pinkie222 napisał/a:
Szajbamenie, gdyby się ten biedny, "starszy" gość zastosował do poleceń i nie opierał to by go nie kładli na ziemię. Złamał prawo i utrudniał zatrzymanie, to użyli środki przymusu. I tak spokojnie, bo pałą nie dostał.
A wszyscy powinni. To jest kurwa państwo prawa czy bezprawia? Każdy się nad nim nagle stawia? Mogli normalnie zarejestrować zgromadzenie zamiast po ulicy łazić całą bandą i spokój zakłócać. Wtedy nic im by nie było.
Mogli się spokojnie rozejść gdy policja przyjechała. Wtedy nic im by nie było.
Mógł spokojnie pojechać na komendę i tam udzielić wyjaśnień. Wtedy nic by mu nie było.
Ale nie, trzeba się szarpać, zakrzyczeć, próbować kopnąć radiowóz, wołać Gestapo. Gdyby tam było Gestapo to każdy dziad by cicho siedział.
Ale ja w dupie mam to zgromadzenie. Nie wiem o co chodziło i o czym tam pierdolili. Chodzi mi o sam fakt że jak trzeba policji na kogoś kto faktycznie zagraża innym bądź nie wiem robi zadymy to ich nie ma a tu nagle na jednym gościu siedzi kilku policjantów bo co? Bo wiedzą że im nic nie zrobi a adrenalinka buzuje więc się wyżyją! Tylko o to! Myślisz że ten gość by kopał w radiowóz? Myślisz że ten gość by pobił policjantów? Nie! Jak dla mnie jedyne co mógł zrobić to kilka kurew pod ich adresem podesłać i nic więcej.... Straszna zbrodnia...
A jak w Wadowicach czy tam Andrychowie już nie pamiętam, cyganie rozpierdalali/rozpierdalają pół miasta to jakoś nagle policji nie było! Ale jak ktoś najebał wreszcie brudasa to się znaleźli!
I bzdura z tymi "legalizacjami" protestów bo jeżeli protest jest nie na rękę władzy to go odrzucają! Za morde nas trzymają coraz bardziej a takie matoły jak Ty im jeszcze przyklaskują!
Już podpisali papierek że nawet obca policja może u nas robić porządek gdyby nasza nie dawała rady!
Za rok albo dwa będzi ecie szkop z mundurkiem POLIZEI napierdalał pałą z uśmiechem na ustach bo kurwa dzisiaj się godzisz na takie zachowanie naszej obecnej władzy!