Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tja, ja też prawie uwierzyłem, że jest zajebiście. W końcu mamy Euro, piękne stadiony (co z tego, że narodowy jest jednym z najdroższych – co w perspektywie możliwości zarobku na tym stadionie w przyszłości wygląda tragicznie), całe kilometry nowych autostrad i innych dróg (w końcu pewnego czasu podczas pokonywania 100km odcinka drogi widziałem 20 bilbordów propagandowych, z pieniędzy podatników, że to dzięki dobrotliwości Unii), są orliki (ale pozadłużały one masę małych gmin, których nie stać nawet na położenie kawałka chodnika).
Wszystkie te rzeczy, oprócz iluś tam prywatnych inicjatyw oraz inwestycji obcego kapitału - przyjdzie kiedyś zapłacić. Od przyszłego roku każda rodzina będzie płatnikiem w stosunku UE w wysokości 500zł netto, ale taka Małgorzata Kidawa-Błońska (PO) powie, że to dobrze – świadczy że jesteśmy bogaci, stać nas, jesteśmy pracowitym i mądrym narodem. Ludzie wierzą w te i inne bzdury, co powoduje taki euroentuzjazm u nas. Grecy też do czasu byli zadowoleni z UE, aż się okazało że są tak leniwi, że żyją ponad stan, a za punktualne przyjście do pracy dostają dodatki…
Jakoś w reszcie państw UE euro-sceptycyzm narasta, co zresztą po tak forsowanym traktacie lizbońskim (przykład sprawy w Irlandii) nie dziwi, skoro pojedynczy kraj nie ma większej suwerenności w UE niż np. Arizona, Ohio i inne w USA.
Może warto jednać wziąć się w garść, dać możliwość rozwoju każdemu poprzez nieokradanie go, dążyć od odzyskania niepodległości? To, że na marszu niepodległości zebrało się kilkadziesiąt tysięcy ludzi, którzy spokojnie szli w kolumnie marszu, która nie była osłaniana przez policję ani na przedzie, ani na bokach o czymś świadczy.
Ale propaganda i tak robi swoje, skoro taki misiu po obejrzeniu TV, gazet, portali - pomijając lewackich i niemieckich bojówkarzy twierdzi, że widział tylko tzw. kiboli którzy robią zadymę. Ale wydanie pozwolenia na dwie manifestacje, w tym samym czasie, z czego jedna powalana tylko po to aby uniemożliwić tę drugą umyka uwadze.
To tak samo jak ja bym powiedział teraz, że nie mam TV, nie mam komputera i wpadł na pomysł, że wezmę kredyt na 10 000, fajnie, mam kasę, przez chwilę pożyję jakbym chciał, kupię TV i komputer. Ale potem muszę oddać 14 000zł... I tu bajka się kończy...
Klatka 3:
Obietnice Tuska nie weszły, a jakby weszły to i tak by gówno dały. Owszem, było parę które zostały wprowadzona i generalnie wyznaczały dobry kierunek (ale tylko kierunek), i były takie które nie weszły, a które mogły być dobrym wstępem.
Generalnie, gorzej się żyje tym którzy liczą, że im państwo wszystko da. Reszta ma po prostu coraz bardziej utrudniane zadanie.
Klatka 4:
Generalnie ok, ale wydźwięk zły - państwo nie zrobi Ci dobrze. Może zrobić Ci tylko gorzej.
Klatka 5:
Zakładasz partie która to zmieni czy wzywasz do wyjścia na ulice, bo KURWICA mnie bierze, jak palanty wychodzą i protestować chcą, a tak naprawdę nie wiedzą nic.... mowa tu między innymi o tych sławnych "oburzonych"... tfu.
Klatka 6:
Nie ma sprawiedliwośći, a już napewo nie zapewni tego rząd. jedyne co może być zapewnione to równe szanse. Prawdą jednak jest, że ciągle to tym najbiedniejszym się dowala.
Klatka 7:
To nie wina rządu Tuska, ale wszystkich od 89 (pomijam co przed, bo to jasne). Wszystko upada przez socjał. Patologie nie biorą się z powietrza, ani przez brak pomocy, ale po pierwsze przez to, że zabiera się ludziom pieniądze (podatki), a daje się im, gdy nie pracują (zasiłki wszelkiem maści). Reszta problemów jest pochodną. Łącznie z znieczulicą społeczną - uczymy się postawy, że należy nam się od pańśtwa, że pańśtwo ma o wszystko dbać, my nic nie musimy robić, więc i taką podstawę przejawiamy w innych aspektach.
Klatka 8:
Pomijam, bo się tylko powtarza.
Klatka 9:
Tak jak myślałem. I mówię WYPIERDALAJ mi z przed oczu. Coś takiego może nam tylko przyśpieszyć wariant grecki. Brawo kurwa, gratulacje trzeźwiego myślenia.
Zamiast się jebać po ulicach i najpewniej tworzyć jedynie chaos, załóż partie, albo zapisz się do takiej która zrobi porządek. Skrzyknij kolegów, zacznij roznosić ulotki informacyjne, zapraszaj ludzi do dyskusji, aby przekonać do siebie, chodź po domach i udzielaj krótkich informacji itd itd. da to więcej dobrego, niż jebanie się ulicach. STFU
(jeszcze ten wyciskacz łez "jesteś patriotą")
Rzuca się najlepszy komentarz w oczy, więc skomentuje:
Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!?
Już mogliśmy dawno prześcignąć Europe. Mają 50 lat do przodu, ale powolnego wzrostu, bo cały czas go sobie ograniczają.
A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju.
Przedewszystkim, to mogłoby nie być żadnego kryzysu. Nigdy. Gdyby gospodarka była wolna. W wolnej gospodarce, nie ma czegoś takiego jak cykl koniunkturalny. Nie ma sinusoidy. Jest prosta wznosząca, bo nikt sztucznie nie przyspiesza wzrostu, a gdy nie ma sztucznego efektu, to nie ma co się potem wyrównywać.
POLECAM filmik (którego niestety nie udało mi się wstawić. Pewnie dlatego, ze duży i wywaliło błąd). Na YT można znaleźć jako "Ekonomia w jednym filmie - zrozumieć. Omówienie kryzysów, pieniądza fiducjarnego, podatków."
Trochę długie, ale naprawdę warto posłuchać:
Krótki wstęp do Austriackiej Szkoły Ekonomii, w przystępnym wykładzie możemy się dowiedzieć wielu ciekawych, ważnych zagadnień ekonomicznych życia codziennego i nie tylko. Zrozumienie tych zagadnień może wpłynąć pozytywnie na nasz światopogląd.
Ekspresja wypowiedzi specjalnie dla sadistic.pl.
powiem tak sa ludzie i cos podobnego do czlowieka niestesty nie zaliczam sie tam gdzie jest hitler zlodziej zabojca dorobkiewicz i inne patologie
Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. Kurwa! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie pierdolenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie spierdalać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale kurwa nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież napierdalać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się kurwa weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
ponad 100 piw, szacun
@lewy
ty pierwszy bo wkurwiasz swoja ignorancja
Mowisz, ze polska ma ciezka sytuacje. jaka kurwa? niemcy nas znowu napadli? komuna jest juz dawno za nami. po denominalizacji powinnismy sie na nowo zaczac rozwijac, tym bardziej, ze nam dlugi pokasowali z komuny, a zaklady panstwowe zostaly(juz sprzedane za psie pieniadze). mielismy szanse na nowy start, a co ci idioci zrobili? gowno zrobili. wprowadzili kolejna komune. podstawowe prawo ekonomii mowi, ze jak sie podnosi podatki, to panstwo sie przestaje rozwijac, jkm juz w 1991 dal w sejmie inicjatywe ustawodawcza zeby obnizyc vat do 7%, socjalisci go przeglosowali(a pomysl sobie ile by bylo inwestycji przez to 20 lat). dalej ustawa antynarkotykowa. przez ostatnie 15 lat to mozna smialo liczyc w bilionach straty panstwa(rocznie 30 miliardow dolarow na sama walke jesli wierzyc newsweek.pl/wydania/1305/narkotyki-do-sklepow,81052,2,1 do tego dolicz skutki spoleczne takie jak fakt, ze jedyne osoby zarabiajace na tym to grupy przestepcze, ktore zdobywaja przez to coraz wiecej wplywow i powiekszaja szara strefe bankier.pl/wiadomosci/print.html?article_id=2397882 (mniej wiecej koszta szarej strefy) + dolicz to co bysmy zarobili na opodatkowanych narkotykach(wyrob grama mj hurtem kosztuje <1 zl, w detalu kosztuje 30zl i to najczesciej oszukany, mogli by nalozyc 100% akcyzy i tak kazdy by zyskal ( oprocz przestepcow), a ludzie i tak biora, tylko bardziej zaniczyszczone))
oni ci wmawiaja, ze to dla twojego dobra, a sami pewnie cos na boku maja z tego, poza tym to wszyscy na tym tracimy.
dalej ZUS ~39 mld dokladamy rocznie i KRUS ~12 mld dokladamy rocznie. wytwor komuny, powinni to byli 20 lat temu usunac im dluzej to trwa tym wiecej tracimy.
dalej PODATKI w koncu.
CO WY MI TU IDIOCI PISZECIE, ZE POLSKA SIE ROZWIJA?????? jak ma sie rozwijac jak ludzie spierdalaja, a podatki rosna? ludzie nie beda inwestowac w kraju gdzie im panstwo zabierze wiekszosc pieniedzy nie dajac nic w zamian(dlatego spierdalaja albo rejestruja firmy w innych krajach jak cejrowski), na zachodzie to jakos funkcjonuje bo ich na socjal stac, ale tez na tym traca. u nas to jest tak jakbys codziennie wpierdalal liscie z gownem, ale na wypadek gosci bys sie zadluzal na 20 lat zeby zrobic dobre wrazenie i dac im kawior. to wszystko jest wina politykow, ktorzy siedza w sejmie w praktycznie takich samych skladach od 20 lat. i wszyscy maja ten sam program polityczny, rozniacy sie szczegolami zaleznie od sytuacji(raz tusk jest za mlodymi ludzmi i "liberalna polityka", a potem pis, wczesniej byly jakies sld czy inne i tak sie wymieniaja, ale w sprawach panstwowych glosuja jednoglosnie na SOCJALIZM )a podalem ci tylko najbardziej oczywiste przyklady idiotyzmu\oszukanstwa naszych politykow(tylko mozna gdybac co jeszcze na boku odpierdalaja)
jeszcze jacys idioci sobie grecja ryje podcieraly. tacy madrzy, ze tamte barany sie pozadluzaly przez wlasna glupote. kurwa guess what. GRECJA JAKIES 5-8 LAT TEMU WYGLADALA DOKLADNIE TAK SAMO JAK POLSKA TERAZ(nie liczac jezyka i klimatu). a jak jest teraz kazdy widzi, tylko z czego sie debile cieszycie skoro idziemy dokladnie ta sama sciezka. i nie to nie byla wina ich obywateli, ze sobie szli na latwizne, to byla wina ich politykow, ze stworzyli im taki system prowokujacy do legalnych naduzyc, bo zadna myslaca istota nie bedzie szla pod gorke, jak moze skorzystac z okazji. u nas dzieje sie teraz DOKLADNIE to samo, tylko mam obawy, ze my mozemy szybciej niz grecja zbankrutowac, bo unia ogolnie juz sie sypie.
a dzieje sie tak bo wlasciciele prywatnych bankow jak rezerwa federalna usa zgaduja sie raz do roku w komisji trojstronnej i grupie bilderberga, razem z innymi waznymi ludzmi, wlascicielami mediow itd, i decyduja co ma sie dziac na swiecie. tuska ani walesy ani kaczynskiego ani kwasniewskiego nie wybral lud. wybrali ich wlasciele telwizji/ich wspolnicy albo znajomi, telewizja przekonala ludzi, ze to wlasciwi wybor, a ludzie sie dziwia. na poparcie tych slow jest prosty fakt: 100-200 lat temu nie bylo mass mediow, a panstwa zadluzaly sie tylko w czasach katastrof albo wojen, takto nie mialy dlugu
, teraz wszystkie panstwa sa kurewsko zadluzone, a kto na tym zarabia? wlasciciele bankow. a kto na tym traci? kazdy szary obywatel nie liczac przestepcow i tych, ktorzy pracuja bezposrednio dla bankierow, aby ta ich machina nie przestala dzialac.
i znów się znalazł jakiś biznesmen z dupy co nie miał do czynienia z urzędami. Akurat kolego tak się składa że też postanowiłem założyć mały interes i na wstępnie dostałem w pysk od sanepidu, urzędu pracy o urzędzie miasta i ZUSie już nie wspomnę. Myślisz że jesteś taki genialny dając takie rady? Tak się składa że rząd powinien zachęcać młodych ludzi do działania zwalniając przez okres początkowy z ZUSu, podatków itp nie wspominając już że przydałaby się dotacja na start której wywalczenie u mnie w mieście graniczy z cudem. Jak tu legalnie zacząć działać gdy musisz na wstępnie wykarmić mordy urzędnicze i zapłacić tuskową daninę nie wspominając o pensji i wszystkich świadczeniach wobec pracowników, wynajmujących skarbówek itd....Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. Kurwa! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie pierdolenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie spierdalać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale kurwa nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież napierdalać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się kurwa weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
Jak tu legalnie zacząć działać gdy musisz na wstępnie wykarmić mordy urzędnicze i zapłacić tuskową daninę nie wspominając o pensji i wszystkich świadczeniach wobec pracowników, wynajmujących skarbówek itd....
jak? nie da sie. dlatego coraz wiecej ludzi zaczyna robic na czarno, co jeszcze bardziej pogarsza sytuacje, co uczciwsi uciekaja, reszta probuje tutaj na ludziach zerowac i sie coraz bardziej pograzamy. a dlug rosnie. wiec skonczcie to swoje pierdolenie bo pis po sld ani psl ani nawet pjn to nie jest wyjscie bo ich polityke przerabiamy od 20 lat i efektow nie widac, tylko ciagle zaciskanie pasa. ale przeciez skad oni maja wiedziec czemu tak sie dzieje:E politycy kurwa ich mac. a jkm to oczywiscie idiota i oszolom, chuj ze jako jedyny z tej bandy pajacow zna sie na ekonomii i wie, ze istnieje cos takiego jak dlugofalowe konsekwencje podjetej decyzji(znaczy nie sam, sa jeszcze inni ludzie za wolnym rynkiem, tylko nie tacy radykalni dlatego ich to juz wogole w telewizji nie ma), dlatego od 20 lat powtarza to samo, tylko szkoda, ze ludzie wola piekne klamstwa niz paskudna prawde
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów