pewnie będą jakies przelewy dla kolejnej pasozytniczej organizacji.

wiadomosci.wp.pl/michalkiewicz-ujawnia-tajna-notatke-msz-chodzi-o-zwro...

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
d................k 2019-04-17, 20:25
Przyjdzie pora na rewitalizację niemieckich instalacji na terenie Polski, tym razem bedzie tam zdychać chazarskie gówno nie Polacy... Mokry sen.
Zgłoś
SirMajkel 2019-04-17, 20:30 1
lol, powiedźcie mi jak to jest, że to niby żydzi upominają się o kamienice a one i tak kończą w rękach jakiegoś Janusza z partii?

już raz mnie zaprosili.
Zgłoś
poligon6 2019-04-17, 20:40
SirMajkel napisał/a:

lol, powiedźcie mi jak to jest, że to niby żydzi upominają się o kamienice a one i tak kończą w rękach jakiegoś Janusza z partii?
Wierzcie sobie dalej w bajkę o złych żydach i niech was dalej pewne 2 partie na zmianę dymają co kadencje.

Widać masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem, chodzi o mienie bezspadkowe. O mienie, które ma spadek każdy moze się ubiegać przed polskim sądem. Ale tak jak mówisz tu działa mafia i dzieją się cuda, mozesz się sądzić 8 lat a jak sprzedasz roszczenia urzedniczej mafi to zalatwia sobie sprawę w pół roku. Znajdą nawet 120 letnich spadkobierców, przepisza roszczenia na niezyjąca matkę, a jak im to wypomnisz to sadowa kasta wlepi ci wyrok, vide Pan Śpiewak.

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
SirMajkel 2019-04-17, 20:42
poligon6 napisał/a:

Widać masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem, chodzi o mienie bezspadkowe. O mienie, które ma spadek każdy moze się ubiegać przed polskim sądem. Ale tak jak mówisz tu działa mafia i dzieją się cuda, mozesz się sądzić 8 lat a jak sprzedasz roszczenia urzedniczej mafi to zalatwia sobie sprawę w pół roku. Znajdą nawet 120 letnich spadkobierców, przepisza roszczenia na niezyjąca matkę, a jak im to wypomnisz to sadowa kasta wlepi ci wyrok, vide Pan Śpiewak.

masz rację.

już raz mnie zaprosili.
Zgłoś
Wiewór 2019-04-17, 23:04

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów