Od początku marca uchodźcy, których pobyt w ośrodkach zbiorowego zakwaterowania przekroczył 120 dni, będą pokrywać 50 proc. kosztów pomocy – jednak nie więcej niż 40 zł za osobę dziennie. A od 1 maja 2023 r. uchodźcy, których pobyt przekroczy 180 dni, będą pokrywać 75 proc. kosztów, ale nie więcej niż 60 zł dziennie za osobę. Zwolnione będą osoby w trudnej sytuacji.
Moim zdaniem ciekawe jest to, że nikt nie mówi, że to państwo z dykty powinno w końcu stanąć na wysokości zadania i odebrać pomoc cwaniakom (np. 500+ wyłudzane przez osoby nie mieszkające w PL, a jedynie wyciągające je z bankomatów i wyegzekwować zwrot wypłaconych środków) a objąć pomocą np. samotną matkę z dwójką 3-4 letnich dzieci, odebrać socjalne mieszkania cwaniaczkom "z remontówki" robiącym całe życie na czarno i wysysającym zasiłki skąd się da. Ci ludzie naprawdę nie rozumieją na czym powinno polegać państwo.
Nie rozpędzałbym się tak z tymi samotnymi matkami, to też rodzaj cwaniactwa, a już na pewno nie zdrowy stan rzeczy (czyt patola). Nie zawsze, nie wszędzie, ale często. Ludzi trzeba uczyć odpowiedzialności a nie ją z nich zdejmować. Potem staje się to wodą na młyn dla durnych feministek i haseł w stylu "po co ci mężczyzna". Jak już gdzieś dopłacać to do żłobków, przedszkoli, szkół i opieki medycznej.
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Teraz to modne, wystarczy że coś powiesz nie tak o tych darmozjadach ze wschodu i jesteś ruskim agentem
powiesz coś o Ukraińcach jesteś ruską onucą, coś o szczepionkach jesteś foliarzem płaskoziemcą, a jak coś o żydach jesteś antysemitą, o innych rasistą....
Ale tylko o chrześcijanach koloru białęgo można sobie dowcipkować do woli.....
Ignorancja i beton umysłowy w pełnej krasie, ale największy fenomen polega na tym, że te zjeby uważają się za mądrzejszych i powtarzają jak mantrę "tylko nauka głupcze!". Ja jestem akurat niewierzący, kiedyś myślałem, że nic nie przebije średniowiecznej ignorancji i betonu religijnego... i przyszło lewactwo.
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Nie masz pojęcia na co liczy rząd i tylko powtarzasz, będąc zmanipulowany przez pro opozycyjne media, że rząd jest głupi, bo utrzymuje Ukraińców. Zobacz dane ile miliardów ci Ukraińcy tutaj zostawiają mimo zasiłków i jak bardzo poprawiają sytuację demograficzną w Polsce.
Poproszę zestawienie ile dostali/dostają i ile wnieśli do naszego społeczeństwa.Chętnie to zobaczę Ps. fakt,że wykupili ponad 200 tyś samochodów z europy i przewieźli je na ukrainę się nie liczy do wydatków całe szczęście wyjebali ich z dorohuska na zosin,bo nie dało się tu już żyć z kilkudziesięcio kilometrową kolejką aut panoszących się,roszczeniowych i agresywnych uchodźców.Ps. 2. do tej pory się zastanawiam jak oni opuszczali kraj,skoro mężczyźni w zeszłym roku maj/czerwiec (jak dobrze pamiętam) mieli zakaz opuszczania kraju
Teraz to modne, wystarczy że coś powiesz nie tak o tych darmozjadach ze wschodu i jesteś ruskim agentem
Modne to teraz jest hejtowanie Ukraińców i powtarzanie jak papuga, że "Rosja nam nie zagraża", a Ukraińcy "żyją na nasz koszt". Szczególnie w internecie jest modne, wśród niepracujących, nastoletnich stulejarzy na garnuszku mamusi.
Odbytbiskupa chyba często słonina smarowany przez kolegę artema wasz monolog zazwyczaj brzmi artem smarują tą słonina mi tą dupe, a on mówi jak za smaruje to będzie brązowa, no to chuj powiesz ze paprykowana i ruchaj mnie bo zaraz się ulotni śmierdzisz ukraińskim spadłem z psa każdy polak co wypowiada się o tych lajzach pozytywnie jest albo lewakiem albo zdrajca nacji, to masz wróg do kurwy nędzy!!!!
Modne to teraz jest hejtowanie Ukraińców i powtarzanie jak papuga, że "Rosja nam nie zagraża", a Ukraińcy "żyją na nasz koszt". Szczególnie w internecie jest modne, wśród niepracujących, nastoletnich stulejarzy na garnuszku mamusi.
Siebie opisałeś?
Każdy myślący człowiek jest ateistą.-Ernest Hemingway
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów