18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:20
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 55 minut temu

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
chlusniembousniem 2013-08-26, 4:23
piotrekpiotrek napisał/a:

twoja stara chciała aborcji ale nie miała prawa. masz szczęście. no chyba że masz dwóch ojców.. do tego masz prawo które tak popierasz

Popieram prawo do rozstrzelania takich śmieci społecznych jak Ty, którzy tylko zostawiają po sobie brud, smród i są niepotrzebni na świecie.
Zgłoś
C................3 2013-08-26, 8:33
dla niekumatych - scenka przedstawiała wywózkę śmieci przez służby komunalne
Zgłoś
~Angel 2013-08-26, 9:44 2
kenzol napisał/a:

@~Angel

Ty też handlujesz warzywami na targowisku, że tak Cię to rusza, że Ty musisz płacić podatki, a tacy stojący na chodniku nie??

Btw. Nie tak dawno temu dyskutowaliśmy tutaj pod filmikiem, gdzie Straż Miejska/Gminna ustawiała fotoradar w Fiacie Panda. Byłeś wtedy zagorzałym przeciwnikiem SM i namawiałeś do zlikwidowania tych służb. A teraz z kolei mówisz, żeby SM zajęła się chodnikowymi sprzedawcami?? Wydało się jaki dwulicowy jesteś.

Nawet pofatygowałem się aby znaleźć swoją wypowiedź:
Cytat:

Mimo całego chujostwa ze SM uważam że taka formacja jest potrzebna ale do tego do czego została powołania czyli jak sama nazwa wskazuje do spraw miejskich. Zminimalizować ich uprawnienia i niech się zajmują zasranymi chodnikami, porozlepianymi ulotkami, menelami w parku, syfem na ulicach a nie wchodzić w kompetencje policji. Mają dreptać po ulicach, podwórkach, śmietnikach a nie chować się po krzakach z fotoradarem.

sadistic.pl/ustawienie-fotoradaru-w-samochodzie-vt222009.htm2416831

Oj chyba nie doczytałeś mojej wypowiedzi.

Hazel666

Ja w żaden sposób nie popieram tych wysokich kosztów prowadzenia działalności ale jeżeli jedni je ponoszą to czemu ktoś ma być inny i uważać się, że jest ponad prawem.
Decyduje się na łamanie prawa to jak zostanę złapany to nie robię takiej awantury tylko przyjmuje to na klatę.

Co do sytuacji pewnie SM nakazała usunięcie "straganu" a Pani nie wykonała poleceń i dla tego oni się tym zajęli (pewnie mają do tego prawo).

Zgłoś
tigerqaz 2013-08-26, 9:49
Angel też masz wrażenie jakby w tym temacie komentarze pisali sami Strażnicy ???
Zgłoś
Zona_Putina 2013-08-26, 10:13
A gdzie ten brutalny atak?
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-26, 10:35
Angel napisał/a:

Decyduje się na łamanie prawa to jak zostanę złapany to nie robię takiej awantury tylko przyjmuje to na klatę.

I cokolwiek ustalą pajace na Wiejskiej to będziesz to akceptować bo takie jest prawo? Jak zaczną sprowadzać ciapatych żeby zapełnić lukę demograficzną też zaakceptujesz bo Komor w bulu i nadzieji podpisze ustawę i stanie się ona prawem?

Oczywiście że nie należy robić lewizny i każdy powinien płacić podatki ale do jasnej ciasnej ci ludzie nie pójdą za chwile zarejestrować działalności gospodarczej tylko prędzej coś zajebią z biedy. Zaraz dojdzie do tego że SM będzie zwozić nastolatków na 24h którzy zbierają na biwak zbierając czereśnie. W końcu tez pan Miecio właściciel sadu powinien założyć działalność i zatrudnić ich na umowę zlecenie po pisemnej zgodzie rodziców zgodnie z prawem. Albo babcie z kurkami na zajeździe dla tirów przy drodze. Najlepiej najwyższy wyrok od razu może zejdzie na zawał w trakcie ciągnącej się sprawy i odciąży to trochę ZUS.

Polskie prawo działa szybko i zdecydowanie w sprawach drobnych. Jak trzeba kogoś skasować za piwo albo rozwalić mu truskawki z koszyka.
Zgłoś
Mycroft 2013-08-26, 10:44
To jest targowisko. Łódź, róg ulic Tatrzańskiej i Rydla.
Zgłoś
Bonjo 2013-08-26, 11:12 1
Takie działania prowadzi SM w Łodzi od ok. 3 lat. Chodzi o 2 rzeczy: towar z niewiadomych źródeł (najczęściej są to ubrania, sprzęt AGD itd., ale zdarzają się też owoce i warzywa), a także brak zgody na handel w danym miejscu. Z reguły takie "targowisko" powoduje ogromny syf w całej okolicy, rozdeptane trawniki, walające się puste pudła itd. O niszczeniu legalnej konkurencji (stoiska wyglądają dokładnie tak samo, ale mają wyznaczone na chodniku miejsca - kas fiskalnych mieć nie muszą) nie wspominam.

I teraz tak: cały towar skonfiskowany przez SM w Łodzi jest zwracany po okazaniu faktury zakupu lub udowodnieniu, że produkujemy go sami (wystarczy mieć działkę lub ogródek i poświadczyć to na piśmie). Jaki efekt? Na kilka tysięcy pudeł zwracanych jest kilkanaście, w porywach kilkadziesiąt! W większości to towar z przemytu, lub, jak w ww. przypadku, najprawdopodobniej kradzione (np. przez pracowników) z hurtowni/sadów owoce i warzywa. Potem stawiamy starszą babcię która dostaje za dzień 20 zł i w razie czego tłumaczy się, że to z jej działki. W tym przypadku ten awanturujący się koleś to zapewne jeden z "zarządzających" całym tym interesem Takie "układy" wypływają masowo praktycznie po każdych bardziej nasilonych kontrolach SM. No i sama babcia miała absolutnie gdzieś, że wywalił te pomidory. W normalnej sytuacji pozwoliła by je zabrać, a na drugi dzień odebrała i sprzedała chociażby sąsiadom. Inna sprawa, że musiałaby hodować je na ogromną skalę skoro, bo nikt normalny nie hoduje tyle nie myśląc o ich sprzedaży.

Aha, jestem zwolennikiem wolnego rynku, ale teren miejski jest miejski i to miasto ma prawo nim zarządzać. Poza tym chodnik służy do chodzenia, tak samo jak trawnik służy do tego, aby rosła tam trawa. W Łodzi jest naprawdę bardzo dużo wyznaczonych miejsc do handlu - również przy chodnikach - za dosłownie kilka złotych dziennie. Są tam stragany, są tam też babcie handlujące pietruszką, które do emerytury nie dorobią, bo ktoś sprzedaje tą pietruszkę za kilka groszy kawałek dalej.
Zgłoś
g................L 2013-08-26, 11:47
Cytat:

"Strażnicy brutalnie zaatakowali handlującego mężczyznę,

lol czy ty jesteś taką tępą dzidą że nie wież ze ten chwyt jest obezwładniający
i kurwa popatrz się że kurwa on pierwszy skoczył a oni go tylko chcieli uspokoić

ps wiem ze niektórzy to są kurwy ale ci na filmiku na takich nie wyglądają
bo te "kurwy odrazu by go spałowali "
oczywiście jeżeli wiecie o co mi chodzi
Zgłoś
t................x 2013-08-26, 12:25 1
Jak dla mnie szybka i prawidłowa akcja. Ja rozumiem jak ktoś borówki, grzybki czy inne pierdoły przyniesie w wiaderku i sprzeda za te parędziesiąt złotych na lewo. Ale nie pierdolnąć stragan na pół chodnika. Ludzie są po prostu popierdoleni skoro myślą że to przejdzie. Obstawiam że po SM zadzwonił któryś z handlarzy co normalnie miejsce i zus opłacają. Bo taki ktoś po prostu go okrada.
Co to "stawania w obronie" lewych handlarzy to zajebisty sposób koleś ma. Wyjebać wszystko na chodnik. Już po tym widać że to jakiś pojeb, jak i cała reszta drących mordę pawianów.
Zgłoś
emka1990 2013-08-26, 13:14 1
Angel napisał/a:

na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.

Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.

Dawno takich bzdur nie czytałem. Robi komuś krzywdę? Nikomu, a jest traktowany przez pajaców, którzy oblali testy na policjantów jak kryminalista. Nie zakłada własnej działalności gospodarczej, bo nie chce wspierać pajaców, a przez co ceny ma niższe. Dla zwykłych śmiertelników (biedoty) to jedyna szansa aby zjeść jebane maliny czy co tam sprzedaje, bo normalnie ich nie stać. Wolny handel - handel wymienny mówi Ci to coś? Kiedyś właśnie na tym polegał handel, a państwo niech się wpierdala tam gdzie są prawdziwe wałki a nie "okradanie państwa przez niepłacenie zusu" w wysokości 5gr od jego dniówki. A się zapiekliłem.
Zgłoś
g................k 2013-08-26, 14:29
Angel napisał/a:

na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.

Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.

Ilu sadoli jest za tym, żeby opłacać podatki i zus ?! Bagatela na 60 - 80% tego co się zarobi, bo tyle nieświadomie oddaje się państwu. Za samowolką też nie jestem, ale jeśli babunia, żeby dorobić do emerytury wynoszącej 700 zł, stanie mniej legalnie z jagodami bądź koperkiem to wara od niej lewackie k....
Zgłoś
villamos 2013-08-26, 15:06
Dura lex, sed lex. Angel dobrze prawi.

Nie po to oddaję 1/3 pensji na jakieś jebane świadczenia (z których i tak nie korzystam, bo jak mam iść do lekarza na książeczkę to mnie chuj trzaska), podatki, itp, by inni się ślizgali.
Jak ma kurwa być dobrze w tym molochu, skoro społeczeństwo nie dość że jest podzielone, to do głosu zabierają się lewaki i inne niedojeby.
Niech każdy robi swoje, może jakoś to będzie - hehe...
Zgłoś
kokos654321 2013-08-26, 15:51
Jestem za posiadaniem przez strażników miejskich karabinów maszynowych i zezwolenia na kilka odstrzałów.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-08-26, 16:08 1
kokos654321 napisał/a:

Jestem za posiadaniem przez strażników miejskich karabinów maszynowych i zezwolenia na kilka odstrzałów.

Pracownicy SM nie powinni się wypowiadać na ten temat.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem