Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. Kurwa! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie pierdolenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie spierdalać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale kurwa nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież napierdalać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się kurwa weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
Mówisz tak bo na razie wszystko masz pod dostatkiem.
Poczekamy aż za całe życie pracy dostaniesz 500 zł emerytury i będziesz musiał opłacić za to mieszkanie, samochód, leki, itd.
Wtedy jak to mówią: zaśpiewasz inaczej.
Owszem wiem że potrzeba na naprawę Polski trochę czasu. Ale nie kurwa 20 lat!!!! I panom których utrzymujemy ta naprawa państwa nie wychodzi a dla tego że zabierają się od dupy strony np. za ściąganie krzyży w sejmie.
Głupi pomyśli: O super wreszcie się wzięli za coś, ściągają wreszcie te krzyże tym katolom !!! ( nie zauważając że ściągnięcie krzyża nie podniesie mu pensji i nadal będzie żył od 1 do 1 )
Jesteś takim s*********m, że aż strach pomyśleć. Jesteś zwykłym lewakiem któremu jest dobrze w czasach wyzysku gdzie ci co maja dobrze maja jeszcze lepiej a reszta oszczedza na jedzeniu i nie karm tu nikogo bajkami ze masz maly interes. Nienawidze takich jak ty! Mam nadzieje ze ludzie naprawde wyjda na ulice i zrobia porzadek! 600tyś urzednikow?!! kazdy niech ma 4 osobowa rodzine, to juz jest 2,4mln glosow na PO. Tak wlasnie sie zdobywa elektorat. A urzedasow jest coraz wiecej. Ten smiec Tusk zamiast szukac oszczednosci w urzedach siega do kieszeni najbiedniejszych. Jestesmy zmanipulowani przez TVN TVP itp. Ja tam bede bo jeszcze Polska nie zginela!!
Do (Lewy)
Jesteś takim s*********m, że aż strach pomyśleć. Jesteś zwykłym lewakiem któremu jest dobrze w czasach wyzysku gdzie ci co maja dobrze maja jeszcze lepiej a reszta oszczedza na jedzeniu i nie karm tu nikogo bajkami ze masz maly interes. Nienawidze takich jak ty! Mam nadzieje ze ludzie naprawde wyjda na ulice i zrobia porzadek! 600tyś urzednikow?!! kazdy niech ma 4 osobowa rodzine, to juz jest 2,4mln glosow na PO. Tak wlasnie sie zdobywa elektorat. A urzedasow jest coraz wiecej. Ten smiec Tusk zamiast szukac oszczednosci w urzedach siega do kieszeni najbiedniejszych. Jestesmy zmanipulowani przez TVN TVP itp. Ja tam bede bo jeszcze Polska nie zginela!!
Właśnie opadły mi ręce :/ Co musi w głowie siedzieć u takiego człowieka, że takie mądrości wypisuje, jaka myśl musi się stworzyć.
Z Twojego zacnej wypowiedzi można tylko wychwycić to, że : jesteś politycznie zaśmiecony, szerzysz nienawiść, obrażasz i rzucasz jakimiś sloganami.
Mówisz tak bo na razie wszystko masz pod dostatkiem.
Poczekamy aż za całe życie pracy dostaniesz 500 zł emerytury i będziesz musiał opłacić za to mieszkanie, samochód, leki, itd.
Owszem wiem że potrzeba na naprawę Polski trochę czasu. Ale nie kurwa 20 lat!!!! I panom których utrzymujemy ta naprawa państwa nie wychodzi a dla tego że zabierają się od dupy strony np. za ściąganie krzyży w sejmie.
Głupi pomyśli: O super wreszcie się wzięli za coś, ściągają wreszcie te krzyże tym katolom !!! ( nie zauważając że ściągnięcie krzyża nie podniesie mu pensji i nadal będzie żył od 1 do 1 )
Nie mam wszystkiego pod dostatkiem, wręcz przeciwnie na wszystko muszę cieżko pracować. Ale cieszę się, że jestem wolny i mogę zapewnić sobie normalne życie. I wcale nie potrzebuję do tego polityki, marszu, bijatyk i krzyków na ulicach. Politycy zawsze w 90% będą coś odpierdalać, ale człowiek jest taką instytucją, że zawsze wytknie to co złe a nie wspomni o tym co jest dobre.
A w 20 lat nie zbudowali Teatru w Lublinie a ty wymagasz żeby zbudowali cały kraj.
Zacytuj maslaku gdzie nie rozróżniam długu publicznego i deficytu. Tak wiesz co się wyprawia. Takie młode łebki sa zawsze najmądrzejsze, najwięcej wiedza i najwiecej się rzucają. Co ty kurwa sobie wyobrażasz, że przyjdą inni i ci zaczną buły kołysać? że ktokolwiek ci zrobi raj na twoim podwórku? To ty się ogarnij bo to rzeczywistość, jak sobie nie poradzisz to nikt Ci nie da. Widzę, że potrafisz tylko wymagać, daj, daj i jeszcze raz daj. Jesteś zaślepiony bzdurami politycznymi i to jest Twój najwiekszy problem. Żebyś tylko nie zgnił w tej swojej wszech nienawiści i najswojszej pod słońcem racji.
Proszę Cię bardzo ;] widzę, że argumentów brak to rzucasz, że jestem czymś zaślepiony (tak, znasz mnie najlepiej), że wymagam (a skąd Ci to do głowy przyszło, że ja chcę czegoś za darmo?)... Nie będę się wdawać w Twoje dywagację, bo widzę, że to nie ma sensu ;] Mówisz jakieś ogólniki "młode łebki" itd. co to za argument? ;] Jaka nienawiść? O co Ci chodzi? Człowieku, ja Ci przytaczam prawdziwe zdarzenia, a Ty mi starasz się ubliżyć, zniżyć mnie do poziomu jakiegoś gnoja z ulicy
AAA, już cytuję:
JA NAPISAŁEM:
"~~ co ty pierdolisz za farmazony. Nie bierzemy pożyczek? Pewnie kurwa. Wiesz ile wyniósł deficyt budżetowy za rok 2010? 111mld złotych, a wiesz co to oznacza? Że więcej państwo wydaje niż zarabia, wyobrażasz sobie teraz aby w którymś roku zabrakło tych 111mld zł? Nie wiesz, że Polska zadłużyła się na bagatela 750mln E w Banku Światowym? Człowieku, weź zacznij czytać, bo takich ludzi jak Ty niestety, ale coraz więcej. To tyle."
5 strona godz: 17.40
TY NAPISAŁEŚ:
"111 mld złotych ?? Co to jest synku Włochy są zadłużone na 2 biliony euro;] Najpierw trochę poucz się ekonomii i prawa, a dopiero potem coś pisz"
5 strona godz: 17.50
Porównujesz DEFICYT BUDŻETOWY do DŁUGU PUBLICZNEGO? hahah, skoro ja jestem "synkiem" i "maslakiem" to kim Ty jestes? to najczęstszy błąd jaki robią studenci i ogólnie ludzie, mylą te pojęcia i myślą, że oznaczają to samo. Do Twojego rozumku:
isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20091571240 poczytaj to może zaczniesz coś kojarzyć, chociaż już w to zwątpiłem
111mld deficyt budżetowy polski przyrównałeś do długu publicznego włoch (ok 2 bilionów euro).
Powiem Ci tak, nie masz argumentów, podstawowej wiedzy z zakresu finansów, ale jątrzysz, atakujesz idź do pierwszej lepszej osoby znającej się na ekonomii/ finansach i powiedz jej w oczy, że nie zadłużamy się (jak sam napisałeś w swoim 1 komentarzu), a potem przyrównuj deficyt do długu. Wiesz co ta osoba zrobi? Wyśmieje Cię...
Ja sobie nie dam rady w życiu? A co Cie to obchodzi, to moje życie, boli Cie to?
Zaślepiony bzdurami politycznymi? hahaha, chyba Ty skoro nie wiesz nawet, że rząd zaciąga olbrzymie pożyczki ale o to mu chodzi, aby polaczek nie wiedział, bo po co ma wiedzieć, że jego dzieci, wnuki itd. będą spłacać to
Do Twojej wiadomości, nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO, PSL, SLD, RPP nie ma tej partii w Sejmie... Zresztą jestem obiektywny, nie patrzę przez pryzmat partii itd.
Ale będziesz pewnie dalej się upierał, że nie przyrównujesz budżetu do długu, że nie bierzemy pożyczek, bo jesteś małym człowieczkiem, który nie umie się przyznać do błędu...
Taak panie lewy, a najśmieszniejsze jest to, że tak jak wszystkie ciemne owieczki łykasz wstawki o jakimś kryzysie. "Kryzys" jest wywoływany celowo, bo to jest najszybsza forma zarobku dla banków i korporacji. nigdy nie ma tak, że pieniądze (choć 90% z nich jest wirtualna) znikają. przechodzą tylko z rączki do rączki, a przy okazji ciemną masę drenuje się do dna, wciskając jakieś bajki o kryzysie.. a może wiesz coś o produkcji wielkich korporacji? wiesz jak przeszły kryzys? tak że co druga sobota była wolna od pracy, i nawet nie trzeba było zapieprzać w niedziele. ale oczywiście podwyżki stop, premie stop, wszelkie koszty ciach - no bo kryzys. a prezesi zacierają tłuste łapki...
nie tłumacz mu, bo ten człowiek nie wie nawet, że zaciągamy pożyczki. Ba, nie ma żadnych argumentów... No ale jest najmądrzejszy, w końcu ma 24 lata... Nie pogadasz
Proszę Cię bardzo ;] widzę, że argumentów brak to rzucasz, że jestem czymś zaślepiony (tak, znasz mnie najlepiej), że wymagam (a skąd Ci to do głowy przyszło, że ja chcę czegoś za darmo?)... Nie będę się wdawać w Twoje dywagację, bo widzę, że to nie ma sensu ;] Mówisz jakieś ogólniki "młode łebki" itd. co to za argument? ;] Jaka nienawiść? O co Ci chodzi? Człowieku, ja Ci przytaczam prawdziwe zdarzenia, a Ty mi starasz się ubliżyć, zniżyć mnie do poziomu jakiegoś gnoja z ulicy
AAA, już cytuję:
JA NAPISAŁEM:
"~~ co ty pierdolisz za farmazony. Nie bierzemy pożyczek? Pewnie kurwa. Wiesz ile wyniósł deficyt budżetowy za rok 2010? 111mld złotych, a wiesz co to oznacza? Że więcej państwo wydaje niż zarabia, wyobrażasz sobie teraz aby w którymś roku zabrakło tych 111mld zł? Nie wiesz, że Polska zadłużyła się na bagatela 750mln E w Banku Światowym? Człowieku, weź zacznij czytać, bo takich ludzi jak Ty niestety, ale coraz więcej. To tyle."
5 strona godz: 17.40
TY NAPISAŁEŚ:
"111 mld złotych ?? Co to jest synku Włochy są zadłużone na 2 biliony euro;] Najpierw trochę poucz się ekonomii i prawa, a dopiero potem coś pisz"
5 strona godz: 17.50
Porównujesz DEFICYT BUDŻETOWY do DŁUGU PUBLICZNEGO? hahah, skoro ja jestem "synkiem" i "maslakiem" to kim Ty jestes? to najczęstszy błąd jaki robią studenci i ogólnie ludzie, mylą te pojęcia i myślą, że oznaczają to samo. Do Twojego rozumku:
isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20091571240 poczytaj to może zaczniesz coś kojarzyć, chociaż już w to zwątpiłem
111mld deficyt budżetowy polski przyrównałeś do długu publicznego włoch (ok 2 bilionów euro).
Powiem Ci tak, nie masz argumentów, podstawowej wiedzy z zakresu finansów, ale jątrzysz, atakujesz idź do pierwszej lepszej osoby znającej się na ekonomii/ finansach i powiedz jej w oczy, że nie zadłużamy się (jak sam napisałeś w swoim 1 komentarzu), a potem przyrównuj deficyt do długu. Wiesz co ta osoba zrobi? Wyśmieje Cię...
Ja sobie nie dam rady w życiu? A co Cie to obchodzi, to moje życie, boli Cie to?
Zaślepiony bzdurami politycznymi? hahaha, chyba Ty skoro nie wiesz nawet, że rząd zaciąga olbrzymie pożyczki ale o to mu chodzi, aby polaczek nie wiedział, bo po co ma wiedzieć, że jego dzieci, wnuki itd. będą spłacać to
Do Twojej wiadomości, nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO, PSL, SLD, RPP nie ma tej partii w Sejmie... Zresztą jestem obiektywny, nie patrzę przez pryzmat partii itd.
Ale będziesz pewnie dalej się upierał, że nie przyrównujesz budżetu do długu, że nie bierzemy pożyczek, bo jesteś małym człowieczkiem, który nie umie się przyznać do błędu...
Z tego co widzę, to deficyt budżetowy na 2010 rok wynosi około 50 mld złotych a nie 111 Więc już nie wiem o co Ci chodzi . Porównałem owy deficyt do długu aby pokazać jak bardzo różnimy się od krajów, które mają na prawdę problemy. Jeśli nie patrzysz przez przymat partii to czemu szczekasz tylko na rząd Po, nie wspomnisz o innych partiach, które rządziły i również na podobnym poziomie kończyły z podobnym deficytem ?? Po co robisz na siłę jakieś olaboga? Po co naciągasz do olbrzymich rozmairów pewne fakty? Nikt nie powiedział, że w Polsce jest raj i wszystko idzie luks. Ale nie można opowiadać że jest ciemna dupa.
Ja kieruję się może niepotrzebnie, ale jednak, tym co dzieje się wokół mnie. Mieszkam w niewielkim mieście hutniczym, w którym przez 10 ostatnich lat była okrutna bida. A teraz mimo wszystko coś się ruszyło, mamy nowe drogi, powstają ciekawe inwestycje. Po chuj tak wszystko oczerniać? Czy my kurwa nie możemy normalnie żyć w zgodzie (Polacy) i starać się, by było tylko lepiej?
A pisząc słowo "polaczek" .... podsumowałeś. Z tego co widzę to ty rzucasz obraźliwymi tekstami, człowieczkami itp
A przyznać do błędu czasem trzeba, ale ty wymagasz tego tylko ode mnie
Ani ja ani mój ojciec niczego nigdy od państwa nie dostaliśmy i nie wymagamy tego. Temat jest strasznie rozległy, bo wszystkim godzącym się na obecne warunki mogę przypomnieć, że chociażby nauczyciel - człowiek też nieraz niegłupi, który zrobił mgr za czasu kiedy to jeszcze coś znaczyło jest podliczany co do grosza, natomiast np. lekarze (oszukując, bo każdy oszukuje jak może żeby mieć więcej dla siebie) płacą minimalny ryczałt w skali swoich zarobków. Oczywiście jestem przeciwnikiem dochodowego, ale jakoś wszyscy mają w dupie pewne proste i oczywiste sprawy.
Niestety sadol, to nie miejsce na takie dyskusje, bo za dużo tu lewactwa znajdującego poparcie albo po prostu nie można poprowadzić dyskusji na poziomie.
Państwo ma przede wszystkim NIE ZABIERAĆ! (jeszcze dla zasady przypominam, że minimalne podatki muszą być na najpotrzebniejsze rzeczy).
Przecież od Ciebie człowieku na kilometr śmierdzi politycznym skrzywieniem :/ Nie potrafisz już żyć bez opluwania Tuska czy kogo tam nienawidzisz. To jest już tak chore, że brak słów. JA akurat nie patrzę na rurociąg z gazem (co pewnie w twoim upolitycznionym umyśle jest jakimś spiskiem). Mam szczerze wyjebane jaka partia w tym momencie rządzi Polską, byle było widać efekty. Może i nie mamy rurociągu, może podatków jest dużo i są wysokie (najchętniej pewnie byś nie płacił w ogóle podatków), ale ja osobiście widzę u mnie w regionie nowe firmy, nowe drogi, a mieszkam w biednym świętokrzyskim ;] Więc nie opowiadaj mi o jakiś umowach czy innych kocopołach, które obejrzałeś w tv, przeczytałeś w gazecie czy ktoś ci powiedział ;]
Wy za to we dwóch wiecie wszystko co się wyprawia u góry prosze cie
Człowieku. Nie mam jakichś chorych skłonności do opluwania czegoś bez sensu jak Palikociarze. Zwyczajnie jestem na bieżąco, czego nie można powiedzieć o tobie. Wypiszę ci w punktach dlaczego to co twój prosty robotniczy umysł dostrzega, a jakie są fakty.
1. W mojej okolicy również powstają nowe drogi (bp. obwodnice), ale są budowane z pieniędzy unii. Unia ledwo zipie i za chwilę te pieniądze się skończą. A co wtedy? Skończy się budowanie.
2. Ty widzisz nowe firmy, a ja ci powiem, że to zachodnie firmy. Jak skończą im się "promocja" na podatki (ok. 4 lat) to się wyniosą.
Z tego co widzę, to deficyt budżetowy na 2010 rok wynosi około 50 mld złotych a nie 111 Więc już nie wiem o co Ci chodzi . Porównałem owy deficyt do długu aby pokazać jak bardzo różnimy się od krajów, które mają na prawdę problemy. Jeśli nie patrzysz przez przymat partii to czemu szczekasz tylko na rząd Po, nie wspomnisz o innych partiach, które rządziły i również na podobnym poziomie kończyły z podobnym deficytem ?? Po co robisz na siłę jakieś olaboga? Po co naciągasz do olbrzymich rozmairów pewne fakty? Nikt nie powiedział, że w Polsce jest raj i wszystko idzie luks. Ale nie można opowiadać że jest ciemna dupa.
Ja kieruję się może niepotrzebnie, ale jednak, tym co dzieje się wokół mnie. Mieszkam w niewielkim mieście hutniczym, w którym przez 10 ostatnich lat była okrutna bida. A teraz mimo wszystko coś się ruszyło, mamy nowe drogi, powstają ciekawe inwestycje. Po chuj tak wszystko oczerniać? Czy my kurwa nie możemy normalnie żyć w zgodzie (Polacy) i starać się, by było tylko lepiej?
A pisząc słowo "polaczek" .... podsumowałeś. Z tego co widzę to ty rzucasz obraźliwymi tekstami, człowieczkami itp
A przyznać do błędu czasem trzeba, ale ty wymagasz tego tylko ode mnie
Posłuchaj, nie będę patrzeć wstecz bo bym musiał jakiś felieton o tym napisać, dla mnie liczy się teraźniejszość i przyszłość (rządów SLD i PiS jakoś nie uważam też do udanych). Równie dobrze możesz powiedzieć, abym się cofnął do Mieszka I i dziesięciny...
50mld? Skąd to wziąłeś? 52mld zł deficytu zakładał Rostowski, tymczasem deficyt to 111mld zł.
Czy ja napisałem gdziekolwiek, że jest dupa? Nie, uważam, że są gorsze miejsca do, życia niż Polska, ja tylko zauważam fakt, że mylisz pojęcia, nie wiesz, że zaciągamy pożyczki, patrzysz na to, że się buduje. Oki, ale weź na uwagę to z czego są te pieniądze i kto to będzie spłacał.
napisałem "polaczek, człowieczek" bo Ty zacząłeś właśnie tak pisać... "synek"... Rozumiesz?
PS: nie można nigdy porównywać deficytu do długu. Deficyt wchodzi w skład długu, ale o tym masz ustawę w moim poprzednim poście.
finanse.egospodarka.pl/44607,Deficyt-budzetowy-2010-co-dla-nas-oznacza... założenia Rostowskiego- deficyt na 2010
polskatimes.pl/pieniadze/396939,polska-zadluza-sie-w-zatrwazajacym-tem... prawdziwy deficyt w 2010
i błagam, nie wypowiadaj się o tym, o czym nie masz pojęcia, bo nawet nie umiałeś zweryfikować jaki ten dług był naprawdę
ja umiem przyznać się do błędu, ale tutaj nie mam do czego no...
ci wszyscy prawicowcy którzy zdemolowali Warszawę 11 listopada to zdecydowanie prawdziwi patrioci, w chuj pokłon w ich stronę "kocham kraj, więc razem z niemcami rozpierdolę jego stolicę", tak to zdecydowanie pomogło w budowaniu gospodarki.
heh, to jest przykład medialnej papki czy wszyscy na marszu byli agresywni, niszczyli wszystko? nie, ale media Ci tak podały, a Ty to powtarzasz... Prawda jest taka, że media starają się nami manipulować i to w sumie im się nieźle udaje
Dzielmy wszystkie informacje na pół i zachowujmy własny rozum.
Bo tak to będzie Ci się wydawało, że masz własne zdanie, a naprawdę tym Twoim własnym zdaniem będzie zdanie Pani ze szklanego okienka
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów