Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. Kurwa! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie pierdolenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie spierdalać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale kurwa nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież napierdalać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się kurwa weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
Przykre, że dostałeś tyle piw. To oznacza, że poza tobą jest tłum ludzi, którzy nie widzą, nie interesują się rzeczywistością. Źle nie jest, ale jest coraz gorzej. Nieudolne rządy Tuska naraził Polskę już na 14mld zł strat. A to tylko wyliczenie pierwszej puli strat, które wynikły bezpośrednio po podpisaniu niekorzystnej umowy z Rosją na przesył gazu. Reszta cały czas narasta od tamtego czasu, a licznik przyspieszy po zakończeniu budowy gazoportu w Świnoujściu. O reszcie nieudolnych decyzji poszukaj sobie sam.
Nie można mieć podejścia, że nie jest źle skoro były podstawy ku temu, żeby było lepiej.
A jeszcze do tego wszystkiego Tusk szykuje nam kolejną bzdurę, a mianowicie podatek katastralny, który przysporzy wielu ludziom dodatkowych kosztów utrzymania. Koszty wprowadzenia takiego podatku są ogromne i wymagają stworzenia kolejnego urzędu i zatrudnienia kolejnych urzędników, a to wszystko dla wątpliwego wzrostu wpływów do budżetu państwa.
Przykre, że dostałeś tyle piw. To oznacza, że poza tobą jest tłum ludzi, którzy nie widzą, nie interesują się rzeczywistością. Źle nie jest, ale jest coraz gorzej. Nieudolne rządy Tuska naraził Polskę już na 14mld zł strat. A to tylko wyliczenie pierwszej puli strat, które wynikły bezpośrednio po podpisaniu niekorzystnej umowy z Rosją na przesył gazu. Reszta cały czas narasta od tamtego czasu, a licznik przyspieszy po zakończeniu budowy gazoportu w Świnoujściu. O reszcie nieudolnych decyzji poszukaj sobie sam.
Nie można mieć podejścia, że nie jest źle skoro były podstawy ku temu, żeby było lepiej.
A jeszcze do tego wszystkiego Tusk szykuje nam kolejną bzdurę, a mianowicie podatek katastralny, który przysporzy wielu ludziom dodatkowych kosztów utrzymania. Koszty wprowadzenia takiego podatku są ogromne i wymagają stworzenia kolejnego urzędu i zatrudnienia kolejnych urzędników, a to wszystko dla wątpliwego wzrostu wpływów do budżetu państwa.
Brawo! Jednak są jeszcze ludzie, którzy widzą co się dzieje i mają jakieś pojecie o finansach publicznych te 14mld to pikuś ;] mały odsetek. Smutne jest to, że ludzie dający mu piwa nie mają bladego pojęcia co się wyprawia tam u góry...
Brawo geniuszu - właśnie znalazłeś przyczynę dla której jest jak jest - większość ludzi to debile...
Chciałem uniknąć nazywania rzeczy po imieniu.
Chciałem uniknąć nazywania rzeczy po imieniu.
Tak nie można - ludzie nie zrozumieją.
Tak nie można - ludzie nie zrozumieją.
Heh, błędne koło - debil nie zrozumie, że jest debilem, bo jest debilem.
Przecież od Ciebie człowieku na kilometr śmierdzi politycznym skrzywieniem :/ Nie potrafisz już żyć bez opluwania Tuska czy kogo tam nienawidzisz. To jest już tak chore, że brak słów. JA akurat nie patrzę na rurociąg z gazem (co pewnie w twoim upolitycznionym umyśle jest jakimś spiskiem). Mam szczerze wyjebane jaka partia w tym momencie rządzi Polską, byle było widać efekty. Może i nie mamy rurociągu, może podatków jest dużo i są wysokie (najchętniej pewnie byś nie płacił w ogóle podatków), ale ja osobiście widzę u mnie w regionie nowe firmy, nowe drogi, a mieszkam w biednym świętokrzyskim ;] Więc nie opowiadaj mi o jakiś umowach czy innych kocopołach, które obejrzałeś w tv, przeczytałeś w gazecie czy ktoś ci powiedział ;]
Brawo! Jednak są jeszcze ludzie, którzy widzą co się dzieje i mają jakieś pojecie o finansach publicznych te 14mld to pikuś ;] mały odsetek. Smutne jest to, że ludzie dający mu piwa nie mają bladego pojęcia co się wyprawia tam u góry...
Wy za to we dwóch wiecie wszystko co się wyprawia u góry prosze cie
Dziękuje, za przeczytanie.To mój pierwszy komentarz więc jeszcze nie czuję za bardzo klimatu jaki towarzyszy pisaniu postów, ale jak już widzę, będę musiał pisać bardziej soczyście z dozą łaciny, żeby nie wywyższać się z społeczeństwa .Pa.
Przecież od Ciebie człowieku na kilometr śmierdzi politycznym skrzywieniem :/ Nie potrafisz już żyć bez opluwania Tuska czy kogo tam nienawidzisz. To jest już tak chore, że brak słów. JA akurat nie patrzę na rurociąg z gazem (co pewnie w twoim upolitycznionym umyśle jest jakimś spiskiem). Mam szczerze wyjebane jaka partia w tym momencie rządzi Polską, byle było widać efekty. Może i nie mamy rurociągu, może podatków jest dużo i są wysokie (najchętniej pewnie byś nie płacił w ogóle podatków), ale ja osobiście widzę u mnie w regionie nowe firmy, nowe drogi, a mieszkam w biednym świętokrzyskim ;] Więc nie opowiadaj mi o jakiś umowach czy innych kocopołach, które obejrzałeś w tv, przeczytałeś w gazecie czy ktoś ci powiedział ;]
Wy za to we dwóch wiecie wszystko co się wyprawia u góry prosze cie
kurna, człowieku, ogarnij. Jeszcze się wypowiadasz jak mylisz DŁUG PUBLICZNY Z DEFICYTEM BUDŻETOWYM? Na Twoim miejscu bym skończył, bo wystarczająco się ośmieszyłeś i dalej w to idziesz, jak małe dziecko.
Nie zrozumiałeś co miałem na myśli pisząc "u góry"- nie chodziło mi o to, że znam kulisy, ich rozmowy itd... Chodziło mi o to, że wiem co zamierza zrobić Tusk np ograniczając deficyt do akurat minimum 3%, wiem to co jest co, ale broń Boże kulisy, ich gierki itd...
BTW: ogarnąłeś dług i deficyt, czy dalej od 2 stron nie doczekam się na ripostę?
Bo widzę, że lubisz popisać głupoty, jak z tym, że się nie zadłużamy dlatego nie nadajesz się na osobę do polemiki na ten temat, bo nie masz bladego pojęcia o tym w jakim stanie są finanse publiczne dzięki.
I zrozumiałbym, gdyby ta kasa naprawdę na coś szła. Ale jak mam się wstawić do jakiegoś urzędu to mnie kurwica bierze. Po pierwsze urzędników jest od chuja i każdy zajmuje się czymś innym (bo przecie on w chuj ważny). Po drugie duża liczba urzędników powoduje ,że poczucie odpowiedzialności spada do zera. Po trzecie - tylko urzędnicy mają darmowe szkolenia. Inne grupy tj. nauczyciele, lekarze sami muszą wydawać pieniądze na to by Wasze dzieci - były dobrze wykształcone i zdrowe.
Przed chwilą przeczytałem w necie, że jest pomysł by zwiększyć akcyzę na paliwo o 20 gr. co ma dać 2 mld oszczędności. JAKICH KURWA OSZCZĘDNOŚCI?! Równie dobrze mogę pójść do szefa i poprosić o 2000 zł podwyżki, ponieważ będę miał 2000 zł dodatkowych oszczędności.
Temat jest tak szeroki, że jeden post nie jest w stanie objąć całości. Ale uczulam wszystkich na sens wypowiedzi polityków i dziennikarzy. Daleko im do jakiekolwiek logiki
Od siebie dodam tylko że najwięcej pretensji do rządu zawsze mają ci którzy w ogóle nie chodzą na wybory. Pierdolą że źle, że się mało zarabia. A prawda jest taka by zarobić trzeba tylko chcieć. Bo samo siedzenie przed TV, pierdolenie, marudzenie nic nie da, nikt ci na tacy nic nie przyniesie. co do paliwa to i tak mamy najtańsze w Europie link do zestawienia cen w krajach Europy co do minimalnych płac też nie jesteśmy na szarym końcu. Po za tym państwo też pomaga biednym, skoro taki kornik jebany (sąsiad z naprzeciwka) do pracy nie pójdzie za mniej jak 2tys miesięcznie bo mu się nie opłaca, bo państwo mu wszystkie zasiłki i zapomogi odbierze.Już mnie krew zalewa jak widze takie wypociny. Wszystkim jest źle, polska do dno i robi się coraz większe bagno bla bla bla politycy kradną, nic nie robią. Kurwa! Po pierwsze czego wy wymagacie od państwa, które praktycznie buduje sie od podstaw od 20 lat ??!? Które musi nadrabiać prawie pół wieku rozwoju, aby sięgnąć choćby minimum poziomu życia w krajach zachodnich?? Naoglądaliście się jak wygląda super dostatnie życie za granicą i wymagacie aby w Polsce z dnia na dzień stał się raj na ziemi. A przecież następują kolejne fazy kryzysu, który raczej nie pomaga nam w rozwoju. Trzeba się cieszyć, że mimo naszej ciężkiej sytuacji i tak nie musimy brać miliardowych pożyczek, nie ma u nas 20% bezrobocia, ludzie żyją skromnie ale żyją u siebie. Sranie pierdolenie o tym, że my patrioci musimy obalić polityków, którzy zawsze w jakiś sposób będą źli czy to lewica, czy prawica czy centrum, nie ważne. Może zamiast liczyć tylko na państwo, socjalne itp trzeba się ogarnąć (jeśli się potrafi) i coś dla siebie zrobić. A nie spierdalać jak jest źle i psioczyć z zagranicy. To nazywacie patriotyzmem?? Krew potrafi zalać, jak ludzie chcą, aby było lepiej w ich życiu, ale nie wkładają choćby krzty pracy i zaangażowania w swoją przyszłość. Mam w dupie czy jesteś mechanikiem, naukowcem, nauczycielem czy licencjatem ochrony środowiska. Sam założyłem mały biznes i jakoś źle nie jest. I wcale kurwa nie potrzebuję wychodzić na ulicę i drzeć się przez megafony tudzież napierdalać policję, aby udowodnić, że należy mi się więcej i moje życie może być lepsze. Prawda jest jedna. Chcesz coś osiągnąć w tych trudnych dla większości czasach? To się kurwa weź do roboty, pomyśl trochę a nie tylko płacz, manifestacje, olaboga rzeczywiście.
Po za tym państwo też pomaga biednym, skoro taki kornik jebany (sąsiad z naprzeciwka) do pracy nie pójdzie za mniej jak 2tys miesięcznie bo mu się nie opłaca, bo państwo mu wszystkie zasiłki i zapomogi odbierze.
Biedny? Takich nierobów powinno się tępić a nie im pieniądze dawać. Dlaczego mają dostawać pieniądze ze wspólnej puli, skoro dupy nie ruszają z domu? To może wszyscy chodźmy na bezrobocie, wtedy nikt nie będzie narzekał że za mało zarabia...
Socjal srocjal
kurna, człowieku, ogarnij. Jeszcze się wypowiadasz jak mylisz DŁUG PUBLICZNY Z DEFICYTEM BUDŻETOWYM? Na Twoim miejscu bym skończył, bo wystarczająco się ośmieszyłeś i dalej w to idziesz, jak małe dziecko.
Nie zrozumiałeś co miałem na myśli pisząc "u góry"- nie chodziło mi o to, że znam kulisy, ich rozmowy itd... Chodziło mi o to, że wiem co zamierza zrobić Tusk np ograniczając deficyt do akurat minimum 3%, wiem to co jest co, ale broń Boże kulisy, ich gierki itd...
BTW: ogarnąłeś dług i deficyt, czy dalej od 2 stron nie doczekam się na ripostę?
Bo widzę, że lubisz popisać głupoty, jak z tym, że się nie zadłużamy dlatego nie nadajesz się na osobę do polemiki na ten temat, bo nie masz bladego pojęcia o tym w jakim stanie są finanse publiczne dzięki.
Zacytuj maslaku gdzie nie rozróżniam długu publicznego i deficytu. Tak wiesz co się wyprawia. Takie młode łebki sa zawsze najmądrzejsze, najwięcej wiedza i najwiecej się rzucają. Co ty kurwa sobie wyobrażasz, że przyjdą inni i ci zaczną buły kołysać? że ktokolwiek ci zrobi raj na twoim podwórku? To ty się ogarnij bo to rzeczywistość, jak sobie nie poradzisz to nikt Ci nie da. Widzę, że potrafisz tylko wymagać, daj, daj i jeszcze raz daj. Jesteś zaślepiony bzdurami politycznymi i to jest Twój najwiekszy problem. Żebyś tylko nie zgnił w tej swojej wszech nienawiści i najswojszej pod słońcem racji.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów