Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Chleb razowy,
Takie interwencje jak najbardziej leża w gestii SM. Mandat i nakaz natychmiastowego zwinięcia "interesu".
Taki uliczny handel uderza w tych drobnych i uczciwych sprzedawców którzy płacą zus, podatki, czynsz ,ponoszą wiele innych kosztów i dają prace innym. Płacą bo takie jest prawo które obowiązuje wszystkich.
Nie ma żadnego znaczenia, ci uczciwi są frajerami... I tak niedługo nie będą mieć z czego zapłacić bo ZUS i galerie handlowe ich wykończą. Daj spokój tym którzy dymają ZUS i nie płacą podatków, przynajmniej mają za co żyć. Płacenie powyższych i tak nic nie daje nikomu bo jest rozgryzione przez tysiące pustych etatów nie tworzących PKB. Ani państwo na tym nie zarobi ani płacący daniny.
Starsza kobieta dorabia sobie do nędznej emerytury(która koniec końców także jest zwykłym socjalistycznym gównem), bo nie stać jej na leki czy inne gówna z dupy, a tu takie chujki przychodzą i jeszcze biorą jej jakieś pierdolone ogórki przy których pewnie ciężko całą wiosnę i pół lata w ogródku zapierdalała.
O japier japier japierdole lejcie mi wodki ... KURWA !! pracowala ? Stary wiekszosc takich babc popierdala rano na giełde warzywna kupuje tam towar po cenie hurtowej a pozniej sprzedaje jako ze swojego ogródka. Są jeszcze babcie które po prostu na czyjes zlecenie tak stoją (koles rano kupuje towar rozwozi a one sprzedają) wiec kurwa pomysl zanim napiszesz. Gdyby produkowała sama to sąsiedzi samy by sie zgłaszali po produkty nie musiała by szukac zbytu na chodniku(wiem bo moja babcia tak dorabia) aaa wszelakie aazywanie ludzi komunistami bo popierają płacenie składek zus i podatków jest kurwa takim przejawem debilizmu ze japierdole kurwa mac murzyna bym o takie pierdolenie nie podejrzewał a tu jednak znalazł się fenomen. Babka za miejsce na targu płaci niech bedzie np. 5 zł za to ma swoje 4 m przestrzeni w tych 5 zł jest opłacana obsluga placu czyli !1 oświetlenie w godzinach wczesno rannych 2 osoba sprawdzająca czy wszyscy maja wykupione miejsca 3 sprzatanie placu dlatego ze takie kurwy jak im sie cos rozwali to nie wezma tego tylko zostawiaja wiec opłaty jak najbardziej własciwie pobierane. Pierdolenie ze panstwo z nas sciaga jest tak bezsensowne ze o kurwa (kocham moj jakze rozmaity slownik ) gdyby ludzie nie kombinowali to by nie sciagali wiecej a jak sie ma w dupie wybory pozniej w dupie referenda to macie co chcieliscie...
Nie ma żadnego znaczenia, ci uczciwi są frajerami... I tak niedługo nie będą mieć z czego zapłacić bo ZUS i galerie handlowe ich wykończą. Daj spokój tym którzy dymają ZUS i nie płacą podatków, przynajmniej mają za co żyć. Płacenie powyższych i tak nic nie daje nikomu bo jest rozgryzione przez tysiące pustych etatów nie tworzących PKB. Ani państwo na tym nie zarobi ani płacący daniny.
Rozmawiamy o KONKRETNEJ SYTUACJI! babka nie musi płacic zusu ani innych pierdół za stanie na rynku płaci tylko za to ile miejsc zajmie wiec kurwa no prosze cie dlaczego tam nie pojdzie ? bo gorsze miejsce ? no i huj gosc w sklepie płaci i dzieki temu ma lokalizacje i moze troche wiekszy zbyt wiec kazdy by sie wkurwił jak nagle babka ktora za grosze moze sprzedawac cos na targu wpierdala sie przed sklep i robi konkurencje na krzywy ryj , Jak najbardziej upomniec jak to nic nie da to mandat a jak to nic nie da to wypierdolic jej ten stragan,
Albo każdy powinien płacić podatki albo nikt (i żyjesz dopóki nie zachorujesz i jesteś w stanie zarobić na siebie). A jak ktoś nie płaci i jeszcze dał się złapać to powinien za to odpowiadać i tyle (za głupotę się płaci, tym bardziej, że w tym wypadku święty spokój naprawdę nie kosztowałby babki dużo).
Piszecie, że babka nikomu nie przeszkadza. Moim zdaniem przeszkadza np. dziadkowi z warzywniaka 100m dalej, który sprzedaje to samo, ale płaci zusy, srusy i handluje uczciwie.
Żeby handlować trzeba trzeba spełniać wiele (za wiele) rzeczy
1) Działalność gospodarcza, która nie jest wydawana w tym momencie automatycznie tylko przez pieprzonego urzędasa, który sprawdza Cię zanim założysz działalność
2) Płacenie podatków przez pierwsze 2 lata(o ile nie prowadziłeś wcześniej działalności gosp) ok 580zł po 2 latach ok 1000zł
3) wykupienie miejsca na chodniku i tutaj rodzi się problem bo w naszym patologicznym kraju chodniki należą do różnych właścicieli (wiem bo sam chciałem się zająć tzw handlem obwoźnym czyli luźno mówiąc ulicznym) Każde miasto oprócz targowisk, wyznacza miejsca do handlu, które są trzymane non stop przez te same osoby które dzięki znajomościom je mają, byłem w urzędzie dzielnicy żeby się dowiedzieć gdzie mógłbym wykupić pozwolenie to pani mi powiedziała pod koniec roku że na sezon wiosenno letni sa wszystkie pozajmowane i dodała że to ci sami non stop je trzymają i cały rok opłacają by nie stracić, poradziła mi również żeby dowiedzieć się w zarządzie dróg miejskich albo spółdzielniach mieszkaniowych. Podsumowując mam latać między wieloma urzędami żeby zapytać czy dany kawałek chodnika to ich czy nie i czy łaskawie mi pozwolą za oczywistą opłatą handlować.
Ja z filmiku wnioskuję, że handluje tam nie tan facet tylko ta babcia, której nie stać na opłaty tych wszystkich opłat i latania jak pies z wywieszonym ozorem po urzędach. Naszym państwem rządzi kur**two od wielu lat i z każdą nową kadencją rządu jest coraz gorzej, ludzie nie mają pieniędzy, coraz mniej ludzie zarabiają. Ostatnią sprawą jest to, że skoro przyszły te kur*y wypisać jej mandat to czemu zabierają jej towar, to jest jej i oni nie mają prawa tego tknąć to jest jawna kradzież!!! Sam jestem młody mam 24 lata, próbuję otworzyć jakąś działalność ale państwo pluje mi w twarz za każdym razem! Tutaj nie czeka mnie nic dobrego, chcę żyć godnie ale w tym osranym państwie się nie da!
Zrobił zamieszanie, jak by sie uparł to jeszcze zagrozenie dla finkcionariusza b nie wiem gdzie wszyscy stali a on siał panike.
Ten niszczy babie ważywa i owoce a ta go jeszcze broni no smiech. Dlaczego ludzie są tacy "niedoedukowani" a ci mądrzejsi chowają sie w domach bo rzadko takich spotykam...
na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.
Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.
to ty jeśteś frajer.
Wnioskuję tak, że babka i ten co się kłóci to sprzedawcy a ten po środku tylko przyjechał tym dostawczakiem gdzie SM chciała zanieść towary bo stoi cicho a potem strażnik się do niego odwraca i mówi "zabieramy". Ten co się kłócił nie chciał aby go okradli i chciał to wszystko zniszczyć bo jeżeli on nie może mieć to wszyscy nie będą mieli (tak myślę). Działanie wobec tego sprzedawcy chyba i tak było "łagodne" w porównaniu z tymi innymi filmikami gdzie powalali na ziemię i zakładali kajdanki aczkolwiek nie wiem jakim prawem go tak potraktował.
Po co tak pierdolicie w komentarzach czy wolno czy nie wolno czy chuj wie co. Takie jest prawo i tego nie zmienicie, sprzedawcy chyba mieli świadomość że robią to niezgodnie z prawem i może się ktoś przyjebać. Trzeba było iść na bazar albo gdzieś gdzie wolno a tu nie wolno i tyle a oni się jeszcze kłócą.
3 strony pierdolenia w komentarzach na temat systemu a 0 na temat samego filmiku...
Wnioskuję tak, że babka i ten co się kłóci to sprzedawcy a ten po środku tylko przyjechał tym dostawczakiem gdzie SM chciała zanieść towary bo stoi cicho a potem strażnik się do niego odwraca i mówi "zabieramy". Ten co się kłócił nie chciał aby go okradli i chciał to wszystko zniszczyć bo jeżeli on nie może mieć to wszyscy nie będą mieli (tak myślę). Działanie wobec tego sprzedawcy chyba i tak było "łagodne" w porównaniu z tymi innymi filmikami gdzie powalali na ziemię i zakładali kajdanki aczkolwiek nie wiem jakim prawem go tak potraktował.
Po co tak pierdolicie w komentarzach czy wolno czy nie wolno czy chuj wie co. Takie jest prawo i tego nie zmienicie, sprzedawcy chyba mieli świadomość że robią to niezgodnie z prawem i może się ktoś przyjebać. Trzeba było iść na bazar albo gdzieś gdzie wolno a tu nie wolno i tyle a oni się jeszcze kłócą.
twoja stara chciała aborcji ale nie miała prawa. masz szczęście. no chyba że masz dwóch ojców.. do tego masz prawo które tak popierasz
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów