Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sytuacja wyjątkowa, kryzys jest nie tylko u nas. Z pustego i salomon nie naleje.
A ty masz najwięcej do gadania w wieku 21 lat. Najwięcej włożyłeś już byś chciał wyjmować.
jaka sytuacja wyjatkowa? podatki są cały czas, cały czas są większe. Sorry, ale Ty nie pojmujesz jednej kwestii, czy to ja i Ty wywołaliśmy ten kryzys? nie, rozumiem, że część podatków musi po prostu istnieć oki. Ale czemu np państwo każe mi płacić ZUS? Czy nie mogę sam odkładać, inwestować swoich pieniędzy? Przecież wiek emerytalny został podniesiony do 67roku życia, bo za 30-40lat statystycznie ZUS będzie stać, aby wypłacać tylko co 2 osobie emeryturę, bo jest bankrutem, tak jest właśnie zarządzany, a w tym TWOJE PIENIĄDZE! Ale co ja będę Tobie tłumaczyć skoro przyklaskujesz ~Lewemu, który nie ma pojęcia o finansach publicznych
jaka sytuacja wyjatkowa? podatki są cały czas, cały czas są większe. Sorry, ale Ty nie pojmujesz jednej kwestii, czy to ja i Ty wywołaliśmy ten kryzys? nie, rozumiem, że część podatków musi po prostu istnieć oki. Ale czemu np państwo każe mi płacić ZUS? Czy nie mogę sam odkładać, inwestować swoich pieniędzy? Przecież wiek emerytalny został podniesiony do 67roku życia, bo za 30-40lat statystycznie ZUS będzie stać, aby wypłacać tylko co 2 osobie emeryturę, bo jest bankrutem, tak jest właśnie zarządzany, a w tym TWOJE PIENIĄDZE! Ale co ja będę Tobie tłumaczyć skoro przyklaskujesz ~Lewemu, który nie ma pojęcia o finansach publicznych
Nie, nie możesz bo przepieprzysz pieniądze i będzie cie musiała utrzymywać opieka społeczna czyli państwo. Marnie bo marnie ale nie pozwoli ci zdechnąć.
Ty nie masz pojęcia o finansach, jesteśmy częścią świata z którą mamy różne układy finansowe. Bo nie możemy się odciąć np. od gazu czy ropy przez co kryzys działa i na nas. Myślisz że państwo to osiedlowy sklepik. Zamykam i pierdzielę bo mi się nie podoba.
Nie nie możesz bo przepieprzysz pieniądze i będzie cie musiała utrzymywać opieka społeczna czyli państwo. Marnie bo marnie ale nie pozwoli ci zdechnąć.
Ty nie masz pojęcia o finansach, jesteśmy częścią świata z którą mamy różne układy finansowe. Bo nie możemy się odciąć np. od gazu czy ropy przez co kryzys działa i na nas. Myślisz że państwo to osiedlowy sklepik. Zamykam i pierdzielę bo mi się nie podoba.
nie, jasne, że nie. No jak nie mam skoro Lewy porównuje dług publiczny Włoch do deficytu budżetowego w Polsce, a Ty mu piwo stawiasz ;] to się chyba z nim zgadzasz tak? Pogratulować ;]
zresztą koleś chyba ogarnął o co w tym kaman i zrezygnował z dalszej dyskusji, co mnie cieszy, że chociaż nie próbuje dalej rzucać hasłami i to na dodatek błędnymi...
Co do pieniędzy właśnie na emeryturę to gówno powinno rząd obchodzić co ja z nimi zrobię, a na pewno lepiej sam nimi zagospodaruję niż urząd, który sam jest bankrutem przez swoje zarządzanie. Gdzie Ty tutaj logikę widzisz? Mogę podpisać jakąś kpapier, że jak przepierdolę MOJE pieniądze i będę biedny, to nie oczekuje od państwa pomocy ;]
Jest jak jest. Wiele osób ma ciężko, ale wiele osób też ma dobrze w życiu. Pytanie tylko, czemu im się nie chce.
Jedynym sposobem na to, żeby być NA PRAWDĘ biednym w Polsce, mając zdrowe ciało i umysł, to, żeby poza wydatkami na życie nie zostawały żadne pieniądze na własny rozwój, oraz brak czasu na np. wzięcie paru kursów.
Jednak ci starsi ludzie jeszcze mają we krwi trochę komuny i w większości da się dogadać np. w sprawie dodatkowych zleceń.
Mój ojciec na ten przykład skończył technikum ekonomiczne a jest dyrektorem hipotek na całą Polskę w banku.
No, już abstrahuję od tego, że polacy sami się trochę pogrążają, bo moglibyśmy wybudować elektrownię atomową, która zmniejszyłaby koszty energii elektrycznej, ale polaczki teraz: "Nie, bo to niebezpieczne, bo kiedyś coś tam wykurwiło w powietrze. Ostatnio w Japonii też wybuchło! Że co? Najsilniejsze trzęsienie ziemi od XX lat? Nic mi o tym nie wiadomo."
Z ropą też pewnie nic nie wymyślimy, a rząd jak na moje... no kradnie, to prawda. Rozmawiałem ostatnio z znajomym z Niemiec i powiedział, że u nich też kradną, ale nie tak bezczelnie jak tu.
Wg mnie to chyba zdają sobie sprawę, że i tak gówno się da zrobić, więc sobie pozwalają.
No jak byśmy mieli tak kompetentnych rządzących co w Japonii to by może inaczej wyglądało.
Tak reasumując, to powiem Wam, że 10 stycznia pójdę na to "coś". Ale poproszę policję o możliwość pomocy im, bo Polska to moja ojczyzna i nie dam jej niszczyć. Nikomu, nawet swoim.
Zgadzam się z Tobą (częściowo) co do ZUSu, niestety ZUS to studnia bez dna pozostawiona nam przez poprzedni ustrój.
Tylko mam nadzieję, że nie jesteś skrajnym patriotą, narodowościowcem bo ich nie lubię.
Ja jestem zwolennikiem Ruchu Palikota, i wiele spraw w tym naszym chorym kraju mi nie odpowiada, ale nie ma zamiaru z tond wyjeżdżać. Uważam, że właśnie brakuje nam jedności i takiego wspólnego walczenia o polepszenie sytuacji jak to np miało to miejsce w czasach Solidarnościowych przewrotów. Tym ludziom przyświecała jedna idea, a teraz co.... Tylko wszyscy się kłócą i nienawidzą Jebane chore pisiory z czubkiem na czele i poparciem ojczulka Rydzyka i jego moherowej armii.
Ludzie prędzej czy później wyjdą na ulicę, tylko mam nadzieję, że nie będą się napierdalać między sobą tylko będą jedną siłą przeciwko chorej władzy , jebanej unii i globalizacji. No i oczywiście chcę żeby ludzie różnych pokoleń razem z dziećmi wyszli i to nie tylko w Warszawie , ale we wszystkich większych miastach Polski w ten sam dzień o tej samej porze.
Nie, nie możesz bo przepieprzysz pieniądze i będzie cie musiała utrzymywać opieka społeczna czyli państwo. Marnie bo marnie ale nie pozwoli ci zdechnąć.
W normalnym państwie powinno być tak, że jak te pieniądze przepierdoli to jego problem. Nie musi przecież po tym 65 roku życia rzucić pracy - jak nie oszczędzał to niech zapierdala dalej, rodzina go utrzymuje albo zdycha z głodu. Jego problem że był debilem, nie mój - jednego darmozjada mniej.
Jak by było tak jak mówisz, to by ludziom nie pasowało i chcieliby żeby było tak jak jest teraz.
W normalnym państwie powinno być tak, że jak te pieniądze przepierdoli to jego problem. Nie musi przecież po tym 65 roku życia rzucić pracy - jak nie oszczędzał to niech zapierdala dalej, rodzina go utrzymuje albo zdycha z głodu. Jego problem że był debilem, nie mój - jednego darmozjada mniej.
o to mi kurwa właśnie chodzi!
Takim podejściem jak napisał ~Oszczerca to niech państwo mi jeszcze znajdzie pracę, żonę itd.
@Glibnes
Jak by było tak jak mówisz, to by ludziom nie pasowało i chcieliby żeby było tak jak jest teraz.
Brawo geniuszu - właśnie znalazłeś przyczynę dla której jest jak jest - większość ludzi to debile...
Co nie zmienia faktu, że można by wprowadzić system nieobowiązkowych składek na ZUS czy OFE. Jak ktoś chce, to niech u nich zbiera kasę - ale nie zmuszać do tego ludzi, bo to jest zwyczajne rżnięcie w dupę w biały dzień...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów