Akcja z gór Kaukazu w Dagestanie.
Akcja z gór Kaukazu w Dagestanie.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
to ciekawe bo ja znam tuzin ras psow co zabija wilka
Co najwyżej wilczka mogą
Ałabaj, kurwa!
Albo "wołkodaw", czyli dusiciel wilków.
Bzdury piszesz - simple.wikipedia.org/wiki/Turkmen_Alabai, en.wikipedia.org/wiki/Central_Asian_Shepherd_Dog
Ałabaj, kurwa!
Albo "wołkodaw", czyli dusiciel wilków.
Nawet wymowa jest przez ,,L" - howtopronounce.com/alabai
Bzdury piszesz -
Nawet wymowa jest przez ,,L" -
A волк to też WOLK czytają?
Tak samo глаза to GLAZA
Wołk, głaza, ałabaj. Bladź.
Bzdury piszesz -
Nawet wymowa jest przez ,,L" -
Алабай to alabai? Chodorkowski to Khodorkovskiy a Łukaszenka to będzie Lukashenka, no nie? Ja jebie... Wszyscy kretyni podpierają się germańską trasnskrypcją....
Tłumaczę literki:
А- a
л- ł
а- a
б- b
а- a
й- j
Razem- ałabaj.
www.psy24.pl/rasy-psow,ac99/owczarek-srodkowo-azjatycki-alabaj-azjata-wolkodaw-dusiciel-wilkow,656
Алабай to alabai? Chodorkowski to Khodorkovskiy a Łukaszenka to będzie Lukashenka, no nie? Ja jebie... Wszyscy kretyni podpierają się germańską trasnskrypcją....
Tłumaczę literki:
А- a
л- ł
а- a
б- b
а- a
й- j
Razem- ałabaj.
Kretyna to masz w lustrze, nawet w rosyjskim wyrazie ,,Алабай'', л oznacza L, tu masz rosyjską wymowę też L - howtopronounce.com/russian/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B9
A волк to też WOLK czytają?
Tak samo глаза to GLAZA
Wołk, głaza, ałabaj. Bladź.
howtopronounce.com/russian/%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%B9
Tłumaczę literki:
А- a
л- ł
а- a
б- b
а- a
й- j
Razem- ałabaj.
Musiałoby jeszcze trafić "ь" po "л" żeby przeczytać Alabaj.
Bez miękkiego znaku jest tak jak prawi żmij. Nie wypowiadam się na temat tego, czy nazwa rasy nie może inaczej wybrzmiewać w różnych językach.
Kretyna to masz w lustrze, nawet w rosyjskim wyrazie ,,Алабай'', л oznacza L, tu masz rosyjską wymowę też L -
Sam się zaorałeś.
Nie znasz zasad języka rosyjskiego to nie usłyszysz, że tam jest "Ł"
Jeszcze raz:
w rosyjskim
"л" czytane jako Ł
"ль" czytane jako L - zmiękczone "miękkim znakiem"
Już nie będę się rozpisywał o innych sytuacjach zmiękczających twarde spółgłoski.
Kretyna to masz w lustrze, nawet w rosyjskim wyrazie ,,Алабай'', л oznacza L, tu masz rosyjską wymowę też L -
Nie mam Twojego lustra, aczkolwiek to dobrze, że sam uznałeś się za członka wymienionej przeze mnie grupy. Być może jest jeszcze dla Ciebie jakaś nadzieja
Nie pisałem o wymowie, lecz o pisowni, geniuszu.
en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Khodorkovsky
en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Lukashenko
Jeśli zaś chodzi o wymowę- poczytaj, wyciągnij wnioski, smutny ćwoku.
lingwistykon.wordpress.com/2008/02/10/kresowe-%E2%80%9El%E2%80%9D/
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów