"Strażnicy brutalnie zaatakowali handlującego mężczyznę, który stanął w obronie handlarzy warzyw i owoców na targowisku"
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:20
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.
Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.
Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.
Engel:) napisał/a:
Mam mieszane uczucia. Nikogo nie krzywdzą sprzedając na środku chodnika (miejsca tam jest dosyć, żeby przejść), ZUS nie powinien istnieć (widać przecież, że kobieta, która to sprzedaje już powinna dostawać swoją emeryturę, która jej pozwoli pojechać na wakacje na Lazurowe Wybrzeże), a faktem jest, że podatek powinni płacić, jednak tym się nie powinna zajmować straż miejska, tylko skarbówka. Chujowe prawo jest, a ci strażnicy powinni tę kobietę w bardziej cywilizowany sposób przywołać do porządku - zwykły mandacik i jego odpowiednie wyegzekwowanie.
Kto tym upośledzonym, stojącym najniżej w hierarchii systemowego gówna funkcjonariuszom SM pozwala na takie coś?
Cytat:
Nikogo nie krzywdzą sprzedając na środku chodnika
No widzisz, łapówka też nikogo nie krzywdzi, a jednak jest zakazana. Mimo wszystko istnieją pewne prawa i normy, których trzeba przestrzegać, bo w innym przypadku dochodzi do takich sytuacji.
jak w internecie, dużo krzyku i wszyscy mają rację
co do strażników: wykonują czynności, bo takie mają polecania i takie jest prawo (słuszne, nie słuszne - ch***j wie). Robin Hood od owoców został zawinięty, bo nie stosował się do poleceń i utrudniał interwencję.
Nie ma tu grama przekroczenia uprawnień przez strażnika
co do strażników: wykonują czynności, bo takie mają polecania i takie jest prawo (słuszne, nie słuszne - ch***j wie). Robin Hood od owoców został zawinięty, bo nie stosował się do poleceń i utrudniał interwencję.
Nie ma tu grama przekroczenia uprawnień przez strażnika
Chleb razowy,
Takie interwencje jak najbardziej leża w gestii SM. Mandat i nakaz natychmiastowego zwinięcia "interesu".
Taki uliczny handel uderza w tych drobnych i uczciwych sprzedawców którzy płacą zus, podatki, czynsz ,ponoszą wiele innych kosztów i dają prace innym. Płacą bo takie jest prawo które obowiązuje wszystkich.
Postaw się w sytuacji gdzie prowadzisz jakiś interes - opłacasz wszystko zgodnie z prawem - a pod twoją firmą ktoś bezprawnie stawia straganik i sprzedaje ten sam produkt o kilkanaście groszy taniej nie ponosząc przy tym żadnych kosztów i opłat.
Takie interwencje jak najbardziej leża w gestii SM. Mandat i nakaz natychmiastowego zwinięcia "interesu".
Taki uliczny handel uderza w tych drobnych i uczciwych sprzedawców którzy płacą zus, podatki, czynsz ,ponoszą wiele innych kosztów i dają prace innym. Płacą bo takie jest prawo które obowiązuje wszystkich.
Postaw się w sytuacji gdzie prowadzisz jakiś interes - opłacasz wszystko zgodnie z prawem - a pod twoją firmą ktoś bezprawnie stawia straganik i sprzedaje ten sam produkt o kilkanaście groszy taniej nie ponosząc przy tym żadnych kosztów i opłat.
Z tego co kojarzę to jak ktoś chce sprzedawać coś w mieście to musi iść do urzędu gminy/miasta i uzyskać pozwolenie na to. Za uzyskanie pozwolenia trzeba zabulić. Dzięki temu władze miasta mogą kontrolować które części miasta są zawalone takimi straganami a które nie i tworzyć takie strefy w mieście jak targi i rynki gdzie sprzedający mogą się spokojnie porozkładać i nikt nie będzie im tam przeszkadzał, co pozwala uniknąć sytuacji kiedy to główne chodniki są zajebane i nie można nimi przejść. W moim mieście handlarze umieją rozwalić się nawet na co poniektórych parkingach zabierając tym samym miejsce ludziom którzy jadą do pracy.
Co do tego co strażniki miejskie zrobiły powiem tylko tyle że policja zrobiła by to samo tylko gościu po 50s miałby kajdanki na rękach. Poza tym kurwa o co tej babie chodzi? Strażniki chciały wywieźć jej warzywa pewnie na jakiś komisariat ale to "Robin Hood" przecież je powywracał tym samym je niszcząc.
Co do tego co strażniki miejskie zrobiły powiem tylko tyle że policja zrobiła by to samo tylko gościu po 50s miałby kajdanki na rękach. Poza tym kurwa o co tej babie chodzi? Strażniki chciały wywieźć jej warzywa pewnie na jakiś komisariat ale to "Robin Hood" przecież je powywracał tym samym je niszcząc.
O co Wy macie ból dupy? Nie ma pozwolenia - zwijają interes. SM zaczęli usuwać, typ im się wpierdolił w paradę to mieli jak najbardziej prawo i obowiązek go spacyfikować. I z tego co widzę to brutalnie też tego nie zrobili.
Zaczynacie już być ślepi w hejtowaniu co jest wyrazem totalnej głupoty.
Zaczynacie już być ślepi w hejtowaniu co jest wyrazem totalnej głupoty.
@~Angel - a Ty wiesz jakie są koszta prowadzenia własnej działalności gospodarczej? W tym jebanym złodziejskim kraju powinny być ułatwienia dla osób prowadzących mały handel a w zamian za to mamy - zus 420zł przez pierwsze 2 lata a później 1050zł!!!! Podatek w zależności od rodzaju działalności od 8-18%, do tego księgowość, chuje, muje, dzikie węże!
Kurwa wzięli by się za centra handlowe pod łodzią gdzie zaopatruje się większość ludzi handlujących ciuchami i innymi duperelami w Polsce. KURWA tam nikt nie wie co to jest kasa fiskalna lub faktura, obroty sięgają milionów złotych, istna pralnia pieniędzy!!!
Ale po co? Lepiej skonfiskować towar babce na emeryturze bądź rencie i dojebać kilkaset złotych mandatu - przynajmniej mają pewność, że ściągną te pieniądze...
Kurwa wzięli by się za centra handlowe pod łodzią gdzie zaopatruje się większość ludzi handlujących ciuchami i innymi duperelami w Polsce. KURWA tam nikt nie wie co to jest kasa fiskalna lub faktura, obroty sięgają milionów złotych, istna pralnia pieniędzy!!!
Ale po co? Lepiej skonfiskować towar babce na emeryturze bądź rencie i dojebać kilkaset złotych mandatu - przynajmniej mają pewność, że ściągną te pieniądze...
vulthoom,
To nie jest tłumaczenie - bo wysokie koszty. Jest tysiące takich ludzi handlujących pod cmentarzami na targowiskach, giełdach itp i potrafią ponosić te koszty ale nie znalazła się pani która sobie myśli, ze ją prawo nie obowiązuje a ci uczciwi niech spierdalają.
Chce dorobić do emerytury to niech poszuka uczciwej pracy. Ona sobie dorabia a gościu w spożywczaku na rogu bankrutuje bo chce być uczciwy.
To jest tak jak tłumaczenie - jestem złodziejem bo nie mam pracy
To nie jest tłumaczenie - bo wysokie koszty. Jest tysiące takich ludzi handlujących pod cmentarzami na targowiskach, giełdach itp i potrafią ponosić te koszty ale nie znalazła się pani która sobie myśli, ze ją prawo nie obowiązuje a ci uczciwi niech spierdalają.
Chce dorobić do emerytury to niech poszuka uczciwej pracy. Ona sobie dorabia a gościu w spożywczaku na rogu bankrutuje bo chce być uczciwy.
To jest tak jak tłumaczenie - jestem złodziejem bo nie mam pracy
nie wiem co napisać po prostu jestem rozdarty ,z jednej strony kazdy człówiek powienien zyć godnie w jesieni życia a z drugiej inni płacą podatkii a z trzeciej jest na tym łez padole spora grupa ludzi starszych co sprzedają warzywka z ogródków tylko w sezonie po to żeby odłożyć na opał na zime czy inne ;;bajery''i tacy ludzie powinni spokojnie handlować .to co innego niz sprzedawanie podróbek po ulicach
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów