18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:19
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
Z racji, że sadol to także dla wielu ludzi źródło informacji pozwoliłem sobie wstawić ot taką wiadomość jak to w naszym państwie traktuję się ludzi dla których wolność, honor, patriotyzm i walka z poprzednim systemem nie jest tylko biernym spinaniem się w internecie a swoistym sposobem na życie. Wykłady zdrajców narodu i POlska policja. Zapraszam do lektury.

Przez blisko 20 minut nie mógł rozpocząć się wykład prof. Zygmunta Baumana w auli budynku Wydziału Prawa i Ekonomii UWr. Do jego rozpoczęcia nie dopuściła obecna na sali blisko setka członków i sympatyków NOP oraz kiboli Śląska Wrocław.

Początkowo siedzieli spokojnie, ale gdy tylko na sali pojawił się prof. Bauman w towarzystwie prezydenta Rafała Dutkiewicza, zaczęli krzyczeć m.in.: "Raz sierpem, raz młotem czerwoną hołotę", "Norymberga dla komuny", "Kogo zapraszasz Dutkiewicz, kogo zapraszasz".

Publiczność witała oklaskami policję

Sytuacja robiła się nerwowa, bo niektórzy z narodowców wyraźnie mieli ochotę na coś więcej niż tylko konfrontacja słowna. Po kilkunastu minutach na salę wykładową musiał wkroczyć oddział policji. Publiczność powitała ich oklaskami.

Początkowo do sali weszło kilku policjantów zaopatrzonych m.in. w butle do rozpylania gazu, potem na salę wkroczyła kolejna grupa wyposażona w broń gładkolufową. Gdy i ich obecność nie zrobiła na nopowcach wrażenia, na salę wkroczył oddział antyterrorystów. Dopiero ich zdecydowana interwencja doprowadziła do tego, że protestujący opuścili salę i wykład się rozpoczął.

Dutkiewicz: Szkoda, że nie mam swojej policji

Przywódców grupy spisała policja. Całą akcją dowodził Dawid Gaszyński, szef dolnośląskiego oddziału NOP.

Prezydent Rafał Dutkiewicz był wyraźnie zdenerwowany zajściem. Przepraszał profesora i mówił, że nie będzie tolerował nacjonalizmu w swoim mieście. Po wykładzie powiedział nam: - Szkoda, ze nie mam swojej policji, bo bym mógł szybciej zareagować.

Prof. Bauman nie chciał komentować zajścia, do jakiego doszło przed wykładem. Po opuszczeniu sali przez narodowców powiedział tylko: - Proszę mnie nie przepraszać, to ja państwa gorąco przepraszam, że stałem się przyczynkiem tych wydarzeń, które tu wszyscy obserwowaliśmy.

Policjanci wmieszali się w tłum

Przygotowania do wizyty prof. Baumana trwały od kilkunastu dni, kiedy to w portalu społecznościowym Facebook pojawiła się informacja o możliwości zakłócenia jego wystąpienia.

- Od początku sprawy bezpieczeństwa koordynowaliśmy bezpośrednio z Komendą Główną Policji. O odpowiednie potraktowanie wydarzenia osobiście Leszek Miller prosił Bartłomieja Sienkiewicza, ministra spraw wewnętrznych - powiedział nam jeden z organizatorów.

Stąd obecność w budynku Uniwersytetu Wrocławskiego nie tylko dużej liczby umundurowanych policjantów, ale również policjantów w cywilu, którzy wmieszali się w tłum zadymiarzy.

Policja od początku miała pewność, że osoby, które chcą zakłócić wykład, nie mają ze sobą niebezpiecznych narzędzi, tylko gwizdki i dwie flagi.

Michał Syska z Ośrodka Myśli Społecznej im . Ferdynanda Lassalle'a niechętnie odnosił się do wydarzeń poprzedzających wykład.

- Doszło do przykrego incydentu na który jednak byliśmy przygotowani. Służby zachowały się tak jak powinny, dzięki czemu nic się nie stało.

Po wykładzie zatrzymano 11 osób, które wznosiły hasła i najbardziej przeszkadzały w rozpoczęciu wykładu.

Pełna zgoda na interwencję

Wydarzeniami do jakich doszło zaskoczony całkowicie jest rektor UWr Bojarski: - Nic nie wiem o tym co się wydarzyło, jestem za granicą. Obiecał wyjaśnienie sprawy i odniesienie się do niej w późniejszym czasie.

- To pierwsza taka sytuacja we Wrocławiu, że policja wyprowadza kogoś siłą z wykładu - mówi dr Jacek Przygodzki, rzecznik Uniwersytetu Wrocławskiego. - Uczelnia oczywiście ma autonomię, jednak po pogróżkach NOP policja miała pełną zgodę władz rektorskich na interwencję. Uznaliśmy, że ta grupa stanowi zagrożenie, z którym nasze wewnętrzne służby by sobie nie poradziły. Dlatego zwróciliśmy się do policji, by czekała pod uniwersytetem w pełnej gotowości. To była zorganizowana grupa, mieli transparenty, grzechotki, gwizdki. Tego nie można było zbagatelizować. Uniwersytet to miejsce wymiany poglądów. Jeżeli ktoś nie chce rozmawiać, nie jest tu mile widziany. Nie ma zgody na łamanie porządku publicznego. Takie rzeczy nie mogą mieć miejsca, nie tylko na uczelni.

Po wykładzie prof. Bauman odwiedzi również wystawę w muzeum w ratuszu. Trasę jego spaceru będzie zabezpieczać policja.

Prof. Zygmunt Bauman, światowej sławy socjolog, filozof i eseista, jest gościem Uniwersytetu Wrocławskiego. Jego wykład pt. "Dylematy socjaldemokracji - od Lassalle'a do płynnej nowoczesności" miał uświetnić obchody 150-lecia niemieckiej socjaldemokracji.

Zapraszam do komentowania

Cytat:

Ze względu własnych ułomności pisania recenzji, temat w całości zerżnąłem z gazeta.pl

Zgłoś
s................9 2013-06-22, 22:22
Były funkcjonaryjusz NKWD i Informacji Wojskowej, politruk w służbie LWP, najwybitniejszy od czasów Kalego z "W Pustyni i w puszczy" polski teoretyk realnego socjalizmu, wygnany z socjalistycznego raju za fakt posiadania pejsów (REPRESJONOWANY! BOHATER! BOJOWNIK O WOLNOŚĆ) niniejszym zstępuje w glorii i chwale, nauczać tkwiące w odmętach ciemnogrodu i reakcji bydło, jak to należy żyć w postępowej, nowoczesnej Europie.

Ma też do zaprezentowania najnowsze odkrycia socjologiczne, jak np to, że powinniśmy być wdzięczni Wujkowi Ziutkowi Słoneczko, który łaskawie zaprowadził w średniowiecznej, reakcyjnej Polsce cywilizację i postęp, Europa, aby uchronić się przed "upadkiem cywilizacji", powinna jak najszybciej skołować tak jeszcze z 50 mln ciapatych, a obozy zagłady i łagry były "logiczną konsekwencją nowoczesności" i "dążeniem człowieka do budowy idealnego społeczeństwa". Jeśli prophesor planuje tournee po całym Meksyku Europy i wpadnie do Warszawki, to ja też chętnie wpadnę, pogwizdać.
Zgłoś
Bundy 2013-06-22, 22:26 5
@Dust devil.

Widzę, że w każdym jakkolwiek prawicowym temacie wpierdalasz swoje 3 lewackie grosze hehe. Maść na ból lewackiego dupska by się przydała.

Ciśniesz, że kiepy, że zagłuszają i dobrze, że tak robią, bo ten koleś jest zdrowo pierdolnięty.
taki link euroislam.pl/index.php/2011/09/bauman-chce-30-milionow-nowych-imigrant...

Każdy kolaborant, który stawia sobie wyżej dobro swoje zamiast ojczyzny strzał w główkę i do widzenia. Jeśli sądzisz inaczej, życzę Ci byś kiedyś wdał się w grupę ludzi, której będziesz ufał, a oni wykorzystają to by Cię zniszczyć.
Zgłoś
Cossmos 2013-06-22, 22:27 3
Podciągnijmy jeszcze pod zdrajców swoich ojców - żyli w czasach komuny i większość z nich SŁUŻYŁA W WOJSKU! O kurwa!
Zajebiście rozjebali wykład. Pokazali jak się rozprawiać z lewackim bydłem - wyjść i drzeć mordę. To jest przejaw patriotyzmu? W którym momencie? Jesteście tak daleko posunięci w swojej głupocie, że nie dostrzegacie bezsensowności takich działań? Jakby na salę wszedł biedroń albo grodzkie - sam bym poszedł i zwyzywał pedała, bo na chuj mnie to gówno na uniwerku? Zaproszono człowieka, który miał przekazać swoją wiedzę, nie jakieś pedalskie gówno. Hipotetycznie, gdyby zaprosili Edelmana (już nieżyjącego, dlatego hipotetycznie), też byłoby zajebiście jakby go ktoś zwyzywał, bo to żyd i komuch! (cała rodzina trzymała z PPRem!)
Jebnijcie się w te łby, tylko tak zdrowo, żeby dźwięczało wam w uszach przez tydzień. Jeśli tak ma wyglądać patriotyzm i dbałość o ojczyznę, to ja wysiadam z tego pociągu i zostaję na stacji "ludzie normalni", żeby sobie pooglądać przejeżdżające puszki z lewakami i zidiociałą "prawicą". Jeszcze kurwa niech się zaczną na Dmowskiego powoływać, to się facet zacznie w grobie przewracać tak mocno, że się z łatwością odkopie i pójdzie zrobić z tym syfem porządek...
Zgłoś
M................1 2013-06-22, 22:27 1
grzechu5444 napisał/a:

Za sam fakt, że masz w awatarze czerwonego zbrodniarza powinienieś dostać srogi wpierdol.
Madry w internecie. Na ulice nie wyjdziesz pewnie w koszulce z taką podobizną, bo od razu ktoś skopałby porządnie twój tępy kask, za to że masz na koszulce zbrodniarza przez którego nasi dziadowie gineli.
Mam nadzieje, ze ktos nauczy cie paru rzeczy.

Jest typowym lewakiem istniejącym tylko w necie bo na ulicy lewaków głoszących swoje poglądy nie zobaczysz bo sie po prostu boją
Zgłoś
froqer 2013-06-22, 22:28
@grimHog, ja się nie wkurwiam. W zasadzie rzadko się wkurwiam. Ale taki kawałek blaszki przypomina mi, że niektórzy przeżyli piekło, które nigdy nie miało mieć miejsca. I nigdy nie będę przyklaskiwał ludziom, którzy się nimi chwalą. Przez mojego dziadka i jego braci też pare niemieckich i rosyjskich rodzin straciło ojców, ale nikt im tu nie kazał przyłazić.
Na dust devila się nie wkurwiam, bo to rzeczywiście nie ma sensu, ale nie podzielam jego entuzjazmu.
Zgłoś
Atreyu 2013-06-22, 22:30 4
sniper9 napisał/a:

bydło

Człowieka ocenia się po tym jak się zachowuje i co robi.

Wychodzi człowiek, wygłasza swoje teorie z którymi inni mogą się nie zgadzać - a przy tym nie atakuje nikogo i nie wzywa do nienawiści.

Wychodzą ludzie, zachowują się jak bydło. Nikt nie mówi już o ich poglądach, tylko zachowaniu. Dlaczego ja praktycznie nie widzę [i nie mówię tu o mediach] jak "patrioci" promują własne wartości, uczą, edukują, wygłaszają. Widzę głównie jak zachowują się jak bydło, jak radziecka swołocz, albo jak małpki w buszu. Nie promują, tylko walczą z jednym wrogiem, drugim wrogiem, trzecim. Ile by zostało tego dziwnie pojętego "patriotyzmu", gdyby "wroga" zabrakło?

...
Zgłoś
mazin 2013-06-22, 22:30
Oczywiście, że trzeba tępić komuchów - ale przede wszystkim nie takimi metodami;-)
To jedyne zdanie z całego bełkotu DUST DEBILA ma sens. Bezkarność czerwonych skurwysynów sprawiła, że teraz takie komusze pomioty CHWALĄ się, że dziadek służył w NKWD. No kurwa mać!
Zgłoś
o................n 2013-06-22, 22:35 6
Manhunt1231, no tak kurwa, wielki ze mnie lewak, bo jestem przeciwny hołocie. No to rozpierdolę Ci światopogląd dając linka pt "Co sądze o muslimach": sadistic.pl/poprawnosc-polityczna-w-praktyce-vt203719.htm

Co to w ogóle za moda na nazywanie kogoś lewakiem tylko dlatego, że ma inne poglądy od całej reszty? Osobiście sądzę, że mam poglądy centrowe, no ale jako, że mam inne zdanie od wykreowanego przez większość to od razu jestem skazywany na ostracyzm.

I powiem jeszcze, że to wy zachowujecie się jak ostatnia lewica, bo nie dajecie dojść do głosu ludziom o innych poglądach i zbywacie wszystkie argumenty tekstem "to lewak".

@mazin o kurwa, dziadek siedział przy radiu 8 godzin dziennie przez 4 lata w mundurze z byle jak naszytą naszywką NKWD, straszne kurwa. Jedyny grant jaki za to dostał to podwójna porcja grochówki w kantynie -_-

froger przepraszam jeśli rozdrapałem jakąś ranę, to nie było moim celem. Jestem po prostu dumny z dziadka, a medal dostał taki jaki dostał, nie on wybierał. Moim celem nie była propaganda, a jedynie pokazanie dowodu, że rzeczywiście walczył. A jak już ktoś wcześniej wspomniał, te medale co pokazałem, to o mało w paczkach chipsów żołnierze nie znajdowali [/b]
Zgłoś
g................g 2013-06-22, 22:36 1
froqer,

Rozumiem cię, z tym że entuzjazm Dust Devil'a bardziej skłania się ku pamiątce po dziadku jako osobie bliskiej, niż "japierdole muj dziadek był w armi czerwonej i jebał z kałacha, stalin/lenin/polkurwapot go kochał".

Wiem że ten order to w najczystszej postaci symbol reżimu i kurestwa, jest rzeczą przypominającą jakie nieludzkie wydarzenia były w przeszłości. I wiem że o tych wydarzeniach trzeba pamiętać. Pamiętać i starać się nie dopuścić do powtórki. A nie się bezmyślnie i bezcelowo wkurwiać.
Zgłoś
Dildowagins 2013-06-22, 22:37 3
DUST DEVIL napisał/a:

Japierdole... ultraprawica w natarciu

Za co wy kurwa bijecie brawo?! Za to, że w ośrodek nauki wjebała się pierdolona hołota i zaczęła wrzeszczeć hasełka?! Czy was już do końca popierdoliło?

Ja widzę, że ONR uczy się od swoich idoli - nazistów, którzy też swego czasu wjebali się z buciorami i karabinami na UJ i aresztowali 150 profesorów.

Tu macie zachowanie waszych "bohaterów":

Jak każdy normalny widzi, to "wielcy patryjoci" po onkologii zachowywali się jak hołota, a nie profesor, który chciał dać wykład.

Brzydzę się takimi bydlakami i mam nadzieję, że ich ukarają surowo.

Kim by Bauman nie był, takie zachowanie jest KARYGODNE i nie przystoi Polakom. Gdybyście wrzucili ciapatych lub cyganów to bym się tylko śmiał, ale wrzuciliście naszych rodaków, którzy pokazali, że Polandia to dalej ciemnogród, pełny nienawiści i cebulactwa A wy jeszcze temu przklaskujecie i się cieszycie, że banda ogolonych, głupich debili zwyzywała profesora i prezydenta którego wybrali Wrocławianie 3 razy pod rząd

Jeszcze parę godzin temu pisałem negatywnie o kibolach, o tym, że wkurwia mnie, że robią na stadionach sektorówki z hasłami antyrządowymi i historycznymi, bo stadion to miejsce sportu, a nie polityki i historii ( sadistic.pl/polska-wladza-a-kibice-vt208595,15.htm2256840 ) , ale to już kurwa przesada - kibole przeszli samych siebie i stanęli obok.

O ONR już nie raz pisano, już nie raz mówiono i każdy wie, że po takiej hołocie tylko tego typu zachowania można się spodziewać.

Wkurwiliście mnie nie na żarty - owszem, uważam, że trzeba tępić exkomuchów w rządzie, ale nie takimi działaniami! Tego typu zachowanie w moim ukochanym Wrocławiu Do czego to już doszło! I bardzo dobrze, że nasłano na ten plebs antyterrorystów, ponieważ takiego typu zachowania można podciągnąć pod terror.

Jak tacy jesteście prawi, sprawiedliwi i prawicowi to powinniście również piętnować zachowania, które były popularne właśnie za komuny. Teraz mamy demokrację, ale widzę, że ci co najgłośniej wrzeszczą jak to nie lubią komuny, sami zachowują się nie lepiej od zacietrzewionych komuchów.

Więc jesteś zwolennikiem komuny?
No cóż, Twój wybór.

jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.pl
Zgłoś
Peter-Norivotset 2013-06-22, 22:38
Radeghost napisał/a:

moj dziadek, oberscharführer sluzacy w die schutzstaffel, czyt. SS, zapierdalal polaczkow jak psy i jestem z niego dumny. ein volk, ein reich, ein führer. sieg heil!

Dlaczego żaden admin nie zbanuje tego skurwysyna? Ja dostaje ostrzeżenia za nazwanie kogos debilem, a ten skurwysyn radgehuj miesza polaków z błotem i spokój.

Wszystkie zamieszczone przeze mnie komentarze to tylko i wyłącznie satyra. Nie mają nic wspólnego z moimi poglądami.
Zgłoś
Prescot 2013-06-22, 22:39 2
DUST DEVIL napisał/a:

Japierdole... ultraprawica w natarciu

Za co wy kurwa bijecie brawo?! Za to, że w ośrodek nauki wjebała się pierdolona hołota i zaczęła wrzeszczeć hasełka?! Czy was już do końca popierdoliło?

Ja widzę, że ONR uczy się od swoich idoli - nazistów, którzy też swego czasu wjebali się z buciorami i karabinami na UJ i aresztowali 150 profesorów.

Tu macie zachowanie waszych "bohaterów":

Jak każdy normalny widzi, to "wielcy patryjoci" po onkologii zachowywali się jak hołota, a nie profesor, który chciał dać wykład.

Brzydzę się takimi bydlakami i mam nadzieję, że ich ukarają surowo.

Kim by Bauman nie był, takie zachowanie jest KARYGODNE i nie przystoi Polakom. Gdybyście wrzucili ciapatych lub cyganów to bym się tylko śmiał, ale wrzuciliście naszych rodaków, którzy pokazali, że Polandia to dalej ciemnogród, pełny nienawiści i cebulactwa A wy jeszcze temu przklaskujecie i się cieszycie, że banda ogolonych, głupich debili zwyzywała profesora i prezydenta którego wybrali Wrocławianie 3 razy pod rząd

Jeszcze parę godzin temu pisałem negatywnie o kibolach, o tym, że wkurwia mnie, że robią na stadionach sektorówki z hasłami antyrządowymi i historycznymi, bo stadion to miejsce sportu, a nie polityki i historii ( sadistic.pl/polska-wladza-a-kibice-vt208595,15.htm2256840 ) , ale to już kurwa przesada - kibole przeszli samych siebie i stanęli obok.

O ONR już nie raz pisano, już nie raz mówiono i każdy wie, że po takiej hołocie tylko tego typu zachowania można się spodziewać.

Wkurwiliście mnie nie na żarty - owszem, uważam, że trzeba tępić exkomuchów w rządzie, ale nie takimi działaniami! Tego typu zachowanie w moim ukochanym Wrocławiu Do czego to już doszło! I bardzo dobrze, że nasłano na ten plebs antyterrorystów, ponieważ takiego typu zachowania można podciągnąć pod terror.

Jak tacy jesteście prawi, sprawiedliwi i prawicowi to powinniście również piętnować zachowania, które były popularne właśnie za komuny. Teraz mamy demokrację, ale widzę, że ci co najgłośniej wrzeszczą jak to nie lubią komuny, sami zachowują się nie lepiej od zacietrzewionych komuchów.

Po twoim avatarze i podpisie pod nickiem nie można było sie spodziewać większego bólu dupy na widok patriotów
Zgłoś
Simoo 2013-06-22, 22:39 3
A ja 2 piętra wyżej w czytelni zakuwałem do poniedziałkowego egzaminu
Zgłoś
abdul 2013-06-22, 22:42
ale sie cebulaki cisna

za jechanie po mnie przez wzglad na trollowa ksywke zawsze piwo!
Zgłoś
Pan_Generał 2013-06-22, 22:43 11
Cytat:

kiedy to niby partyzantka mordowała Sowietów? Przecież cała partyzantka oddała broń jak sowieci weszli. Nie pierdol, bo gówno twój pradziadek zrobił.

Coś słabo znasz historię.

To są zdjęcie partyzantki powojennej. Więc jak nie ciężko jest się domyślić, było ich więcej podczas wojny

Cytat:

Z bolszewikami to wygrano jedną jedyną bitwę

Bitwa nad Niemnem
Bitwa białostocka
Bitwa pod Komarowem
Walki o Lidę

wymieniać więcej tępaku?

Anything in life worth doing is worth overdoing. Moderation is for cowards.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów