Jako że poprzedni temat jako tako się przyjął, to postanowiłem wrzucić kolejny film z naszej "zabawy" Drugi post wyzywanie od kozojebców i innych czarnuchów wręcz wskazane.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:17
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:14
🔥
Co za ksenofil...😁
- teraz popularne
Kilka-kilkanaście lat temu Airsoft był pewnego rodzaju elitarny, głównie ze względu na cenę replik (nie było dostępnego chińskiego szmelcu). Po gwałtownym spadku cen pojawiło się to całe żałosne chamstwo, które widać na tym "dziele". Kurwy leciały zawsze, ale to jest zwykłę prostactwo - poziom ogródka przy monopolowym na blokowisku po 23. Dlatego też mój sprzęt jest zdejmowany ze ściany jedynie na kamralne akcje, w znanym i doborowym gronie.
@up czyli jesteś tylko takim kryptogejem ?
Zabawa owszem zajebista.. sam bym polatał po lesie grupką i w takie coś się zabawił... ale poziom zabawy widać po ich uczestnikach. Latanie po środku placu... strzelanie na pełnej piździe nie wiadomo do kogo.. I gdzie kurwa wybuch przy "allah akbar" ?
sport ciekawy, bo sportem nazwać to śmiało można, a nie chlanie browarów i jaranie jointów pod blokiem. sam będąc szczeniakiem biegałem z kumplami po lesie z pizdoletami na kulki i w ciuchach a'la moro i inne ubarwienia wojskowe ^^ gałęzie pod czapke, farba plakatowa zielona i czarna na jape i w las wiewiórki straszyć
zachowują realizm w ubiorze, wyglądzie broni itp...a w magazynku po 200 kulek, Co za dzieci, To jak wsadzić Valentiniego Rossi na chiński skuterek z marketu
Kurwa hobby jak hobby po chuj do tego filozofie dorabiać?
Ot taka zabawa dla chuderlaków co to ich wojsko nie chciało.
@up
200 kulek jak 200 kulek ale ciekawe ilu by się pozesrywało gdyby im odpowiednik wagowy tych 200 sztuk amunicji do kieszeni dorzucić
Ot taka zabawa dla chuderlaków co to ich wojsko nie chciało.
@up
200 kulek jak 200 kulek ale ciekawe ilu by się pozesrywało gdyby im odpowiednik wagowy tych 200 sztuk amunicji do kieszeni dorzucić
ASG to trochę jak paintball. Ostatnio miałem okazję pierwszy raz w życiu postrzelać w lesie i powiem, że przednia zabawa. Odpowiedni ludzie, teren i jest zabawa oraz doskonałe odćpunienie się od monitora. Polecam
podstawowa zasada kurwaaa, ręka-oko... celujesz gdzie patrzysz a nie kurwa lufa w nogi.
szer.Polucjan napisał/a:
Nie ma to jak się BAWIĆ w wojsko
Ty i wszyscy popierdoleni hejterzy powyżej.
No pewnie, żeby sobie postrzelać z replik trzeba iść na wojnę? Widzisz różnicę między hobby, a pracą? Jak ktoś się chce pobawić raz w tygodniu to co ci do tego?
Ja kopię gałę raz w tygodniu na orliku dla ruchu, mimo że już dawno za mną lata młodzieńcze. I co? Też nie mogę? Muszę zostać piłkarzem z zawodu?
Mundur - kamuflaż. Hełm - ochrona. Oberwanie taką kulką w twarz czasem kończy się tym, że kulka przebije ci się do japy, jeśli trafi cię ktoś z bliska lub snajperką. Poza tym niech się ubierają jak chcą. Ja amatorsko gram w piłkę, ale sportową koszulkę zakładam.
A w ASG bawiłem się 2 razy. Jedynie spodnie miałem "kamuflujące".
Chwała za niepodległość zmarłym.
Teraz jest tyle imprez airsoftowych, że każdy może znaleźć sobie coś dla siebie. Od milsimów (od miliatry symulation - szukać w necie) lub dużych imprez z 500+ uczestnikami, po zwykłe jebanki, jak ta przedstawiona wyżej.
Podejście do tego hobby też może być różne. Jedni biegają z jednym magazynkiem na 400 kulek i bawią się w CoDa/CSa na żywo, a drudzy taszczą sprzęt ważący od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów (wraz z kevlarem i płytami w kamizelkach) z podpiętymi realcapami (magazynki o pojemności kulek odpowiadającej ostremu odpowiednikowi) i działają wg standardów armijnych (zresztą dużo obecnych/byłych wojskowych - w tym i z jednostek specjalnych - bawi się w ten sposób).
A czemu się "ubierają jak na Halloween"? Bo ludzie którzy postanowili bawić się w airsoft (tzn. część z nich ) wybrali go właśnie z powodu realizmu odwzorowania replik, ubioru, noszonych kilogramów i działań. Jakby ich to nie interesowało to by wybrali speedball.
Podejście do tego hobby też może być różne. Jedni biegają z jednym magazynkiem na 400 kulek i bawią się w CoDa/CSa na żywo, a drudzy taszczą sprzęt ważący od kilkunastu do kilkudziesięciu kilogramów (wraz z kevlarem i płytami w kamizelkach) z podpiętymi realcapami (magazynki o pojemności kulek odpowiadającej ostremu odpowiednikowi) i działają wg standardów armijnych (zresztą dużo obecnych/byłych wojskowych - w tym i z jednostek specjalnych - bawi się w ten sposób).
A czemu się "ubierają jak na Halloween"? Bo ludzie którzy postanowili bawić się w airsoft (tzn. część z nich ) wybrali go właśnie z powodu realizmu odwzorowania replik, ubioru, noszonych kilogramów i działań. Jakby ich to nie interesowało to by wybrali speedball.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów