18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:40
🔥 Przyjaciele - teraz popularne
Z racji, że sadol to także dla wielu ludzi źródło informacji pozwoliłem sobie wstawić ot taką wiadomość jak to w naszym państwie traktuję się ludzi dla których wolność, honor, patriotyzm i walka z poprzednim systemem nie jest tylko biernym spinaniem się w internecie a swoistym sposobem na życie. Wykłady zdrajców narodu i POlska policja. Zapraszam do lektury.

Przez blisko 20 minut nie mógł rozpocząć się wykład prof. Zygmunta Baumana w auli budynku Wydziału Prawa i Ekonomii UWr. Do jego rozpoczęcia nie dopuściła obecna na sali blisko setka członków i sympatyków NOP oraz kiboli Śląska Wrocław.

Początkowo siedzieli spokojnie, ale gdy tylko na sali pojawił się prof. Bauman w towarzystwie prezydenta Rafała Dutkiewicza, zaczęli krzyczeć m.in.: "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę", "Norymberga dla komuny", "Kogo zapraszasz Dutkiewicz, kogo zapraszasz".

Publiczność witała oklaskami policję

Sytuacja robiła się nerwowa, bo niektórzy z narodowców wyraźnie mieli ochotę na coś więcej niż tylko konfrontacja słowna. Po kilkunastu minutach na salę wykładową musiał wkroczyć oddział policji. Publiczność powitała ich oklaskami.

Początkowo do sali weszło kilku policjantów zaopatrzonych m.in. w butle do rozpylania gazu, potem na salę wkroczyła kolejna grupa wyposażona w broń gładkolufową. Gdy i ich obecność nie zrobiła na nopowcach wrażenia, na salę wkroczył oddział antyterrorystów. Dopiero ich zdecydowana interwencja doprowadziła do tego, że protestujący opuścili salę i wykład się rozpoczął.

Dutkiewicz: Szkoda, że nie mam swojej policji

Przywódców grupy spisała policja. Całą akcją dowodził Dawid Gaszyński, szef dolnośląskiego oddziału NOP.

Prezydent Rafał Dutkiewicz był wyraźnie zdenerwowany zajściem. Przepraszał profesora i mówił, że nie będzie tolerował nacjonalizmu w swoim mieście. Po wykładzie powiedział nam: - Szkoda, ze nie mam swojej policji, bo bym mógł szybciej zareagować.

Prof. Bauman nie chciał komentować zajścia, do jakiego doszło przed wykładem. Po opuszczeniu sali przez narodowców powiedział tylko: - Proszę mnie nie przepraszać, to ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy.

Policjanci wmieszali się w tłum

Przygotowania do wizyty prof. Baumana trwały od kilkunastu dni, kiedy to w portalu społecznościowym Facebook pojawiła się informacja o możliwości zakłócenia jego wystąpienia.

- Od początku sprawy bezpieczeństwa koordynowaliśmy bezpośrednio z Komendą Główną Policji. O odpowiednie potraktowanie wydarzenia osobiście Leszek Miller prosił Bartłomieja Sienkiewicza, ministra spraw wewnętrznych - powiedział nam jeden z organizatorów.

Stąd obecność w budynku Uniwersytetu Wrocławskiego nie tylko dużej liczby umundurowanych policjantów, ale również policjantów w cywilu, którzy wmieszali się w tłum zadymiarzy.

Policja od początku miała pewność, że osoby, które chcą zakłócić wykład, nie mają ze sobą niebezpiecznych narzędzi, tylko gwizdki i dwie flagi.

Michał Syska z Ośrodka Myśli Społecznej im . Ferdynanda Lassalle'a niechętnie odnosił się do wydarzeń poprzedzających wykład.

- Doszło do przykrego incydentu na który jednak byliśmy przygotowani. Służby zachowały się tak jak powinny, dzięki czemu nic się nie stało.

Po wykładzie zatrzymano 11 osób, które wznosiły hasła i najbardziej przeszkadzały w rozpoczęciu wykładu.

Pełna zgoda na interwencję

Wydarzeniami do jakich doszło zaskoczony całkowicie jest rektor UWr Bojarski: - Nic nie wiem o tym co się wydarzyło, jestem za granicą. Obiecał wyjaśnienie sprawy i odniesienie się do niej w późniejszym czasie.

- To pierwsza taka sytuacja we Wrocławiu, że policja wyprowadza kogoś siłą z wykładu - mówi dr Jacek Przygodzki, rzecznik Uniwersytetu Wrocławskiego. - Uczelnia oczywiście ma autonomię, jednak po pogróżkach NOP policja miała pełną zgodę władz rektorskich na interwencję. Uznaliśmy, że ta grupa stanowi zagrożenie, z którym nasze wewnętrzne służby by sobie nie poradziły. Dlatego zwróciliśmy się do policji, by czekała pod uniwersytetem w pełnej gotowości. To była zorganizowana grupa, mieli transparenty, grzechotki, gwizdki. Tego nie można było zbagatelizować. Uniwersytet to miejsce wymiany poglądów. Jeżeli ktoś nie chce rozmawiać, nie jest tu mile widziany. Nie ma zgody na łamanie porządku publicznego. Takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, nie tylko na uczelni.

Po wykładzie prof. Bauman odwiedzi również wystawę w muzeum w ratuszu. Trasę jego spaceru będzie zabezpieczać policja.

Prof. Zygmunt Bauman, światowej sławy socjolog, filozof i eseista, jest gościem Uniwersytetu Wrocławskiego. Jego wykład pt. "Dylematy socjaldemokracji - od Lassalle'a do płynnej nowoczesności" miał uświetnić obchody 150-lecia niemieckiej socjaldemokracji.

Zapraszam do komentowania

Cytat:

Ze względu własnych ułomności pisania recenzji, temat w całości zerżnąłem z gazeta.pl

Zgłoś
Nocturno 2013-06-23, 1:59 2
Nie zamykaj tej sprawy tylko do darcia się, DUST DEVIL. Cokolwiek byś nie uważał, grupy narodowców skutecznie zwalczają komunistów. Przykładem może być to, że lewactwo już trzęsie dupą i myślą, czy nie odwołać urodzin Jaruzela w Sejmie. A czemu? Ano, bo my im zdeklarowaliśmy jasny sprzeciw.

wpolityce.pl/artykuly/56455-prof-legutko-jesli-lewactwo-wyzywa-prelege...
Zgłoś
grunzi 2013-06-23, 2:08
Przecież Oni mają w dupie ideologię tak samo jak i wyniki meczów. Nie po to się spotykają... Żeby nie było brzydzę się komunizmem, nazizmem, dewiacjami jakby ktoś chciał mnie o to posądzić.
Zgłoś
Sert93 2013-06-23, 2:13
DUST DEVIL napisał/a:

@Sert93 poczytaj co pisałem wcześniej - w 1945 był w czołgu w Berlinie. A w 1946 przerzucono go na radiostację pod Lwowem. Nie miał ŻADNEGO kontaktu z Polakami. W 1946 dostał rozkaz stawienia się w dowództwie, tam mu dali papier z rozkazem, żeby zapierdalał na drugi koniec Europy i nasłuchiwał szpiegów i próbował ich jakoś namierzyć. Jejku, co wy ciągle próbujecie na siłę zrobić z mojego dziadka zbrodniarza?!

Nie do końca rozumiem, w 46' roku został wcielony do NKWD?

BTW. cały czas piszesz o ONR, tylko, że ONRu tam nie było, tylko NOP, masz jakiekolwiek pojęcie na ten temat, czy tak sobie rzucasz zasłyszanymi skrótami?
Zgłoś
o................n 2013-06-23, 2:24
Sert93 napisał/a:

Nie do końca rozumiem, w 46' roku został wcielony do NKWD?

BTW. cały czas piszesz o ONR, tylko, że ONRu tam nie było, tylko NOP, masz jakiekolwiek pojęcie na ten temat, czy tak sobie rzucasz zasłyszanymi skrótami?

Tak, zostaw wcielony w wieku 18 lat do NKWD, bo mieli za mało ludzi obeznanych z radiem, a jeszcze mniej znało niemiecki na zadowalającym poziomie.

NOP NOP, pojebało mi się. Sorry, piszę te posty od 20 i mi się już mylą te nazwy :/
Zgłoś
szczotkadokibla 2013-06-23, 2:40 4
DUST DEVIL:
Z przerażeniem czytam Twoje posty. Abstrahując na moment od samego zajścia na UWr, czy równie dumny byłbyś z dziadka, gdyby był radiooperatorem w Tygrysie i przynosił do domu medale ze swastyką? Czy zdjęcia takowych również byś zamieszczał na forum? Dlaczego o to pytam. Otóż, z jakichś dziwnych względów ludzie nie stawiają znaku równości między totalitaryzmem Stalina, a totalitaryzmem Hitlera, podczas gdy w bezwzględnych liczbach, zbrodnie tego pierwszego, nawet przeważają na szali nazistowskie, szwabskie gówno. Do czego zmierzam. Wydaje mi się, że nie dociera do Ciebie, iż Twój dziadek, nawet jeśli sam nie był zbrodniarzem (wierzę, że nie), to był trybikiem w ZBRODNICZEJ ORGANIZACJI. Nie wiem czy z własnej woli czy z przymusu, nie ma to takiego znaczenia w kontekście Twojej "dumy". Nie ma z czego być dumnym, tak samo jak nie byłoby, gdyby służył w waffen ss. Schowaj medale i ukryj się w krzakach, trzęsąc się w nadziei, że nikt o ten wątek historii Twej rodziny, nigdy nie zapyta. A jeśli zapyta, to ze spuszczoną głową opowiedz jak było. Bo dumny to nie masz być z czego.

Co do samego zajścia. Patologia rodzi kolejne patologie. Bo patologiczne jest, że taki Bauman traktowany jest w IIIRP jako autorytet, z funkcji którego, jego biografia powinna go automatycznie eliminować. Patologiczne jest również zachowanie NOPu i kibiców, ale to skutek, a nie przyczyna patologii.

PS. Tym porównaniem do nazistów, to się chłopie strasznie jednak kompromitujesz...
Zgłoś
mi6chal 2013-06-23, 2:41 1
Wcale się nie zdziwiłem, jak zobaczyłem, że kolega o nicku DUST DEVIL po raz kolejny ma najwięcej do powiedzenia na podobny temat.

Sam dawałeś linka do tematu w którym poprzednio komentowałeś tak więc:

DUST DEVIL napisał/a:

Jak tak bardzo rwiecie się do rozliczania rządu to WYJDŹCIE NA ULICĘ, żeby was ludzie zobaczyli i zróbcie kulturalny pochód. Bo jak na razie to widzę tylko kolejną wojnę klubową pt. "Który klub ma większych patriotów"

Wszyscy w grupie nie byli kibolami, ale część tak. Oni przynajmniej coś robią a nie tak jak ty, mieszkasz za granicą a najwięcej wypowiadasz się na temat naszej ekstraklasy (nigdy pewnie na meczu nie byłeś) i na temat patriotyzmu.
Zgłoś
papago 2013-06-23, 2:44
Od przybytku głowa nie boli.
Art. 8.
Konstytucja jest najwyższym prawem Rzeczypospolitej Polskiej.
Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.
Art. 31.
Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.
Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.
Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.

Art. 32. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.

Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.
Zgłoś
Nocturno 2013-06-23, 3:22 1
papago to dopuść nazistów, rasistów, morderców, pedofilów, zoofilów, muzułmanów, oraz całą bandę terrorystów do tej dyskusji. Wtedy pogadamy o zgodności z Konstytucją.

A co do Konstytucji. Nie każdy ma prawo do wyrażania zdania. Tylko ci, którzy wyrażają je w pewnych granicach!

KONSTYTUCJA
RZECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ

z dnia 2 kwietnia 1997 r.

PREAMBUŁA

"W trosce o byt i przyszłość naszej Ojczyzny,

odzyskawszy w 1989 roku możliwość suwerennego i demokratycznego stanowienia o Jej losie,

my, Naród Polski - wszyscy obywatele Rzeczypospolitej,

zarówno wierzący w Boga

będącego źródłem prawdy, sprawiedliwości, dobra i piękna,

jak i nie podzielający tej wiary,

a te uniwersalne wartości wywodzący z innych źródeł,

równi w prawach i w powinnościach wobec dobra wspólnego - Polski, (...)"
Zgłoś
o................n 2013-06-23, 3:27 2
szczotkadokibla, hoho! Chłopie, nigdy chyba nie byłeś na forum Company of Heroes! Tam co drugi miał dziadka w Wehrmachcie lub Armii Czerwonej, a znalazł się też nawet Belg, którego pradziadek był w SS I wszyscy nie kryją się z tym. Dlaczego? Otóż dlatego, że takie były czasy. Gdyby mój dziadek powiedział, że nie chce walczyć, to bym dziś nic nie napisał, bo nigdy bym się nie urodził To samo było u niemców, podobnie działo się we Włoszech.

Nie widzę powodu dlaczego miałbym się wstydzić, że dziadek walczył z niemcami. Fakt, sam się do walki nie prosił, ale walczył dzielnie i szlachetnie. Nie skrzywdził ludzi, nie rabował, nie gwałcił. Czego miałbym się wstydzić?

Teraz to łatwo mówić, że "był trybikiem w zabójczym systemie" - owszem był, ale ani on, ani większość z 20 milionów, którzy walczyli w szeregach Armii Czerwonej nie zdawała sobie sprawy, że walczą o nowy reżim. Skąd 17 letni chłopak, którego pod groźbą wcisnęli do czołgu i rzucili do ataku miał wiedzieć, że po 1945 Stalin de facto rozpisze historię na nowo? Nie mógł wiedzieć. Wtedy nie było komórek i fejsbuka, ale wszędzie była cenzura i zawierucha wojenna. Przecież mało kto wiedział kto z kim gdzie walczył, a co dopiero myślał, jakie są konsekwencje jego walki. To dziś możemy przeanalizować konflikt np w Syrii, zobaczyć świeże filmiki walk, przeczytać manifest i nawet poznać siłę poszczególnych bojówek. A wtedy? Ty myślisz, że mój dziadek zdawał sobie sprawę, że Stalin już planował kolejny konflikt? Myślisz, że wiedział co się działo w Polsce po tym jak wypchnął niemców? On tylko odbierał komunikaty, pomagał wkładać pociski do wieżyczki i parę razy postrzelał z Pekaśki.

Owszem, miałbyś rację, że wsparł komunę, gdyby po wojnie został w wojsku i zaczął awansować. Ale on robił tylko to co mu kazano, nie przyłożył ręki do żadnych zbrodni, a kiedy w końcu dali mu spokój, zdjął na zawsze mundur i całe życie poświęcił geologii.

Jestem dumny z jego trudu i poświęcenia, szczególnie, że nie skrzywdził nikogo swoimi czynami. Proszę nie mów mi, że tylko partyzanci i Andersowcy mają monopol na dumę, bo to już będzie przesada i będzie bardzo nieuczciwe, i to nie tylko w stosunku do mojej rodziny. Jeśli przestaniesz patrzyć na mojego dziadka przez pryzmat kraju pod jakiego barwami walczył, a spojrzysz na to ze strony 17latka, któremu niemcy zabili rodzinę, to może zrozumiesz moją dumę i zrozumiesz, że nie mam się czego wstydzić.
Zgłoś
sidian 2013-06-23, 3:29 3
Nocturno19 napisał/a:

Nie ważne, pod jakim tytułem był wykład. Ja wiem, że dziś Wybiórcza chwali pedofilów na uczelniach, więc były komuch to tam błahostka - ale ciekawe jest to, dlaczego władze uczelni w ogóle dopuściły do tego??

Może dlatego, że Uczelnie Wyższe są miejscem dialogu? Miejscem, w którym poglądy mogą się ścierać w sposób kulturalny i korzystny dla obu stron? Może dlatego, że na uczelniach ma się odbywać dyskusja na argumenty a nie flagi, gwizdki i darcie mordy?

Nocturno19 napisał/a:

Dalsze pytanie - dlaczego on wciąż jest profesorem? PRzecież tytuł naukowy traci się, jeśli robi się i głosi coś, co jest w sprzeczności z duchem prawdy naukowej.. lub popierało się zbrodnie! A ten facet odpowiada za kilka zbrodni czerwonych i to mocno! CZERWONY JAK I NAZIOL NIE POWINNI MIEĆ PRAWA WSTĘPU NA UNIWEREK! NIGDY. Zwłaszcza ci, co nie żałują swej drogi!

A dlaczego profesorem jest Franciszek de Berier (sławny ksiądz od "bruzdy dotykowej" u dzieciaków z in vitro)? Czy jego debilne stwierdzenie nie stoi aby w sprzeczności z duchem prawdy naukowej? Jego "rewelacjom" zaprzeczyli wszyscy znający się na temacie naukowcy. Wiesz, dlaczego jest wciąż profesorem? Dlatego, że genetyka nie jest jego dziedziną specjalizacji. Specjalizuje się w prawie rzymskim i na uczelni, według relacji jego studentów (do których sam się zaliczałem) nie opowiada o tych sprawach podczas zajęć dydaktycznych.

Nocturno19 napisał/a:

Kolejne - odwrócę twój argument. Skoro było to spotkanie otwarte dla wszystkich, to i dla skrajnych opluwaczy czerwonych. Musisz zrozumieć, że z komunistami nie powinno być ŻADNEGO dialogu. Nigdy. Oni podburzają tłum i tyle. To tak, jakby dziś nazista robił wykład na uniwerku. Nie ma takich rzeczy przecież i każdy wie, z jakiej racji! Co to za podwójne standardy dla komucha..??

Było otwarte dla wszystkich, którzy chcieli wejść z siłą argumentów, a nie argumentem siły. Jeśli tego nie rozumiesz, to twoje miejsce zawsze będzie w dole z gównem i na barykadach, a realnego wpływu na nic mieć nie będziesz. Musisz dyskutować, przekonywać, przemawiać i rywalizować według demokratycznych standardów. Wszyscy, którzy się od nich odcinają, zostają najwyżej cyrkowymi zwierzętami, jak Mikke. Marginalizowani, ośmieszani i bez szans na realny wpływ na życie.

Dialog musi być z każdym.

Nocturno19 napisał/a:

p.s. edit:
Chyba też zapomina ci się gdzieś po drodze, że to lewactwo rozpoczęło "nie dopuszczanie" do głosu narodowców na uczelniach. Pederaści i komuniści zablokowali spotkanie na temat RN w jednej z uczelni. Oni zaczęli blokować. A my już dość mieliśmy dmuchania nam w kaszę. I my potrafimy blokować i to skutecznie.

Bo widzisz, mylą Ci się pojęcia i fakty. Miesza Ci się pochodzenie z tematyką i historia z teraźniejszością. Spotkanie na UW było polityczne i miało na celu przedstawienie Ruchu Narodowego, jego planów na przyszłość. Miało to być spotkanie z przywódcami zalążka partii politycznej. Miała to być zatem debata stricte polityczna i pozbawiona "strony przeciwnej", a taka forma i tematyka wystąpienia przekreśla celowość organizowania jej na uniwersytecie. Gdyby w spotkaniu prócz przedstawicieli Ruchu Narodowego wzięli udział przedstawiciele centrum i lewicy i wyznaczono by jakiś temat, np. problemy związane z Unią Europejską, to rozumiałbym debatę na uniwersytecie.

W tym przypadku doszło jednak do zakłócenia wykładu naukowego ze względu na to, co sobą reprezentował profesor prowadzący wykład. To zasadnicza różnica. Jak nie cierpię Szymborskiej za to, że była komunistką i podpisała wiadomy list, tak mogę doceniać jej poezję i nie wyrzucałbym jej z sali, gdzie się o niej uczy tylko dlatego, że jest komunistką. Proste.
Zgłoś
Jarrt 2013-06-23, 8:08 2
M2TheMilk napisał/a:

"Brzydzę się takimi bydlakami i mam nadzieję, że ich ukarają surowo"

DUST DEVIL

CHYBA KURWA UKARZĄ

jak już piszesz tak wydumane posty to się chociaż naszego ojczystego języka naucz analfabeto jebany

Jak już zgrywasz takiego obrońcę mowy ojczystej, to mógłbyś pamiętać o tym, że zdanie zaczynamy wielką literą i kończymy kropką.
Zgłoś
D................0 2013-06-23, 8:43 1
Popieram środowiska prawicowe, ale metody jakie stosują te łyse bałwany, powtarzając slogany i teorie spiskowe po prostu mnie wkurwiają. Wydaje mi się, że te łyse pały chcą się wypromować na patriotów, chociaż nie znają w dużej mierze historii. Walczyć powinno się z kulturą, bo w Polsce nie ma poterzby używać przemocy fizycznej i drzeć mordy na legalnie wybranych przedstawicieli. Dzisiaj już milicja i SB nikogo nie pacyfikuje i dlatego metody walki powinny się zmienić na argumenty słowne. Nie chcę pakować wszystkich do jednego worka, ale takie środowiska przyciągają tępe, łyse pały szukające burd.
Zgłoś
mhrocznakaszana 2013-06-23, 9:05 9
Zgłoś
cieply-kc 2013-06-23, 9:15 4
Kto albo co dało Dust deBilowi tyle piwek? widać że sadistic schodzi na psy. Polityczna poprawność nawet tutaj się pojawiła.

Za konkretnie tą akcje brawo dla NOP! A na ludzi którzy się zgadzają żeby jakieś stalinowskie urestwo panoszyło się na polskich uniwersytetach/instytucjach publicznych powinna czekać szubienica. Dla tru-naziolków tak samo.
CWP.
Zgłoś
coreq 2013-06-23, 9:26 4
HAHAHA czasami mam wrazenie że na "Najlepszy komentarz" wystarczy jebnąć jakiś stek bzdur, ważne żeby było w chuj długie bo ludzie nie czytają, zobaczą że długi koment to dadzą piwo.
STEK BZDUR i tyle, pewnie cipeczka pisała jakas co jak iwdzi Narodowców to ucieka na drugą stronę ulicy.
TYLKO WOLNA POLSKA
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem