W poczekalni zobaczyłem temat "50 piosenek z 2012r", posłuchałem i zastanawiam się czemu już nie powstają takie piosenki jak te poniżej
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
🔥
Problem z drabiną
- teraz popularne
Tak pierdolicie, że muzyka teraz jest komercyjna, a na youtube czy na soundcloudzie jest pełno wykonawców którzy tworzą dobry rock, metal czy muzykę elektroniczną, więc skończcie wrzucac wszystko do jednej szuflady....
stare dobre czasy ;'( kiedy swiat nie byl taki chujowy
Tak się składa,że też lubię muzykę z tamtych lat aczkolwiek w dzisiejszych czasach też można znaleźć dobrą muzykę. Wystarczy trochę pomyśleć i poszukać w internecie np. na last.fm czy popytać ludzi którzy nie zamykają się wyłącznie na jeden gatunek.
Właśnie wyszła nowa płyta Dream Theater :]
Składanka spoko, tylko dlaczego Rammstein po angielsku?! W wersji niemieckiej przecież piosenka dużo bardziej znana i o niebo lepiej brzmi...
Zly_Wrecz_Okropny napisał/a:
Tak się składa, że swego czasu bawiłem się w kilku programach typu Pro Tools i wiem jak trudno jest coś naprawdę godnego uwagi stworzyć
Ooo stary, SZA-CU-NEK . Niesamowite!
To tak jak ktoś może powiedzieć, że bawił się trochę w gre na gitarze/skrzypcach i odkrył że naprawdę trudno jest wymyśleć coś dobrego... Tylko widzisz... Przy prawdziwych instrumentach trzeba jeszcze spędzić dobrych kilka lat na to, żeby umieć wydobyć z nich satysfakcjonujący dźwięk (a co dopiero być wirtuozem), a przy elektronice jest to zwykle kwestia (max) kilku miesięcy ogarniania programu, a później już tylko zabawy i dodawania sampli i dźwięków na track line.
Więc nie piedolcie o równości między muzyką elektroniczną, a graną na żywo
A co do muzyki tworzonej dzisiaj, to nie jest naprawdę tak źle. Tylko dla przykładu, to co mi w tej chwili przychodzi do głowy:
- Black Keys
- The White Stripes
- Arctic Monkeys
- The Strokes
- No Age
- Muse
- Foo Fighters
- Rise Against
- The Killers
- Queens of the Stone Age
I wiele wiele wiele innych (tyle, że niekomercyjnych) Już nie mówiąc o tym, że 90% tych zespołów z filmu wciąż istnieje i tworzą muzykę równą (lub lepszą od) tej, co w latach 90. Nie narzekajmy, ale wspierajmy dobrą muzykę i kupujmy ich płyty zamiast ściągać
Śmieszą mnie ci, którzy pierdolą że już nie ma dobrej muzyki bo "na esce same gówno leci". Pomijając już fakt ograniczania się do jednego medium, za 15-20 lat dzisiejsi nastolatkowie będą mówić to samo: "to juz nie to co kiedyś", "gdzie ten bieber i onedirection". Gusta pokoleń się zmieniają czy tego chcecie czy nie. Nie zaprzeczam, że dzisiejsza muzyka została skomercjalizowana i w dużej części przekaz został spłycony, ale nie pierdolcie że nie robią już dobrych kawałków jak kiedyś, jeśli jedyne wasze źródło nowych kawałków/artystów to hiperkomercyjna eska.
fine666 napisał/a:
Sam sobie dol kopiesz podajac takie gowno, dobrych polskich wykonawcow to Ty chyba na oczy nie widziales.
I czemu ludzie jaraja sie ta luxtorpeda? Naprawde wystarczy oklepany, kilku-dzwiekowy motyw przez caly utwor by cos bylo dobre?
Mowicie, ze teraz nie ma dobrych zespolow. Ktos kto porusza sie po swoim nurcie muzyki w ogole nie ma takich problemow. Gorzej jak ktos go nie ma i slucha papki gowna ktora ktos mu zaserwuje w radio.
wiec twierdzisz ze te zespoly to gowno? W takim razie wypisz pare godnych uwagi wedlug ciebie
Już nie pierdolcie, że obecna "muzyka" umywa się do tej z lat 90'. Nie ma do niej startu! Ci, którzy dzisiaj coś jeszcze grają wtedy po prostu zaczynali. A teraz kto jest ciekawy i perspektywiczny? Nie ma nikogo! A pamiętajmy, że wtedy to była muzyka popularna!
Jasne, że są jeszcze dobrzy wykonawcy! Ale aby do nich dotrzeć trzeba się nieźle natrudzić, nie puszczą ich w radiu. A gdyby nie wynalazki takie iTunes nie byłoby praktycznie szansy, aby legalnie nabyć ich utwory.
A muzyka w PL zdechła już na amen. Kiedy skończy karierę pokolenie tych, którzy zaczęli w latach 90' będziemy muzyczną pustynią gobi.
Jasne, że są jeszcze dobrzy wykonawcy! Ale aby do nich dotrzeć trzeba się nieźle natrudzić, nie puszczą ich w radiu. A gdyby nie wynalazki takie iTunes nie byłoby praktycznie szansy, aby legalnie nabyć ich utwory.
A muzyka w PL zdechła już na amen. Kiedy skończy karierę pokolenie tych, którzy zaczęli w latach 90' będziemy muzyczną pustynią gobi.
Trójka - mainstreamowe słyszalne wszędzie radio z dobrą popularną muzyką, no chyba, że ktoś ogranicza się do rmf-fm, zetki czy eski albo innych rmf maxxx to wtedy rzeczywiście można odnieść wrażenie, że same gówno w mediach.
Argument, że muzyka skończyła się w xxxx jest tak samo durny jak ten, że prawdziwe samochody skończyły się na xxxx, za 20 lat ktoś zrobi podobną składankę z hitami tej ponadczasowymi hitami tej dekady i dzisiejsi przedszkolacy tak samo będą się zachwycać jak Wy teraz.
Piwo za dobry dobór piosenek, wszystkie wytrzymały próbę czasu
Argument, że muzyka skończyła się w xxxx jest tak samo durny jak ten, że prawdziwe samochody skończyły się na xxxx, za 20 lat ktoś zrobi podobną składankę z hitami tej ponadczasowymi hitami tej dekady i dzisiejsi przedszkolacy tak samo będą się zachwycać jak Wy teraz.
Piwo za dobry dobór piosenek, wszystkie wytrzymały próbę czasu
Dobre polskie zespoły według mnie?
Larben Lehre
Hunter
Jelonek
Pathfinder
Night Mistress
Nawet kurwa Bracia Figo Fagot
i w chuj więcej. Warto czasem pokopać po mniej znanych zespołach od popowego syfu. Albo pójść na jakiś koncert mniej znanej grupy garażowej.
Przecież żyjemy tą chwilą od lat
Ostatnie wolne miejsca w pierwszym rzędzie mamy
Ze śmiercią będzie nam tu za pan brat.
Larben Lehre
Hunter
Jelonek
Pathfinder
Night Mistress
Nawet kurwa Bracia Figo Fagot
i w chuj więcej. Warto czasem pokopać po mniej znanych zespołach od popowego syfu. Albo pójść na jakiś koncert mniej znanej grupy garażowej.
zawsze była i będzie dobra muza
a to co było zawarte w tym filmiku było gówienem muzycznym jeśli chodzi o muzyke ogólnie
podejrzewam że wszyscy jak tu jesteśmy znamy ok. 60% całej muzy na świecie, a gdzie jest kurwa reszta ja sie pytam
i gdzie mi kurwa z tymi sądami o tym, że nowa muzyka to komercja
co chcecie to macie
KRU, E AIROLE...
a to co było zawarte w tym filmiku było gówienem muzycznym jeśli chodzi o muzyke ogólnie
podejrzewam że wszyscy jak tu jesteśmy znamy ok. 60% całej muzy na świecie, a gdzie jest kurwa reszta ja sie pytam
i gdzie mi kurwa z tymi sądami o tym, że nowa muzyka to komercja
co chcecie to macie
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów